fajna polecajka, ja właśnie moją uczę mówić w dwóch językach będzie miała łatwiej
często mówię do niej po angielsku, może uda mi się jeszcze wprowadzić niemiecki ![]()
tylko nie chce jej jeszcze tak mącić w głowie
Ja kiedyś dla chrzesniaka moje m za kupiłam w Action duże jajko niespodziankę i to co było w środku to był dramat. Dziecko nawet się przez chwilę tym nie zainteresowało, takie badziewie było.
A Ty dobrze znasz języki?
Te zabawki wszędzie to jakaś tragedia , naprawdę szkoda kasy
No szkoda i wstyd że coś takiego się kupiło dziecku
To wstyd powinno być tym co sprzedają takie rzeczy albo produkują i chcą jeszcze za to kasę…
no znam na poziomie średnim
Woow super , zazdroszczę bo ja wiele razy próbowałam się uczyć i nie wchodzi mi to do głowy, a pamiętasz jeszcze z czasów szkoły czy uczyłaś się kiedyś ?
Ja tak samo ! Języki są teraz mega ważne
ogólnie z podstawówki bo bo w gimnazjum miałam taką nauczycielkę która tylko o diecie gadała i w sumie w technikum taka sama pracowała w sumie ta sama no i ze studiów ale ja umiem No leżę to wiadomo też były jakieś tam sprawdziany i trzeba było się uczyć w sumie samodzielnie w domu
niemiecki też się uczyłam też miałam właśnie w gimnazjum niemiecki i w technikum
Oo to super , fajnie chciałabym tak żeby mi wchodziło do głowy i jeszcze zostało w głowie bo co ja się wyuczyłam słówek to po sprawdzianie już nie pamiętałam tego , a Angielka potrafisz czy jeszcze jakieś ?
i niemiecki
kilka słówek po norwesku więcej nic
No to super, to dużo ułatwia w życiu ![]()
w krajach gdzie mało Polaków jest albo na wycieczkach turystcznych (nie z tych hotelowych z przewodnikiem)
Taaak za granicą angielski bardzo jest przydatny i na lotnisku ![]()
Dokładnie tak , zaluje ze za czasów szkoły nie przyłożyłam się lepiej do języka angielskiego teraz nie raz by się przydało ![]()
Też było za dużo na tej głowie i człowiek kiedyś nie pomyślał , że język może aż być taki przydatny w życiu. Zamiast sprawdzianów z historii i uczenie się dat które nic nie wnoszą do życia lepiej byłoby się skupić na jakimś języku
ja nie lubiłam w szkole polskiego i historii , wolałam matmę chemię i biolke
Ja w liceum postawilam wsyztsko na jezyk angielski , bo moj brat mieszkal w anglii i myslalam, ze mnie do siebie sciagnie . On wrocil jak konczylam liceum i zaczelam prace w niemczech , wiec zaczelam intensywnie uczyc sie niemieckiego ![]()
juz wiecej krajow nie planuje , starczy mi
chociaz bardzo mnie kreci znajomosc innych jezykow , naprawde bardzo ulatwiaja zycie , plusuja w zyciu zawodowym i sama satysfakcja jest ogromna
Jeju chemia uwielbiałam
a w jakie szkoły skończyliście ? Pracujecie w zawodzie ?
@JoannaMP i bardzo dobrze zrobiłaś ja mega żałuję że się nie uczyłam jakoś bardzo ale też nauczycieli miałam słabych