Ja robilam tylko liceum i odrazu za granice , nie zaluje swojego wyboru . Znajomi poszli na studia i wiekszosc nie pracuje tam gdzie by chciał a ja z mojej pracy bylam zadowolona
ja technikum ekonomiczne, studia finanse i rachunkowość i pracowałam w biurze rachunkowym, próbowałam administrację, ale tam jest dużo polskiego historii i prawa, ale prawo lubie bo na finansach też miałam , a teraz jestem na kosmetologii
w biurze rachunkowym mnie jednak nudziło ciągle to sam wklepywac… monotonnie jest , cały czas to samo w kółko .
może mi się przydać do własnej działalności ![]()
a marzyłam na początku o liceum medycznym ale mi zabrakło 2 punktów i mieli pełną klasę jak się pytałam…
@magdallenka08971 a ty ?
Języki w obecnych czasach są ważne. Ja do tej pory staram się mieć kontakt i uczyć. Bardzo mi też zależy by mój synek od małego się uczył bo to mu otworzy drzwi na świat
Ja też nie lubiłam w szkole histori i geografii a to tylko przez to że prowadziła to nauczycielka której ja nie lubiłam , ale dało się odczuć że ona za mną też nie przepada za uświęca się . Nie traktowała dobrze osoby dojeżdżające w szkole . A z osobami pozostałymi liściki sobie na lekcji pisała
i przez nią nigdy ten przedmiot dobrze mi nie wchodził
I co też taka historia wnosi do życia , dobrze gdy wiemy coś o wojnie itd ale te daty i kim kto był to po co
Niby tak ale to daje nam jakiś podstawowy poziom wiedzy. Mogliby trochę zmniejszyć zakres to łatwiej by się to przyswajało
U nas i wsrod moich znajomych na Wielkanoc tylko daje sie slodycze ( koszyczek schowany w domu czy na ogrodzie ) i szukanie.
Takze co region to inaczej.
U nas w przedszkolu zawsze swietuja. Wigilie mieli, wielkanoc tez beda mieli.
Wigilia byla tradycyjna z barszczem i pierogami. No moze bez sledzi ![]()
Wielkanoc na pewno bedzie zurek albo barszcz bialy, jajeczka, no i oczywiscie jakas babka albo mazurek.
Ciesze sie ze tak do tego podchodza.
W dodatku rok temu po wielkanocnym sniadaniu przyszedl Zajączek ![]()
Ooo super 🩷 fajnie jak tak organizują czas dzieciom ![]()
A to prywatne przedszkole ?
Super przygotowane, tak odświętnie. Też uważam że tradycje trzeba podtrzymywać. Ciekawe ja będzie jak mój maluch pójdzie do przedszkola.
Tak, prywatne
To fajnie macie , na prawdę super , duża radość dla dzieciaczków
no ale jest jakieś wlansie szukanie a u niektórych nawet tego nie ma ![]()
Trochę świadomości co było to też dobrze wiedzieć , bo ja na przede za dużo nie wiem o historii ta nauczycielka wgl na mnie dobrze nie wpływała z żadną nie miałam tak problemów jak z nią
Mega fajowo
Ja się zastanawiam nad bułką do Żurka na Wielkanoc . Pieczecie sami czy gdzieś kupujecie ?
Moi rodzice zawsze kupują, nie jestem pewna ale chyba w hercie i jest nawet ok
A to jakaś piekarnia jest?
Tak tak sieć piekarni Hert
Właśnie u nas nie ma tradycji kupowania prezentów na Wielkanoc. Jedynie jakieś słodycze Zajączki ![]()
Ja nigdy nie robiłam takie żurku ale pewnie bym bułkę kupiła. Chodź przyznam szczerze że nie widziałam takich bułek (ale też specjalnie nie szukałam)