Proszę o polecenie prezentu dla ok. rocznej dziewczynki.
Chciałem kupić skoczek, ale przeczytałem na tym forum, że może on wpływac na nieprawidłowy rozwój dziecka, dlatego proszę Was, jako doświadczonych rodziców o pomoc w wyborze prezentu, który będzie rozwijał dziecko, a nie mu szkodził.
Chciałbym wydać nie więcej niż 100 zł.
Z doświadczenia możemy z córeczką Julia polecić zabawki interaktywne. Mamy i polecamy.
Polecamy interaktywną pluszową myszkę Minnie Clementoni. Interaktywna myszka śpiewa piosenki, rymowanki a także poprzez zabawę uczy dziecko literek, cyferek, kolorów.
Moja córeczka Julia uwielbia bawić się Myszką.
Świetny jest Szczeniaczek Uczniaczek. Ma tez siostrzyczkę właśnie dla dziewczynek. Taka zabawką dziecko może bawić się kilka lat. Ma dużo piosenek. Nazywa części ciała itp. Dostępne w smyku, taniej na allegro, ok.100zl
Bardzo fajnym pomysłem na prezent dla dziecka jest również Tęczowy Miś Smily Play.
Jest on niezwykle uroczym interaktywnym misiem-przytulanką. Poprzez przytulanie misia dziecko rozwija zmysł dotyku.
Miś ten gra 5 różnych uspokajających dziecko melodii a także emituje relaksujące dźwięki natury. Brzuszek misia świeci w 7 kolorach. Dzięki delikatnym światełkom dziecko uczy się kolorów jak również pomagają one dziecku ćwiczyć percepcję wzrokową.
Naszej córeczce Julii interaktywny miś towarzyszy każdego wieczoru podczas zasypiania.
Chciałabym również zaproponować jako prezent dla ok. rocznej dziewczynki Lights'n sounds sorter treehouse firmy Winfun Toys. Jest to mówiący domek sorter. Posiada on 3 podświetlane klawisze. Są 2 tryby gry. Można ustawić tryb odtwarzania: ptaszek, żaba, owca albo tryb muzyki. Interaktywna zabawka uczy dziecko nazw zwierząt (ptaszek, żaba, owca), zabawnych dźwięków a także dziecko słucha wesołych melodii. Centrum aktywności na drzewie zawiera sortowniki, dziecko uczy się kształtów. Bardzo fajnym elementem zabawki jest tęczowy uchwyt, dzięki któremu nasza pociecha może zabawkę zabrać na wycieczkę.
Dziecko na pewno będzie też zachwycone otwartymi drzwiami, ruchomą huśtawką, wałkiem do zerkania a także burzową biedronką.
U nas córeczce Julii ta zabawka najczęściej towarzyszy podczas karmienia.
Deka87 lupka dopiero później wątek. Jest już kilka o prezentach. Wystarczy odświeżyć i każdy będzie widział. Wklejam link do artykułu od redakcji warto przeczytać i przenieść dyskusje tam:
https://lovi.pl/forum/10/1778
Dziękuję za propozycje, zapomniałem dopisać, że ze względu na pateriotyzm ekonomiczny zabawka ma być polskiej firmy ;)
Jak narazie zastanawiam się nad pudełkiem uczydełkiem: http://dumeldiscovery.pl/products/pudelko-uczydelko a klockami firmy Wader.
Polecam klocki LEGO Duplo. Są co prawda od 1,5 roku ale około roczne dziecko również spokojnie sobie poradzi. Teraz na stronie smyk.com są przeceny na klocki do -45% więc fajne zestawy można kupić w naprawdę atrakcyjnych cenach :)
Klocki jakie kolwiek to super prezent dla roczniaka. Można budować budować i nigdy się nie znudzi bo zawsze coś innego się buduje. Pozatym to świetne ćwiczenia manualne o ogólnie rozwija się wyobraźnia :)
Polecam globus fb, niestety nie pamiętam ile kosztuje i czy w tej kwocie się zmieścić ie ale może jakiś rabat kodzik czy coś i dałoby radę. Zapraszam też na mojego instagrama mam tam opinie i recenzje różnych rzeczy w tym też zabawek
Po konsultacji z tatą dziewczynki kupiłem pudełko uczydełko: http://dumeldiscovery.pl/products/pudelko-uczydelko
Moja dostanie na roczek sanki z budka, pchaczem i spiworkiem :)
Kuchnia w Lidlu jest koło 100zl czy biedronce,taki fotel do siedzenia też fajne, albo jakas lalka szmaciana, wózek dla lalek.
To i lalki z akcesoriami są fajne
Autko takie do odpychania nogami na allegro znajdzie się nawet za nie cała stówkę
Rowerek biegowy też fajna sprawa
moja od chrzesnego dostanie stolik interaktywny
Moja dostała konika na biegunach
To ja nie mogę się napatrzeć na książeczki z filcu „quiet books”- zwykle książka ma naszyte imię dziecka i wtedy to piękny, a oryginalny i spersonalizowany prezent. Cent są różne, ksiazeczka może kosztować i 400 złotych, ale są też po 80. Wszystko zależy od ilosci stron i twórcy i jego cen :)
Albo krowa dmuchana