Prezent na 40 rocznicę ślubu

Witajcie dziewczyny,
już niebawem moi kochani Rodzice będą obchodzić swoją 40 rocznicę ślubu. Z mężem głowimy się nad jakims fajnym prezentem z tej okazji.
Odpadają rzeczy materialne, przedmioty, ponieważ Rodzice wszystko już mają i raczej niczego specjalnego nie potrzebują. Ewentualnie mogłoby byc coś co było by dedykowane soecjalne i dla nich i stanowiłoby miła pamiątkę. Ale co by to mogło być?
Zastanawiamy się nad zorganizowaniem dla nich kolacji w super restauracji, ale może Wy coś jeszcze podpowiecie?

A moze taka statuetka na rocznice? Wydaje mi sie ze to fajny prezent, badz co badz spedzenie ze soba tylu lat to nie lada wyczyn.
Z ta kolacja to nie jest glupi pomysl. Znalezc miejsce w ich ulubionej restauracji, moze maja jakies swoje specjalne miejsce? A moze najpierw wypad do teatru? Dla mnie teatr to bardzo fajny sposob na rozne uroczyste wieczory.
A moze fajnym pomyslem jest dac obraz z drzewem geneaologicznym na sciane?

Restauracja i teatr to takie ponadczasowe wiec zawsze na wszystko pasuje ;))wybrać jakąś fajną z takim fajnym wystrojem. A jeszcze byłaby lepsze taka która wieczorem na dancingi ;)) w moich stronach taka jest. W piątki jest oblegana właśnie przez takie starsze towarzystwo bo też usytuowana jest przy sanatorium A więc to też robi swoje he he ale polecam , fajne.

Z prezentów. …hmmm ja bym poleciła może sesję zdjęciową w plenerze lub studio? I potem jedno najfajniejsze wybrać, wywołać w dużym rozmiarze i jako obraz na ścianę. Albo weekend w jakimś fajnym mieście? Niech sobie pospaceruja i zwiedza coś ;))

Kolacja super pomysł drzewo genealogiczne też. Może na płycie lub fotoksiążka zdjęcia od początku znajomości rodziców do teraz na płytce można dodać ulubione piosenki rodziców. Jest dużo możliwości na fajny prezent też zależy czym się interesują rodzice i do jakiej kwoty miałby być prezent

fajnie byłoby zrobić fotoalbum z ich zdjęciami od początku wspólnego ycia

Ja z pewnością zorganizowałabym dla nich wyjazd na weekend . Mogli by odpocząć , pozwiedzać, zrelaksować się . Pamiątką która im pozostanie będą zdjęcia z tego wyjazdu.

Wszystko zależy jaki budżet macie na to. Fajny pomysł z tym albumem ze zdjęciami ale super też wstawić jakieś teksty tam.
Fajnym dodatkiem do jakiegoś prezentu może być gazeta z artykułem o nich że są super parą itd. Gdzieś w internecie wiem że można zamówić.

Romantycznym weekend z kolacją w jakimś bardzo eleganckim miejscu. A tak naprawdę dużo zależy co wasi rodzice lubią, jakie mają upodobania i od tego ile zechcecie przeznaczyć funduszy

Może pomyśl o jakimś wspólnym prezencie dla nich jak nie masz pomysłu na osobne. Może jakiś dancing(noc sylwestrowa), albo teatr. Z doświadczenia jednak wiem,że lepiej zapytać co im potrzebne i niech sami wybiorą co im się podoba niż kupić nie trafiony prezent.

mommylittlelove jak sie zapyta nie będzie niespodzianki :stuck_out_tongue:

Lola my właśnie na 40 rocznicę ślubu zorganizowalismy tesciom taki wypad nad morze. I uważam.ze to jest super pomysł. My Wykupilismy weekend w Kołobrzegu gdzie spędzili pierwsze wspólne wakacje. Zawiezlismy ich tam bo sami by nie pojechali. A jak wrócili do domu w niedzielę to czekał na nich kosz z prezentami. M.in. w środku znalazły się album z tego weekendu . w sobotę wieczorem zebraliśmy rodzicom aparat i poprzesylalismy zdjęcia szwagierce która je podroukowala na specjalnym papierze i zrobiła album.

agniejsia pierwsze wspólne wakacje, jaką szkoda że nasi rodzice, czy teście tak całe życie sobie żałują i wogole nie podróżują :frowning:

Oj Lola złe mnie zrozumialas . w Kołobrzegu byli razem jak się poznali wlasnie po slubie. Dlatego teraz wlasnie zorganizkwaliśmy to samo. Chociaż jak później rozmawiałam z tesciem to mówił ze nie byli na wczasaxh od 15 lat. Oszczędzają zeby pomoc nam i wnukom. Czasami tak się zastanawiam ze maja tak niewiele i ciagle z tego potrafią nam pomagac kiedy zajdzie taka potrzeba.

Oj tak źle zrozumiałam :slight_smile:

Paulina z tym albumem a najlepiej.fotoksiazkach super rzecz tylko byloby skombinowac ich wspólne zdjecia pokrykomu;-) , i dopytac sie albo od kogis zie dowiedziec cos najcenniejszego z ich zycia…dzien slubu, narodzin dziecka i super sprawa;-) rowniez sa takie statuetki z napisem z zyczeniami i mozna wymyslec swoje slowa lub zyczneia. Lub jakis zestaw recznikow z napisem 40-lecie i np. Rozowy kest dla zony a niebieski dla meza widzialam takie na 30lecie wiec pewnie na 40lecie rowniez bedzie…

z takimi zdjeciami moze być problem moi rodzice mają 30 rocznice w kwietniu i myśle o takim fotoalbumie w sumie fotoksiażce

Dziewczyny, jestescie niezastapione :slight_smile: dziekuje za wszystkie pomysly i czekam na nastepne, na razie rozwazam tą kolacje, jakies wyjscie do teatru lub bilet na jakis fajny kabaret :slight_smile: do tego kupilibysmy wlasnie cos co byloby pamiatka czyli albo jakas statuetke z grawerem albo jakies reczniczki z dedykowanym haftem :slight_smile:

Fotoalbum to całkiem dobry pomysł, kolacja w dobrym lokalu także. Na https://www.gazetomania.pl/prezent-na-rocznice-slubu.action/ widziałam ciekawy, niecodzienny pomysł na prezent z takiej okazji, a mianowicie artykuł w gazecie, na pierwszej stronie, razem ze zdjęciem i życzeniami - dla starszego małżeństwa to całkiem fajny pomysł jako dodatek do prezentu.

agnieszka, kolacja na pewno będzie super sprawą, u nas to najczęstszy prezent, zawsze trafiony i rodzice zadowoleni. Podobnie, jeśli Twoi lubią to wyjście na masaż lub jakiś relaksujący zabieg, kąpiel w czekoladzie dla mamy, w piwie dla taty :slight_smile:

Ja z moim rodzeństwem od jakiś dwóch lat składamy się na prezent dla rodziców. Czy to rocznica, święta czy urodziny. Od dwóch lat kupujemy rodzicom kilkudniowe wyjazdy w polsce i za granicą. Kupowanie jakiego kolwiek prezentu nie ma sensu. Ze względu, że byłby to nietrafiony prezent, a po drugie wszystko już mają. Rodzice są bardzo zadowoleni z tych wyjazdów. Mają czas wtedy tylko dla siebie. Wakacje już sobie sami organizują, a my resztę. Zdaniem moich rodziców to najlepszy prezent jaki możemy im dać.