Problem z brzuszkiem (5 tygodni )

ja miałam duże problemy brzuszkowe z synem. Stosowaliśmy różne mleka nawet na receptę, podczas rozszerzania diety nie było problemów z nabialem to w końcu mogliśmy wrócić na normalne mleka. Mój syn w sumie tych na receptę nie chciał nawet pić ;/

Rurki vindi to też było u nas wybawienie bo syn miał okropne kolki i raz na parę dni nimi się wspomagaliśmy . Najczęściej w tedy też już kupka poszła po gazach i zaraz bylo widac ulgę u dziecka 

My jeszcze rurek nie stosowaliśmy.

Ale jeśli nie będzie innego wyjścia i dla Malucha to będzie ulga to pewnie się w nie zaopatrzymy 

Nic nie słyszałam o tych rurkach kompletnie, musze koniecznie poczytać :)

Synek już starszy ale przy córeczce mogą się przydać :)

Co do sub simplex wystarczy zmniejszyć dawke, ja tak robiłam a i tak świetnie działał i działa bo używamy na brzuszkowe dolegliwości do tej pory :)

Te rurki to sa znane dosyc ja tez o noch mako slyszalam jak corka byla noworodkiem ;) ale powiem szczerze ze na rynkunjestvtyle noqosci ze duzo rzeczybpotrafi zaskoczyc;) w sensie nowosci;) podobnie jak szukalam aspiratora do noska ;) kiedys byly tylko gruszki teraz sa na baterie;D 

Zmiana mleka powinna pomóc. U nas było podobnie kiedyś po zmianie mleka z bebilon ma nutramigen.. po jednej puszcze wróciliśmy do mleka bebilon.

Mi się wydaje ze mleczko jak zmienisz to przyniesie ulge

Pani pediatra mówiła żeby nie zmieniać. Mleko comfort w końcu jest na brzuszkowe problemy. A i tak jest już sporo lepiej niż było.

Układ pokarmowy też musi się rozwinąć. 

Na razie sprawdzamy czy faktycznie kropleki które podajmy coś zmieniają.

Drugi dzień bez - i różnicy Brak. Także zobaczymy jak będzie dalej.  Jak nie pomagają szkoda ładować w.dziecko.

kalusia bo też dziecko potrzebuje czasu by na mleku było lepiej mi mówiono, że z miesiąc trzeba czekać na rezultat bo też sporo mlek przerabialiśmy nawet tych na receptę 

Ja też czekałam jak dziecko się przestawi po mleku modyfikowanym, bo miało problemy brzuszkowe i mówili żeby nie zmieniać bo jakiś czas musi minąć. 

My już prawie 6 tyg. Na hipp comfort. I na pewno do końca 3 miesiąca na nim zostaniemy. A potem zobaczymy jak sytuacja i ewnatualnie przejdziemy na zwykle.

a to już długo to mleko macie 

bebilon i nan to są polecane w szpitalach bo z nimi ją umowy i od nich dostają buteleczki :D 

A jak było u Was z przejściem z mleka 1 na 2? Syn już tak dawno był na tym etapie, że już nie pamiętam jak nam szło i ile czasu się przestawialiśmy. Wiem, że się stopniowo zastępuje np. daje się jedną miarkę 2 zamiast 1 itd. Tylko wśród znajomych słyszę, że przeciągają używanie 1 bo po 2 wystąpiły za duże problemy z brzuszkiem. Mała niedługo skończy 5 miesięcy, jeszcze trochę i będziemy się zabierać za rd i myślę jak to ogarnąć ze zmianą mleka, żeby za duzo na raz wszystkiego nie było.

doris szczerze ja chyba nawet tak nie robiłam tylko od razu dawałam 2 zamiast jedynki, a jeśli tak robiłam to trwało to z dwa dni ja się jakoś nie rozczulałam nad tym, ale problemów nie było. Przy synku nie pamiętam jak to było bo on na tym etapie miał często zmieniane mleko jeszcze bo ie potrafiliśmy dobrego znaleźć , a tych na receptę nie chciał pić 

Ja tak stopniowo zmieniałam po łyżce jak widziałam, że przez kilka dni się nie działo nic, aż w końcu więcej łyżek było dwójki niż jedynki. 

Ja osobiście polecam mleko SMILK ma super skład i naprawdę nie powoduje problemów brzuszkowych ale producent zaleca odstawienie wszystkich espumisanow dicoflorow i innych takich tam w składzie jest tylko tłuszcz mleczny i nic innego. Można poczytać na grypie na Facebooku opinię o tym mleczku. A jeżeli już wzdęcia występują to u nas sprawdziła się suszarka i masaż sam szum suszarki uspokaja a ciepłe powietrza rozluźnia. Super sprawa a i jeszcze położna nam powiedziała żeby odstawić witaminę D na jakiś tydzień i zobaczyć czy będzie różnica jeżeli tak to przestać ja podawać na tydzień dwa i spróbować później 

A.jak.to.jest z witaminą D

Też słyszałam że powoduje ból brzuszka. Ja podaję vigantol i się zastanawiam czy nie prosić lekarza o ?tą Wit na receptę . Wy jakie poddajecie 

ja podawałam zwykłe suplementy nigdy nie na raceptę :)

Ja daję d-vitum a wcześniej miałam jakąś tam inna ale położna mówiła że witamina to witamina jaka by ona nie była jak jest problem z brzuszkiem to nie podawać przez tydzień i znowu zacząć. Podobno niektóre dzieci przez pierwszy miesiąc w ogóle nie tolerują witaminy D. 

ja mam też vigantol i zawsze podaje takie bez recepty jak cos. 

Ja również podaję wit D bez recepty. Kupujemy z pompką, bo jest wygodniejsza w podawaniu. Te kapsułkowe to zawsze się bałam, że mi osłonka do buźki wpadnie, no i przy wyciskaniu z kapsułki mała często wypluwała witaminę - a pompką jestem w stanie jej głębiej podać kropelki i je ładnie łyka.