Szczerze to ja nigdy jakoś specjalnie nie dekoruje mieszkania na Wielkanoc. Ale jak mały podrośnie to będę z nim robiła ozdoby bo dla dzieci to niezła frajda
To my zawsze jakieś poduszki , bazie i jajeczka wieszamy . To jak u was wygląda Wielkanoc ? Macie śniadanie tylko wielkanocne i tyle ? ![]()
generalnie przygotowuje różne ciasta i koszyczek i zawsze są odświętne śniadania, obiady i kolacje. Moja mama dekoruje mieszkanie ale ja nie przepadam za takimi bibelotami
im mniej szpargałów tym łatwiej utrzymać porządek
amzwlaszcza w małym mieszkaniu. Ale myślę że ładne dekoracje też tworzą fajny klimat
tylko trzeba mieć na to pomysł i czas
A poniedziałek Wielkanocy jak u was wygląda ? ![]()
Jak jestem u teściowej to z rana się lejemy woda
i też się idzie do rodziny na obiad czy kolację. A u ciebie ?
U teściów jest najpierw obiad a potem szukanie Zająca i wtedy jedziemy juz do domu na kolację a w wigilię zawsze śniadanie każdy u siebie je , na obiad zjedziemy do moich rodziców i zostajemy też na kolacji ![]()
Zazwyczaj jemy sniadanie u siebie, pozniej lejemy sie woda jak jest pogoda i jedziemy do rodzicow posiedziec
co do ozdob piekne sa w kik ![]()
Oo dziękuję , ja ostatnio bardzo mało chodzę po sklepach , więc mało wiem ![]()
![]()
ciekawe jaka w tym roku będzie pogodac czy będzie można się oblewać ![]()
No to u nas też albo jesteśmy u męża rodziny albo u mojej więc to się nie zmieni alejeszcze nie wiem w który dzień u kogo. W zeszłym roku rodziłam w wielkim tygodniu więc świat w ogóle nie miałam
wyszliśmy w Wielki Piątek i był kosmos bo wszytko trzeba było się uczyć ![]()
Ja też zazwyczaj jeżdżę po rodzinie .
I ani u was ani u niego nie ma szukania jajeczek ? ![]()
Ja bym postawiła może na jakąś planszówke, książki albo lego. Ostatnio na świętach grałam z dzieciakami w taką fajną grę z pszczołami. I dawały radę i te średnie dzieci i te małe i takie całkiem duże jak ja.
Honeycombs - Plastry Miodu, gra logiczna, Piatnik Tak się nazywa ta gra i jest akurat na przecenie w Empiku!
Jesli chodzi o książki to z narzeczonym kupiliśmy Felce naszej piękne wydanie Harrego Pottera po angielsku. W środku są ilustracje 3d, które można ruszać. Wydaje mi się to fantastyczną opcją do nauki języka.
A wyślesz zdjęcia jak wygląda to co napisałaś na końcu ?
No właśnie nie. Ani u mnie ani u rodziny męża nie było i nie ma takiego zwyczaju ![]()
Chociaż nie ma tyle wydatków z prezentami ![]()
![]()
Dokladnie najgorzej na boze narodzenie ogolnie wielkanoc sa tańszymi swietami ![]()
No jejku nie dość , że jedzenie takie drogie to jeszcze prezenty ![]()
![]()
Tu jest link
To znowu te duże jaja to chyba drogo wychodzą , i wtedy też nie wiem czy to jest warte tej ceny ![]()
Też racja , i to za kawałek czekolady i małą zabawkę ![]()