Prezent na slub

Kochane mamy,
mam zagłostkę stąd ten post. Właśnie się dowiedziałam, że czeka mnie drugi ślub mojej siostry. I tu pojawia się mój dylemat. Na pierwszy ślub który był już jakiś czas temu dostała ode mnie prezent finansowy (dodam że całkiem ładny) i teraz się zastanawiam co powinnam dać jej na drugą taką uroczystość. Ma być poczęstunek dla gości (obiad i kolacja w restauracji) ale typowego wesela nie będzie.
Macie jakieś pomysły? Jakbyście do tego podeszły? Dodam że kontakt z siostrą mam dobry ale ja to się mówi przyjaciółkami nie jesteśmy :crazy_face:

Bon do spa na weekend :smiley:

1 polubienie

Niezręczna sytuacja , a masz więcej rodzeństwa żeby się skonsultować ?
Ja bardzo lubię kupować Apart instax na taki prezent dla par . No bo kto nie lubi tych zdjęć co można oglądać od ręki

2 polubienia

Może voucher na masaż dla dwojga. Często są korzystne oferty na gruponie.

Też właśnie pomyślałam o jakimś bonie spa, masaż fajne są też kolacje w ciemności. Zależy też co lubią :wink:

Ja na takie okazje zdecydowanie jestem zwolennikiem podarków pienieznych lub kart podarunkowych. Umowmy sie ze w wiekszosci juz maja wszystko do domu,mieszkania czy zaplanowany wyjazd.
A tak to cos im sie zwroci za uroczystosc i wykorzystaja to tak jak beda chcieli i potrzebowali w danym momencie :heart:.
Oczywiscie nie bylabym soba gdybym tego hajsu nie wlozyla np do flower boxa, albo nie zrobila bukietu ze zdrapek :rofl:

2 polubienia

Ja też jestem raczej zwolenniczką prezentów w formie pieniędzy :smile: opłaca sobie przyjęcie a co zostanie to sobie przeznacza na co będą chcieli.

Ewentualnie fajnym pomysłem jest 12 rnadek na 12 pierwszych miesiecy. Czyli 12 voucherów na różne wyjścia. No bon na wspólne spa, voucher do restauracji, kupon do escape roomu/gokarty/inne wyjście.

1 polubienie

Z tymi pieniędzmi to mam pewny dysonans bo z jednej strony już raz dałam i takiej kwoty już nie planuje z drugiej będzie ich ten wieczór coś tam kosztować.

Przyjrzę się atrakcją w ramach vouchera.

A daj uniwersalny bon do każdego sklepu czyli pieniądze :smiley:

Albo moze faktcznie bon do spa czy wyjazd na weekend z wyżywieniem :slight_smile:

Ja bym kupiła voucher na jakąś atrakcje. Kasa ok ale raz już dawałaś więc teraz pewnie nie dasz tyle samo i zapewne chcesz wydać mniej. Zależy też co lubią bo są fajne loty balonem, loty w tunelu aerodynamicznym,i takie inne a jak tego nie lubią to jakiś masaż albo coś w tym stylu. Myśle że każdy liczy się z tym że to już drugi ślub a jak będzie miała 3-4 to co tyle samo dawać za każdym razem? Pewnie tamten też miał być jedyny i wymarzony :crazy_face::sweat_smile:

To zależy też od wieku siostry i zainteresowań. Można dać pieniądze (zawsze się przydadzą), można dać ceramikę z Bolesławca (wygląda całkiem cool), a można tak jak tutaj podpowiadają jakiś voucher albo kartę podarunkowa. Też fajnie by było jakbyś podała jakieś widełki do ilu groszy celujesz. Rozumiem też, że to drugi ślub, ale drugi nie znaczy gorszy.

Ja w takim przypadku dałabym kopertę żeby się zwróciło za obiad i kolację. Co do bonów to ja zdecydowanie bardziej wolałabym gotówkę żeby wydać w sklepie w którym chce. A co do masażu czy weekendzie w spa to niby spoko, ale np mój mąż niebyły zachwycony z masażu, a ja wręcz przeciwnie.
Będąc w Twojej sytuacji skonsultowałabym się z kimś z rodziny ile planują dać do koperty lub czy kupują jakiś prezent.

Kurcze ciężka sprawa jesli masz rodzenstow warto ustalić z nimi co dają albo może cos wspólnie? Jesli nie to może faktycznie jakis bon :blush:

karta podarunkowa do Douglas, Sephora, rituals
może karta podarunkowa do zara home, ikea, Media Expert
jakiś blender planetarny, ekspres kawowy, dysk twardy na zdjęcia, Apart fotograficzny lub jak wyżej wspomniany instax
voucher na sesje zdjęciowa (nie ślubna)
ciężko doradzić
najlepiej kasa i sobie kupią co chcą, skąd chcą i wogule :blush:

Ja bym dała gotówkę i sama zawsze wolę dostać gotówkę , lepiej tak niż nie trafiony prezent

Najlepsze pieniądze, ale jeśli z racji tego że już wcześniej dostała taki prezent to może faktycznie voucher jeśli masz pewność że skorzystają. :slight_smile:

Jeżeli to drugi ślub z innym mężczyzną to nie podchodziłabym do tego , że to „kolejny” raz. To nowa uroczystość , jej ślub. Kompletnie bym nie patrzyła , że to któryś tam w ciągu kilku lat….
Zdecydowanie dałabym pieniądze , kwota w zależności od moich możliwości. Zawsze daje tyle ile naprawdę mogę
Kiedyś byłam na ślubie cywilnym u kuzynki męża. Po roku wyskoczyli ze ślubem kościelnym :see_no_evil: i zapraszali gości na obiad. Dostali od nas piękną kartkę :wink: foto album z pierwszego ślubu i jakiś drobiazg kupiliśmy , ale nie pamiętam już nawet co to było.

1 polubienie

Wiadomo, że najlepszą opcją dla pary młodej będzie prezent finansowy :stuck_out_tongue_winking_eye: jednak jeśli nie do końca jesteś do niego przekonana, tym bardziej że już wcześniej wręczałaś jej pieniądze w prezencie na ślub, to może warto właśnie rozejrzeć się za jakimś fajnym voucherem, ale może nie takim że z góry jest na konkretną atrakcję,.tylko żeby już siostra z mężem mogli sobie wybrać wtedy jakąś, która by im odpowiadała :blush:

1 polubienie

Ja bym nie patrzyła na to , że już kiedyś dostała prezent finansowy, dałabym znowu bo wiadomo że to każdemu się przyda i każdego ucieszy :slight_smile:

4 polubienia

Dokladnie , to jest jej drugi slub i ja bym dala pieniadze :wink:
Rozumiem ze juz raz dostala ale meza ma innego i co on ma na tym stracisz bo ona juz dostała :see_no_evil::rofl: to tak zartem

3 polubienia