Też się przymierzam do upieczenia chleba, ale potrzebuje sprawdzonego przepisu
Z lidla maszyna do pieczenia chleba jest całkiem fajna. Co do owoców to zdecydowanie najlepiej jeść je do popołudnia.
Ja xzasem piekę chleb sama mam taki przepis gdzie wyrabia sie bardzo szybko ciasto i piecze normalnie w piekarniku.jesli chodzi o jedzenie w ciazy to moj maz sie smieje ze jeszcze troche to bede jafla tylko chleb z maslem i pomidorem bo po wszystkim innym zle sie czuje. Jedyne co to teb moj ulubiony chleb zagryzam ogorkiem kiszonym i popijam wycisnietym sokiem z owicow i warzyw. I moze byc tam wszystko i mi nie przeszkadza i tak przez dzien wypijam ok pol litra takiego soku.
Fabiola to możesz dać przepis, jeśli masz sprawdzony
Czekam na przepisy
w ciąży nie mogłam patrzeć na kurczaka od razu byłam zielona. Calutka ciąża bez kury , ale indyka mama mi przemyciła :P, w trakcie ciąży zajadałam się pasztetową luksusową z osiedlowego mięsnego jeszcze z ciepłą kajzerką, to było coś co mogłam jeść przez całą ciąże :P. Teraz na pasztet nie mogę patrzeć, a jak widzę kurczaka to się cała trzęsę i nie mogę się doczekać aż zapełni mój brzuszek
Ja w pierwszej ciazy na poczatku kompletnie nie mialam ochotę jesc…a teraz jestem dop w ok. 6tyg.ciazy i mam ochote na wszystko. Na nic mnie nie odrzuca i jem wszystko czasem a przeważnie cos pikantnego, ogorki, pomidory, słodycze czasem tez zjem…a w zabobony chyba nie wierze ze slodkie to dziewczynka, a ostre i kiszone itp…to chlopiec…no ale w sumie może komus sie sprawdza…
U mnie się sprawdziło. Nic w ciąży jeść nie mogłam. Zaczynałam od pączków to jeść mogłam i słodkie. W dużych ilościach. Nigdy tyle słodyczy nie zjadłam co w ciąży.
Witam ja miałam różnie z tym jedzeniem teraz już mi się poprawiło ale biegunki, ból brzucha zgagi były masakra. Teraz się pilnuję - na śniadanie jem kanapki ze zwykłym chlebem, na obiad pozwalam sobie od czasu do czasu na jakieś kotlety, a tak to naleśniki, makaron z serem, sałatki itp unikam smażonego i tłustego, a na kolację jogurt albo płatki z mlekiem jeszcze podjadam słodycze czasami:) Wcześniej jak zjadłam coś innego na kolację to miałam straszne zgagi i mi niedobrze się robiło na zgagę piję rumianek lub mleko a jak mi jest niedobrze to piję pepsi - po paru minutach jak ręką odjął odbeka mi się. Staram się uważać na jedzenie ale czasem wystarczy byle co i się zaczyna rewolucja w żołądku, mam tak od początku ciąży jeszcze 3 tygodnie do terminu więc niedługo koniec:)
Hej dziewczęta mam nadzieję ze mnie nie udusicie ze dopiero teraz te przepisy podaje. Przepraszam. Ale w takim pędzie ostatnio żyje że o masakra. Wklejam zdjęcia z przepisami to co zdążyłam znaleźć
Fajnie Ewcia, chętnie skorzystam.
Ja niestety miałam podobnie w ciąży jadłam wtedy mniej a częściej. Bardzo małe porcje wręcz mikroskopijne, nawet mąż się śmiał że jem jak mały wróbelek… mnie nie było wtedy do śmiechu no ale cóż. Potem minęło
Ewcia88 - Dzięki za przepisy !
Pozdrawiam
A czy ktoras ma taką książkę - domowe pieczywo ? W 2012 był dodatkiem gdzieś do gazety he he to z niej podaje też kilka przepisów Ale tych nie próbowałam jeszcze ;))))