U nas w przedszkolu tez szukaja jajeczek
w tym roku corka chodzi do innego przrdszkols wiec nje wiem jak tutaj jest ale napewno tez cos fajnego wymysla bo patrzac na mikolaja to bylo wiecej wrazen niz w starym przedszkolu ![]()
No ja gdyby nie tutaj forum to bym nie wiedziała , że gdzieś niema takich zwyczajów ![]()
My zawsze szukalismy i moje dzieci tez szukaja… ale za to moj chlopak co mieszkal praktycznie 2 domy dalej ode mnie oni juz nie szukali… i jak urodzilam pierwszego syna i zaczrlam mu chowac w domu jajeczka to on sie ze mnie smial
ze co ja robie
U nas zazwyczaj jest taki festyn z okazji Wielkanocy. Sa rozne wystawy, mozna cos kupic i zawsze po parku chowaja slodycze dla dzieci i dzieci musza szulac super zabawa ![]()
Ooo , a to dziwne , ze tak blisko i taka różnica
nawet na Wielkanoc sa zawsze promocje na jajka i u nas są zawsze wszystkie wykupione
@ewelkar899_wp.pl ooo to u was też inaczej , ale fajnie że chociaż jest ta zabawa
zawsze jest ta fajna radość dzieci . ![]()
u nas to jałowcem się robi kto śpi a jak wstanie to oblany wodą zostaje ![]()
a od jakiego mniej więcej wieku zacząć to chowanie jajeczek?
Ja to zawsze zamykam pokój jak idę spać przed dyngusem aby nikt nie wparował z jałowcem ![]()
![]()
U nas też tak jest !
zawsze było tyle sprzątania po tym ![]()
![]()
no myślę , że można juz około roczku
a teraz dajemy prezencik też 6 miesięcznej dzidzi
my potem jeszcze robimy wspólne zdjęcia
rodzina się zjeżdża i też zawsze maja jakis mały prezencik
a wgłębiło kiedyś tak że schowaliśmy gdzieś jajeczka a potem do końca nie mogliśmy wszystkich znaleść ![]()
![]()
![]()
Haha , je też ale taa i tak mnie zawsze dopadł ![]()
![]()
![]()
Aaa to tak jest jak u nas mąż chowa , to sam się potem zastanawia gdzie co jest i czy wszystko już znalazł , kiedyś po czasie kilka jajek nie znalezionych się odkryło ![]()
![]()
jeszcze fajnie jak do tych jajeczek się doda zagadki i podpowiedzi gdzie mozne3byc schowane natepne jajeczko
To chociaż synek później był szczęśliwy , że jeszcze coś znalazł
@Molly no coś takiego też by było super , fajny pomysł na pewno dzieci byłyby zadowolone
To były czekoladowe , kilka tyg przeleżały to już się nie nadawały do niczego
. Za dużo już z tego nie zostało
Ahhh, to szkoda wielka
ale chociaż zabawki były
chociaż te zabawki w kinder nie są teraz takie fajne .
ja je zawsze uwielbiałam składać ![]()
Aaa ja właśnie nie , bo one takie często byle jakie . Jeśli chodzi o te z kinder jajaka , ja już nawet zdarzało się że prosto do kosza leciały bez składania ich . Chyba że myślisz o innych ![]()
Ja tych składanych zabawek a kinder jajkach nie lubię. Są byle jakie. Najfajniejsze byłby te figurki z bajek . Się zbierało całą kolekcję. Ostatnie jakie widziałam fajne to były z psiego patrolu
Tak właśnie , jedyne co w tych czasach były trochę lepsze tam . I lubił syn u nas też te jogurty z figurkami z psiego patrol tam też fajne figurki były
No u nas to samo… chyba że jeszcze te duże jaja to tam jakaś zabawka jest ale nie jest to co kiedyś , jak byłam dzieckiem to zbierałam wszystkie ludziki i do dzisiaj są gdzieś na strychu . A chodzi ci o te z psi patrolu z biedronki?
A macie jakieś ciekawe pomysły na ozdoby wielkanocne w mieszkaniu ?
może skąd kupić coś ciekawego ?