Prezent Baby shower

Witajcie,

wybieram się do znajomej na imprezę Baby Shower i kompletnie nie wiem, co można kupić na prezent z takiej okazji. Dodam, że nigdy nie byłam na takiej imprezie. Chętnie wysłucham jakichś propozycji, a może nawet się zainspiruje :slight_smile:

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Tu możesz znaleźć kilka ciekawych propozycji:

Najlepiej coś praktycznego. Ja indywidualnie nie kupowałam prezentu, zawsze się składałyśmy z dziewczynami. My kupiłyśmy raz zestaw pieluszek ułożony w tort, innym razem był Mr B, ostatnio szumiś i raz zestaw minky do wózka :wink:

Wszystko zależy od budżetu ale na pewno z tańszych to pajace lub body na pewno się przydadzą :slight_smile:

Nie wiem jaki masz na to przeznaczony budżet natomiast fajnym prezentem jest właśnie tort z pieluszek.
Wygląda pięknie i jest bardzo praktyczny :wink:
Pozdrawiam

U mnie raczej babyshower nie będzie, ale już rodzina pyta co chciałabym dostać po porodzie, a więc na liście mam: szumisia, karuzelę i króliczka thermobunny :wink: Fajnie poskładac się na taki prezent w parę osób :slight_smile:
Nie radzę kupować kosmetyków, mogą uczulać, mamie może nie odpowiadać skład czy zapach. Najlepiej w sumie zapytać przyszłej mamy co chciałaby dostać, wybrać daną rzecz i sprawić jej radość <3

Myślę że wcale to nie będzie głupie poprosić przyszła mamę o listę czego potrzebuje lub chciała by dostać itp. Żeby nie zdublowac prezentu z czymś co już ma i kupić coś co się przyda to myślę że można nawet śmiało powiedzieć że chcemy info.

Zgadzam się z dziewczynami. Warto zapytać czego przyszli rodzice jeszcze potrzebują… Na pewno ciuszki są takim prezentem bardzo przydatnym… szumis czy zapas pieluch też myślę że ok. Ja jak bym miała wybierać co chcę dostać to nie pogardziła bym też pościelą czy ręcznikiem dla dziecka…

19 stycznia też idę na babyshower :slight_smile: Też pierwszy raz i chcemy się z koleżankami złożyć na coś większego, plus każda z nas przyniesie jakiegoś bodziaka i myślę, że młoda mama będzie zadowolona :slight_smile: Co do kupowania kosmetyków dla mamy, zgadzam się z dziewczynami, że to nie jest dobry pomysł, chyba, że ktoś zapyta jakich używa :slight_smile: Dla przyszłej mamy lepiej kupić jakiś smakołyk, rafaello czy ferrero :slight_smile: żeby też nie dostała tylko prezentów dla dzidziutka, bo miło jej się zrobi, że pamiętamy też o niej :slight_smile: w sumie na babyshower to ona jest najważniejsza :slight_smile:

Najlepiej zapytać mamy co potrzebuje. Jak to mówią pieluch nigdy dość. Zależy też jaki budżet przewidujesz na prezent :wink: ja oprócz prezentu dla maluszka kupiłabym też coś dla znajomej to miły gest że o niej też się pamiętało jakieś czekoladki dla maluszka też proponuję jakąś bajkę albo pieluszki tetrowe mi bardzo się przydają

Zgadzam się dziewczyny. Drobiazg dla mamy jak najbardziej… :slight_smile:

Też bym chyba postawiła na złożenie się w kilka osób i zapytanie mamy czego potrzebuje- żeby nie powielać prezentów i nie dać czegoś co już posiada/nie ma w ogóle w planach

A jeśli chcecie kupić pieluszki, to lepiej w większym rozmiarze np. 2 :slight_smile: Bo 1 i 0 pewnie zapas :stuck_out_tongue:

Marieee masz rację… A jeszcze jedna sprawa odnośnie rozmiaru. Nie wszystkie dzieci używają rozm 0, znam też takie dziecko które ominęło nawet jedynki. Dla tego najbezpieczniejsze będą w rozm 2. Zawsze mogą poczekać, nie zepsuja się:-)

Myślę, że najlepiej będzie zapytać znajomą czego jeszcze nie ma w wyprawce, a co by się przydało jej i dziecku. Czasem jest tak, że kogoś na pewne rzeczy nie stać, a chciałby to kupić, bo jest pomocne dla dziecka. Taki Szumiś np. to bardzo dobry pomysł, a może np. fajna chusta do noszenia ze sprawdzonej marki.

Ja bym osobiście nie chciała dostać kosmetyków, ubranek i zbędnych, niczego nie uczących zabawek. Za to zawsze przydałyby sie pieluchy, poduszka do karmienia np. kura, zabawka sensoryczna np. Mr B jest swietny, mata edukacyjna też jest fajna. Można też złożyć się np. na elektryczny laktator dobrej firmy, jeśli przyszła mama nie ma, a wiecie, że ma zamiar karmić piersią. Najlepiej zapytać o czym przyszła mama marzy i złożyć się w kilka osób:-)

Jak córka sie urodziła to dostała tort z pampersów w środku też był kocyk i wózek z pampersow fajny i ciekawy prezent no i oczywiście przydatny.Właśnie dobrym prezentem są rzeczy przydatne tj pampersy,chusteczki.Najlepiej kupić pampersy w rozm 2 ja juz po miesiacu zakładalam 2.Fajnie tez jest kupić vis słodkiego na przykład rafaello czy ferrero jak piszą dziewczyny.Bardzo miły gest…

Agata a czemu nie chciała byś dostać ubranek? Tego nigdy za wiele szczególnie jeżeli maluszek ulewa…

Fajnym bardzo pomysłem (przynajmniej moim zdaniem ) jest niania elektroniczna. Na przykład ten model Xblitz See You - on jest dodatkowo z kamerką i to sterowaną zdalnie. :slight_smile: każdej mamie się to przyda

kocyk otulacz, bujaczek, karuzela, mata edukacyjna wg mnie to fajne prezenty

Jeśli jest możliwość złożenia się z innymi osobami na prezent to warto kupić coś droższego. Wtedy warto dopytać przyszłą mamę co potrzebuje. Ja wiem, że leżaczek-bujaczek jest niezastąpiony :slight_smile:

Jeśli kupuje się samemu to wszystko zależy od budżetu. Baby shower jest zazwyczaj przed porodem, dlatego odradzałabym kupno pampersów (nie wiadomo jakiej firmy będą rodzice używać). Osobiście kupiłabym np. pieluszki tetrowe (lub tort z nich), bon na sesje zdjęciową, bon na fajną metryczkę, super ubranko (rozmiar min. 68 o ile znamy płeć - ubranie koniecznie dopasowane do pory roku, czyli + ok 3 mies), album na zdjęcia, “księgę dziecka”.

Mimo wszystko warto zapytać przyszłych rodziców czy coś konkretnego potrzebują lub co mają, aby nie zdublować rzeczy.

czemu nie kupować pampersów to akurat na pewno się przyda a jest dość drogie.