Moze pretensji nie maja ale dalo sie raz odczyc ;) osobiscie powiem ze lepiej jesy chodzic do jednego lekarza jak juz wiadomo ktorego sie preferuje , lepiej zna pavjenta jak go leczyc co sprawdza sie najlepiej, ale tak jak wspomnialam wczesniej nie zawsze jest ta mozliwosc dostania sie do konkretnego pediatry;/
U nas sa strasznie kolejki przed przychodnia zeby dostac sie w okresie jesienno zimowym to soe sterczy godzine przed otwarciem przychodni na dworze nie raz na minusowych temperaturach;/ bo telefonicznie nie raz graniczy z cudem aby sie zapisac do lekarza
O kurcze.. to u nas jest luksus w porównaniu z Twoja..
Zazwyczaj miejsce zawsze znajdują tego samego dnia. Lekarka też często zostaje ponad godziny, by wszystkich przyjac. Jedynie co mnie denerwuje to nie ma podziału na dzieci zdrowe i chore i często, w okresie większego zachorowania, dzieci się mieszają w poczekalni
to u nas podziały sa;) kiedys nawet bure dostałam jak poszłam do toalety na strone zdrowych dzieci;) ale co zrobić jak dziecku chce sie siusiu a tylko tam toaleta otwarta;(
u nas kolejki sa straszne w ubiegłym roku maz stał przeszło godzine w kolejce był 3 ;) a przed nim chłopak z taboretem okryty kocem i do tego termos z herbata;( chore... naprawde żeby normalnie nie było można sie dostać do lekarza, dlatego my często musimy korzystać z nocnej pomocy gdzie też sa kolejki;( ewentualnie na sor zależne od objawów
Ja byłam dzisiaj prywatnie u alergolog do której chodze na nfz.. niestety pierwszej wizyty nie przyspieszy dlatego zgodziła się przyjąć syna prywatnie i wypisać zaświadczenie do czasu wizyty na nfz.
U nas pielęgniarki często idą na rękę i starają się każde dziecko zapisać. Czasami lekarz musi wcześniej wyjść ale to już nie ich wina. Ogólni, w porównaniu z przychodniami w mieście, nie jest źle
U nas właśnie nie ma numerków. Umawiają na godziny i starają się każdego przyjąć.. chyba, że lekarka musi wcześniej wyjść to siła rzeczy zapisują na drugi dzień.. Ale zawsze pytają się co się dzieje i ile mogą to doradza
To zalezybod przychodni ja mam dwoje dziexi gdzie jedna corka jest do jednej zapisana a młodsza do drugiej gdzie jest blizej uznalam ze tyle jest szczepien w 1 roku ze zeby uniknac podrozy dalszych zapisze ja blisko domu;) nowa przychodnia nie bedzie kolejek... i niestety tutaj jest ciagle problem z dodzwonieniem zapisem;/ ale za kazdym razem przy infekcjach mowie ze nastepnym razem ja przepisze do tej gdzie chodzi starsza corka;) tyle ze tam jest duzo dalej i juz bez samochodu to lipa
Wlasnie to jest tak ze jedna chora a za tydzien druga;) nie choruja razem;) zarazaja sie od siebie tak mi sie wydaje ;( ale wlasnie tez tak myslalam wczesniej zeby przepisac ze jak obie w tym samym czasie beda chorowac to lepiej jedna przychodnia;)
Ja również mam dzieci w jednej przychodni i u jednej lekarki :) Jak idę to wchodzę w jednym czasie z dwiema :) Dużo wygodniejsze szczególnie jak mam jeździć z chorymi
Aniss szacun ,że Twoje córki są zapisane do dwóch różnych poradni. Ja mam w jednym miejscu dzieci i przeważnie do lekarza chodzę z dwójką bo u mnie wiecznie razem chorują
No i teraz przyklad ;) starsza choruje tydzien a teraz dopiero mala noskiem pociaga ;) ale przyznam sie ze tez zapisujax corke blizej liczylam na lepsze zapisy do pediatry;/ ale niestety z wizytami lipa ;/ bo zazwyczaj sa dlugie kolejki przed przychodnia i trzeba dlugo wystawac w kolejce;/ ale pewnie niebawem dojdzie do przepisania do tej dalszej przychodni,
ja też na pewno zapisze córeczkę do tej samej przychodni co synka :) Na pewno lepiej się to ogranie logistycznie i znam tam wszystkich, bo sama należę od zawsze i naprawdę da się tam dostać zawsze bez większych problemów a nie jakieś odkładanie telefonów czy inne pomysły :)
W poprzedniej przychodni miałam często problem z dodzwonieniem się. Na szczęście w obecnej nie mam tego problemu chociaż w sezonie chorobowym czasami nie ma miejsca do lekarza tego samego dnia..
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.