Prezent na slub

Heh no właśnie :see_no_evil: u nas na zaproszeniu nawet jest przekreślone pieniądze i prezenty i zaznaczone że chcą kasę :smiley:

1 polubienie

Ja się nie dziwię , że ludzie nie chcą prezentów :wink: co zrobić z 3 mikserami , 2 odkurzaczami albo 15 zastawami stołowymi (gdzie to trzymać). :wink: no i nie zawsze coś przypadnie do gustu obdarowanej osobie. Kupisz białe talerze a ktoś woli czarne :wink: odkurzacz tradycyjny a ktoś woli bezprzewodowy. No i przeważnie ludzie mieszkają ze sobą już przed ślubem :wink: a w związku z tym większość takich rzeczy mają .
Ewentualnie można zrobić zrzutkę z innymi gośćmi i wykupić jakieś wczasy , no ale to też raczej po konsultacji z młodymi. Bo może nie chcą jechać w jakieś miejsce a tam się wykupi wycieczkę.
My też na zaproszeniu mieliśmy jakiś wierszyk , że prosimy o pieniądze bo planujemy kupić dom a zamiast kwiatów prosiliśmy o wino :wink: wiele par młodych , życzy sobie kupony lotka albo zdrapki. Oczywiście nie trzeba się do tego dostosować , no ale ja z własnej wygody wolę dać właśnie pieniądze. Oczywiście jest dylemat ile dać - tyle żeby na koniec miesiąca było co do gara włożyć :wink: a zaproszenia przeważnie są wręczane parę miesięcy wcześniej to nawet stówkę co miesiąc można odłożyć i tyle

1 polubienie

Moj mąż nie chce właśnie dawać kasy bo raz daliśmy. A nie chce kupować też rzeczy no bo ja sama nie lubię dostawać rzeczy bo wolę sobie kupić to co potrzebuje. No i bądź tu człowieku mądry

2 polubienia

My dostaliśmy takie zaproszenie

2 polubienia

No ja jeszcze nie dostałam zaproszenia :crazy_face: tylko informacje o dacie.

My już też głównie takie dostajemy

My w tym roku dostaliśmy z kodem 1qr i będziemy nawet widzieć gdzie siedzimy :smiley:

O kurcze to już w ogóle szaleństwo w planowaniu wesela :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:

Skoro to drugi ślub i nie ma typowego wesela, tylko poczęstunek, to według mnie nie ma presji, żeby dawać tak duży prezent finansowy jak wcześniej :money_with_wings:
Ja pewnie postawiłabym na voucher na jakis Voucher lub mniejszą kwotę gotówki :heart: my niedawno mieliśmy Czterdziestkę u znajomego i właśnie tak z grupą przyjaciół zastanawialiśmy się jaki voucher mu kupić więc go po prostu zapytaliśmy i powiedział że wolałby dostać gotówkę :money_with_wings::money_with_wings::money_with_wings: więc to chyba zawsze najbardziej trafiony prezent :gift::rofl:

1 polubienie

Niestety ale ja bym dała kasę, to nic że to drugi ślub dla nich jako pary pierwszy, nie musi być to aż tak hojny prezent jak ostatnio, weźcie pod uwagę sytuację swoja, że to będzie tylko obiad nie duże wesele ale no cóż warto chociażby dać tyle co za talerzyk do tego możesz dorzucić jak chcesz jakieś winko itp. czy jak @Mamina pisze coś śmiesznego w formie pakunku.

Jeśli już koniecznie podpowiedzieć coś w formie prezentu to faktycznie jakieś vouchery czy karty podarunkowe. Ja dostałam też fajny prezent na ślub kos silnikowy w środku było winko i koperta z życzeniami i prezentem $

1 polubienie