Patrycja mówisz o skoczku? Czy jakaś zabawka?
susanne wiem o czym piszesz,tez mi sie podobaja te książki i wcale bym sie nie obraziła jakby mała dostała taka spersonalizowana książeczkę
O skoczku
Patrycja teraz nie zalecają skoczków dla takich małych dzieci ogólnie tak jak i trampoliny
Susanne te książeczki są bardzo fajne też je widziałam i od razu mi się spodobały.
Od kiedy skoczek i trampolina ? Nawet się nie zastanawiałam , pytam tak z ciekawości .
Mój będzie miał za 4 miesiące 2 latka i zastanawiam się co mu kupić , przy okazji będzie Mikołaj , później prezenty pod choinką muszę pomyśleć żeby dostał coś na każdą okazję ale żeby z torbami nie poszła . Nie dość że grudzień to jeszcze tyle okazji
Oj to nie wiedziałam o tych skoczkach i trampolinie u nas zaczęło się od roku ale syn korzystać dopiero na 2 lata się rozkręcił z trampolina. Dzięki trampolinie nauczył się w 1 dzień podskakiwac odrywając obie nogi. A skoczek krowa u nas poszła w ruch jak miał rok ale tak tylko siedział na niej u dupa ruszał a tak żeby na niej skakać i przemieszczać się to 18mies miał.
Pati co do trampoliny to dolna granica to 3 latka się zaklada a co do skoczka to ciężko mi powiedzieć ale.wydaje mi się że też gdzieś w tym wieku.
Aneczka a dlaczego od 3 lat???moja lubi siedzieć na trampolinie,i lubi jak delikatnie podskakuje.potem sama rusza cialem i troszkę podskakuje
To nie wiedziałam o trampolinie ale powiem szczerze że nam w wieku 2lat bardzo pomogła w rozwoju szczególności że syn nauczył się na niej skakać i umie ja super wyczuc nie tak że się wywraca na lewo i prawo tylko ja stabilizuje pod czas skakania
Weronisia podczas skoków występuje duży nacisk na kości, które u małych dzieci są jeszcze zbyt słabe i mogą się łatwo złamać.
aneczka rozumiem,ale puki dziecko tylko delikatnie sobie podskakuje siedząc to nie ma zagrożenia???
Ja się nie Chce sprzeczać czy coś ale zastanawia mnie tak jak dziecko w wieku 2 lat już podskakuje na betonie czy trawie czego mu nie zabronimy przecież to też może się połamać czyz nie? Jeśli się myle bardzo prosze o wyprowadzenie mnie z błędu bo nadal nie do końca rozumiem czym trampolina może zaszkodzić.
Patrycja dziecko 2 letnie nie będzie skakało jak oszalałe chyba że będzie skakać z kimś dorosłym do się zgodzę że pod wpływem nacisku dorosłego czy starszego dziecka taki mały brzdąc może niekontrolowanie wzbić się i upaść bezwładnie to wtedy o złamanie nie trudno.maluch nie ma takiej siły nacisku by skoczyć wysoko.znalazłam fajny artykuł taki na luzie
https://mataja.pl/2017/07/wytyczne-amerykanskiej-akademii-pediatrycznej-dotyczace-bezpiecznego-korzystania-z-trampolin/
Weronisia ja nie pokazuje dla córeczki że tak może skakać nie prowadzam.na trampoliny.
Weronisia dzięki, na spokojnie wrócę sobie jutro do tego materiału :*
aneczka my kupiliśmy trampolinę dla syna jak miał 4 lata,córka wtedy miała rok.i całe szczęście obyło się bez wypadku.zawsze jestem obok w poblizu
Patrycja pewnie,na spokojnie trzeba poczytac
Weronisia być w pobliżu to czasem za mało. Ale całe szczęście że nic się nie stało
To zależy w jakim stanie jest.
Ja nie moglam patrzeć jak moi sąsiedzi na wiosce z 2 lata temu mieli trampolinę dla dzieci (miały z 5-6 lat) oderwała się siatka tylko te kolki wystawały ale rodzice pozwalali żeby dalej skakały. Tylko czekać aż któreś spadnie i coś się stanie
Monia widać że trochę mieli nieodpowiedzialne podejście...
ja w tym roku tez dkupuje siatkę na trampoline bo się troszke rozerwała....wiec z takiej siatki nic nie ma