My też mamy z pompka. Juvit D. Sprawdzian już czy to nienpo tym mały ma problem. Ale po tygodniu nie używania nic się nie zmieniło woec to nie to.
I nas nigdy nie było problemów z brzuszkiem po Wit d
Stosujemy na receptę bo niby lepsza. Teraz mamy devikap. Jest on bezsmakowy, kiedyś miał anyżkowy posmak
My też używamy devikap j jest ok
a ja wolę z osłonką bo mi nie otwierało dziecko buzi do tych z pompką, teraz juz żelki bo ani z osłonką nie weźmie ani z pompki
U mnie na szczęście nie ma problemu z braniem leków i wszystko weźmie co jej się da.
U nas tak samo. Teraz to już język wystawiają i im daje po dwie krople :)
Można też spróbować ze zmianą witaminy D, niektórym dzieciom to pomaga.
nie słyszałam jeszcze o tym aby zmiana witaminy d pomogła, ale bardzo możliwe
tez słyszałam o witaminie D i nawet jak mieliśmy problemy z brzuszkiem to o to pytała położna jakie podajemy
Sprobuj zmienić probiotyk i witaminę D. Może to one są przyczyną. Warto tez obserwować stolce. U nas śluz był pierwszym objawem alergii pokarmowej. Może trzeba poszukać mleka, które nie będzie powodowało zaparć? Zaparcia są także przez złe przyswajanie mm. Przeszliśmy z synkiem przez 6 mlek zanim znaleźliśmy te właściwe. Pomocne są małe mieszanki w buteleczkach.
Z tą witaminą do to chodzi o to, że niektóre są na oleju. Niby lepiej się wchłania, ale ten olej nie sprzyja brzuszkom.
Może warto spytać się pediatry o zmianę witam d
oj tak z witaminą D też bywa różnie i czasem dzieci jednej nie akceptują, zmiana powoduje, że problemy z brzuszkiem znikają. Tego się na forum dowiedziałam bo też bym o tym nigdy nie pomyślała, że tak może być
również bym nie pomyślała o tym
forum to skarbnica wiedzy;) przyznam ze ja przygotowując si edo porodu przez całą ciaze dowiadywałam sie tutaj cennych informacji, a po porodzie, zbieralam kolejne nowinki i ciekawostki;) a wydawałoby sie ze mając już starsze dziecko czŁowiek niby już wsyztsko wie co i jak;D
U Nas problemy brzuszkowe prawie minęły. Są sporadycznie już tylko. Ale dzięki dziewczyny za wszystkie rady.
Witaminę D sprawdzałam- to nie to.
Delicol i espumisan okazalo sie ze tez nic nie pomagaja - bez bylo tak samo.
Zrezygnowaliśmy z mleka comfort na rzecz zwykłego- kupki w końcu normalne a nie brzydkie zielone i smierdzace. Wcześniej jedna dziennie z trudem teraz 1-3. Czasem się zdarzy ze chwilę się poprezy Mały ale szybko mija.
Także odpukać- niech będzie już tylko lepiej ;)
Zapytam może jeszcze czy byłaś u osteopaty? Może masaż by pomógł?U Nas vigantol powodował bolesny brzuszek. I zrezygnowaliśmy z probiotyku .
Tak osteopata też może pomóc ale na początek warto zmienić mleko na 2-3 tygodnie bo dopiero w tedy można zauważyć różnice, gdyż brzuszek i jelita się oczyszczają z poprzedniego mleka, odstawić probiotyk i witamine D na jakiś czas i zobaczyć.
nie no witaminy D nie odstawiamy chyba, że jest nadmiar. Jak coś zmienić na taką z innym składem, ale broń boże odstawiać
Można zmienić na inną ;) ja podawałam devikap on jest na receptę ale wystarcza na bardzo długo ;) chociaż jego używałam na pocAtku teraz to z dha ;)