Prezenty na Dzień Dziecka

My mieliśmy przy starszej ten domek to go uwielbiała i bawiła się nim namiętnie. Przy młodszej pewnie go nie będziemy mieli, ponieważ starsza ma trzy inne domki, więc nie ma już miejsca

To dlatego wieku o wiele fajniejsze jest taka karuzela z tiny love czas dla brzuszka

Monika kosztuje koło 150 zł.
Synek (7miesiecu) też ma meduzę i może to nie jest jakiś hit u niego to lubi ją. Chociaż faktycznie mogłaby być trochę bardziej cicha, ale to myślę o sobie a nie o synku, jemu to nie przeszkadza ;D

Hahaha ej no tak , bo to meduza a nie osmiornica o matko :rofl::rofl::rofl::rofl: ja patrzylam na Monike jakos przed swietami to drozsza byla , ale to pewnie przez braki magazynowe . 150 zl to w sumie nie jest zle jeszcze :grin:

No to prawda przy dwszczu jeśli nie ma zadaszenia nie da eady na balkonie żeby było bez konieczności chowania u mnie jest taras dość duży zadaszony na okres letni będzie w sam raz :smiling_face_with_three_hearts:

Mój maluszek ma dopiero 2 miesiące więc my ten dzień spędzimy na spacerze, ktore bardzo lubi :smiling_face:

Ja totalnie nie wiem co kupic mlodszemu, a musze cos kupic bo starszy juz pytał co dostanie Kuba :rofl: jak na moje oko to on wszystko ma

Corka ma ponad 2 latka. Dostała juz domowy drewniany plac zabaw z mamabrum od rodziny a od niani solidny wozek na lalke (chyba lepszy niz jej wozek :smiley: ). Z mezem raczej zabierzemy ja gdzies w ramach dnia dziecka lub kupimy ksiazeczke. Staramy sie utrzymac minimalizm z zabawkami i narazie nam sie to udaje :smiley:

To mój mały dostał na roczek parking poziomowy z mamabrum ale jeszcze nie rozłożyliśmy bo jest 3a+ i wydaje mi się że jest za mały

Ja powiem tak teraz przy młodej kombinuję i szukam zabawek żeby nie były piszczące za dużo dźwięków i tym podobne. Starsza już mi wystarczająco daje za dużo dźwięków. A najlepsze jest to że młodszej teraz wyciągnęłam pianinko po starszej młodsze może trzy razy się tym zainteresowała a starsza Jak tylko wróci z przedszkola to tak maltretuje te zabawki.

Zastanawiałam się nad tym pieskiem uczniaczkiem czy jak to tam co jak starsza zobaczyła już zaczęła opowiadać co ona tym nie będzie robić to mówiłam nie biorę

Dziewczyny szukam polecajek. W weekend jedziemy do znajomych chlopczk ma 5.5roku i ma “jakis” stopien zaburzenia. Nie zostal jeszcze odpowiednio zdiagnozowany. Nie mowi- wydaje z siebie pojedyncze dzwieki/gloski.
Jedziemy bo jego mlodsza siostra miala urodziny plus jest dzien dziecka. I nie mam bladego pojecia co mu kupic.
Dostal od nas juz kolcki magnetyczne, drewniane zestaw do budowania miasta+autka, ksiazeczki.
Ale nie mam juz pomyslu co mozna byloby mu kupic. Standardowe zabawki odpadaja jak HotWeels bo ma plus wydaje mi sie ze potrzebuje czegos co bedzie bardziej wspieralo jego motoryke/rozwoj. Mamy pytac nie moge bo za bardzo nie dopuszcza do siebie zadnych diagnoz wiec i zabawki mlody ma takie jak klasyczny 5cio latek

Moze jakas planszowka ?
Moj syn w tym wieku uwielbial Memory albo Kim Jestem ?

Albo te zestawy moje pierwsze labolatorium( mieszanie podstawowych kolorow )

1 polubienie

Kurcze ciężki przypadek … dla mnie takim uniwersalnym prezentem dla dziecka w każdym wieku są puzzle :smiling_face: Albo gra boom boom , tylko nie wiem czy w tym przypadku nie będzie za trudna

Ja jeszcze myślałam o grze twister ale ona chyba tak od 6 lat i wymaga jeszcze zaangażowania rodziców lub innych dzieci. Chociaż moja siostra się cieszyła z tej gry jak miała chyba 5 lat

Mi się wyświetliła wczoraj fajna gra, z tej serii córka ma jogę - którą dostała na urodziny i wręcz codziennie próbuje pozycji jogi. A o tyle że to można zrobić w parach i samemu. Wygląda trochę jak twister ale to nie jest do końca to

Ja dla starszaka bede chciala na urodziny w prezencie Monopoly Koty :heart:
A syn poprosil od nas o prawdziwy mikroskop :heart:

Planszowki wlasnie odpadaja, bo rozwojowo mysle ze jest gdzies na etapie 3 lata, ale to takiego ktory ma problem z koncentracja. Wszystkie slime i inne rzeczy wklada do buzi wiec nie jestem pewna czy to bezpieczne.
Autkom wygryza opony…
myslalam o jakis zabawkach +3 sortery etc ale z drugiej strony nie chce urazic mamy chlopczyka… :face_with_spiral_eyes::face_with_spiral_eyes::face_with_spiral_eyes:
@MagdaP3 dla mnie tez puzzle i ksiazka, ale nie w tym przypadku…
Myslalam o magic book Janoda , ale nie wiem czy to bedzie ok

No to ja bym poleciała w coś co zatrzyma go na chwilę i wymusi ciszę spokój i koncentrację jak właśnie memory, teraz jest Tyle rodzajów nawet znalazłam z kapibarami są ze zwierzątkami więc łatwo mu będzie rozpoznawać. Bo faktycznie masz rację jeżeli dostałby coś z wyraźnym 3+ to można urazić :pleading_face: a moze Double ?
Albo puzzle tylko faktycznie to bedzie raczej napis 3+,4+

Znalazlam cos takiego, myslisz ze mogloby byc spoko? Czy Twoi chlopcy bawiliby sie taka ukladanka?

Mieli ukladanki zlozone z 2 lubn3 elementow. Ale to wudaje sie fajne no i trzeba sie skupic, najwazniejsza jest cisza i spokoj :wink: