Prezent Baby shower

Malwina - dlaczego nie kupować? Bo nie wiadomo, czy dziecko nie będzie miało uczulenia oraz jakiej firmy rodzice będą chcieli używać. Pampersy można kupić na pierwszą wizytę po porodzie po wczesniejszej konsultacji z rodzicami, ale na pewno nie na baby shower (przynajmniej według mnie).

Ja z mężem mam jedne pampersy i przez to, że znajomi nie zapytali się co kupić na pierwszą wizytę lub jakich pampersow używamy, to teraz w kącie leży mega paka oryginalnych pampersów oraz mega paka pampersow dady zielonych, bo ich nie używamy, a ja nie chce dziecku co chwila zmieniać. A gdyby się zapytali jakie pampersy, to bym powiedziała konkretną firmę i bym mogła wykorzystać prezent. a tak leży i się kurzy.

ja na pepkowe dostalam od przyjaciółki nianię elektroniczną Xblitz Baby, sama wcześniej nie używałam przy pierwszym dziecku. Powiem ci prezent mega przydatny, niania super się sprawdza, ułatwienie bardzo bo ma komunikację dwubiegunową dzięki czemu mogę do maluszka powiedzieć i nieraz nie muszę isc wcale bo śpi dalej . Taka niania na pewno się przyda

Ciuszki niekoniecznie ale jest pełno fajnych rzeczy na takie okazje

Nawilżacz powietrza  - poza tym kura babci dany, może jakaś fajna torba do wózka (np lamillou), muffka do wozka, piankowe puzzle (mata), basen z kulkami (tak na przyszłość 

), szumis, jakiś fajny kocyk, może bluza do kangurowania, tula do noszenia dziecka, bujaczek, gryzak dentystyczny. To są rzeczy które na pewno wrzucę na moja listę baby shower ;)

Tak poza tym nie zastanawiałaś sie też prezentem dla siebie? Jest to w koncu impreza nie tylko dla maluszka ale również i dla Ciebie ;)

Zerknij sobie na stronę:

https://lazienka-rea.com.pl/szlafroki.html

Możesz znaleźc tutaj bardzo fajne szlafroki. Taki szlafrok jest przydatny, przyda Ci się w domu ale i w szpitalu ;) 

Najlepszy prezent to karta podarunkowa..sama taką dostałam, dla kupujących najmniejszy kłopot, nie muszą się martwić, czy to już kupione, czy nie.. :)

Inhalator dla dziecka musisz mieć więc warto może poprosić, szumis się przyda, opakowania plastikowe na chusteczki nawilżane, album ładny na zdjęcia, kocyki dobre jakościowo, ręczniki, może wspólny prezent monitor oddechu? Niania elektroniczna?

a może dobry termometr - też się na pewno przyda;D

Ja baby show  nie miałam ale koleżanki z pracy pytając co kupić jak się ma urodzila to powiedzialam aby same pomyślały i ja lubię niespodzianki;)

Dostalismy mega fajny bujaczek lezaczek wielofunkcyjny z kołyska mega fajna rzecz sama bym na to jie wpadła a dziewczyny mialy frajdę w wyszukiwaniu ;)

Zawsze warto samemu naprowadzić bo można zdublować rzeczy jak się już coś ma 

No to zależy właśnie od sytuacji;)

Ja to wozek kupowalam jak corka miala 2 tygodnie ;) wiec nie wszytsko miałam na gotowo;) łatwiej kupić cos komuś kto tak powoli sobie wszytsko kompletuje i nic nie ma nizeli takiej osobie która ma sporo rzeczy np po starszych dzieciach;)

Ja również nigdy nie byłam na tego typu imprezie Przyznam szczerze że jeszcze kilka lat temu nie było to u nas modne raczej oglądało się relacje z takich przyjęć na Instagramie natomiast gdybym miała okazję wybrać się na taką uroczystość na pewno kupiłabym coś dla mamy Pewnie coś na słodko żeby umilić jeszcze końcówkę tego pięknego stanu w jakim się znajduje może zainwestowała bym w jakąś fajną koszulę nocną rozpinana nadająca się do karmienia natomiast dla maluszka No to już w zależności od tego czy wiedziała bym  co im jeszcze do wyprawki brakuje czy nie Jeśli bym wiedziała no to sprawa jest prosta Natomiast jeśli nie to szłabym w coś neutralnego tak jak to dziewczyny piszą porządny termometr do mierzenia temperatury fajny podgrzewacz do butelek może inhalator to rzecz która przydaje się przy maluszku natomiast często jest tak że rodzice na tym etapie jeszcze nie myślą o zakupie inhalatora dopiero wtedy gdy niestety maluszka dopada jakieś przeziębienie to na szybko robiony jest taki zakup więc myślę że to jest fajna sprawa Ja ogólnie jestem fanką prezentów przydatnych 

Aniska, a co to za fajny bujaczek?

Kinderkraft Unimo Leżaczek niebieski 5 w 1

Fajny też lezaczek bo ma kilka zastosowań, na pewno się przyda. Takie prezenty są ekstra. 

My mamy lezaczek bujaczek ale taki zwykły można powiedzieć z Fisher price i ostatnio na jakimś live mówili że dziecko na początku może maksymalnie pół godz dziennie w nim leżeć ze względu na pozycję półleżącą

Fajne są też projektory dla dzieci, które wyświetlają gwiazdki na suficie :) 

Co do leżaczków bujaczków to nam fizjoterapeuta całkiem coś takiego odradziła. Mówiła że właśnie dziecko przyjmuje w tym złą postawę. Trzeba więc z jego użytkowaniem uważać. 

Magdailena jak się korzysta chwilę z niego to dziecku się nic nie stanie, trzeba używać z głową:p

Tez niejestem zwolennikiem.lezaczkow dla noworodków czy wczesnym okresie niemowlecym w kołysce mala lezy krotko bo nigdzie długo nie polezy;) kołyskanjest do 9kg wiec do tego czasu będzie kołysaka  apotem leżaczek do czasu az usiądzie to będzie siedzisko ;)

Projektor jestem na etapie szukania jakiegoś fajnego dla malutkiej na gwiazdkę moze macie jakiś godny polecenia ?

Widziałam że są fajne leżaczki na płozach także takie dziecko może siedzieć dłużej sobie. 

Też zależy ile ma kg. Moja szybko wyrosła z leżaczka bujaczka bo moja to taki ludzik Michelin 'D ale niektóre dzieci w jej wielu jeszcze siedzą bo nie mają określonej wagi 9 kg 

Ten co ja dostałam to kolyska do 9kg a leżaczek i siedzisko do 18 ;) i tak jak piszesz mozliwosc ustawień z płozami i bez 

Świeżo upieczona również oglądałam pani tam nie zalecała bujaczków natomiast właśnie mówiła że tak maksymalnie do pół godziny dziennie jeszcze nie jest to jakaś tragedia dla zdrowia i rozwoju dziecka bo wiadomo że  czasami człowiek też musi coś zrobić w domu i w jakiś sposób  zabawić to maleństwo. Natomiast jeżeli nie jest konieczne to radziła robić to w inny sposób bujaczek mieliśmy sama nie zdecydowałam się na kupno natomiast syn dostał jako prezent od chrzestnego szczerze mówiąc siedział w nim naprawdę mało już samo zamontowanie go w tym leżaczku zapięcie w pasy doprowadzało go do szału także jest praktycznie nowy i ledwo co używany póki co zostawiam Może w przyszłości przy drugim dziecku odrobinę się przyda teraz  gadżet się nie sprawdził