Prawo jazdy po 30

Warto mieć prawo jazdy i namawiam cię. Nie jest to trudne i myślę że wiek również na plus. Ja zdawałam zaraz po 18nastce i w Gdańsku. Byłam młoda i instruktorzy oblewali mnie za głupoty. Nie umiałam się bronić. Ale gdybym była starsza to by wiele zmieniło. Myślę że inaczej podchodzi się do starszych osób.

Początki takie są , mogą być bynajmniej :joy: pamiętam jak dziś jak mi noga skakała jak miałam ruszyć z miejsca

1 polubienie

Dobrze jest jak wcale nikt wcześniej nie zaczyna uczyć tylko iść odrazu na kurs

No właśnie ja wolałam szybciej się nauczyć, jeździłam po lasach, żeby ogarnąć sprzęgło i żeby mi nie gasł i to dużo dało

Dla mnie podjazd pod gorke to dramat nie umiem i gasnie :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Prawo jazdy bardzo ułatwia życie! I sama się o rtm przekonałam dopiero jak urodziłam dziecko - wcześniej uważałam, że wszędzie dojadę autobusem albo rowerem :smile:
Próbuj! Opanujesz maszynę i przepisy drogowe ale daj sobie na to czas :blush:
Właśnie kilka miesiecy temu moja przyjaciólka lat 45 zdała prawko, wiec jest to do zrobienia!

1 polubienie

Przez kursy unijne :slight_smile: kiedys byl projekt dla osob bezrobotnych w wieku 18-25 a ze akurat nie pracowalam to poszlam :slight_smile:

Mam bo ja ogolnie lubie jezdzic… moge caly dzien za kierownica siedziec… kiedys chcialam isc do wojska… komisje wszystko mialam ale sie juz dalej nie dostalam bo nie bylo miejsc ale powiedzieli ze jak mam prawko kat c to z marszu biora i to mnie skusilo i zrobilam… teraz mam prawko a wojsko w domu :sweat_smile::see_no_evil:

1 polubienie

Moja mama miała 40 lat jak zdała egzamin. Myślę,że nigdy nie jest za późno na naukę jazdy, nie jest to takie straszne jak się wydaje. A posiadanie prawa jazdy bardzo ułatwia życie :slight_smile:

1 polubienie

Serio? Tak samo jak puszczasz sprzęgło zwalniasz hamulec ręczny. Musisz zsynchronizować rękę od ręcznego z nogą od sprzęgła :grin::grin: chociaż ja mam automat to nie mam z tym problemu bo sam jedzie :rofl: ale czasem zmieniam na biegi ręczne bo wieksza frajda a mam 8 biegów więc jest się czym bawić hihi :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::sweat_smile:

Jak masz możliwość , to totalnie w to idź :slight_smile:

1 polubienie

Moja kolezanka robi teraz w wieku 27 lat. Mysle, ze nigdy nie jest za pozno🙃. Ja sobie nie wyobrazam funkcjonowac bez prawka mimo, ze nieszkam w miescie j wezystko mam pod nosem. To jest jednak wygoda, tym bardziej jak sa dzieci, szkola, zajecia dodatkowe.
Nie zastanawiaj sie. Powodzenia🥰!

1 polubienie

Mnie chłopak nauczył tego i sprawnie mi nawet idzie :see_no_evil:ale i tak zawsze się boję jak stoję gdzieś na górce i stoi za mną auto, że może mi się stoczyć :see_no_evil:

1 polubienie

Oo to super! A jeździłaś lub jeździsz jeszcze po tym jak zdałaś ?

Moja mama robiła przed 50 i najpierw ja ją uczyłam a potem poszła do szkoły i udało się jej :speak_no_evil::star_struck:

Haha dokladnie i to stoi auto drozsze niz moje mieszkanie :rofl:

dokladnie i to stoi auto drozsze niz moje mieszkanie :rofl:

Hahah! Mam podobnie! U mnie jeszcze czasem są sytuacje że jak jadę z mężem i jest jakieś ciężkie parkowanie to się zamieniam z nim miejsce i jego proszę żeby zaparkowal :laughing:

W automacie nie zjeżdża i nie gaśnie pod górkę :grinning:
W tym roku kupiliśmy nowe auto i ma.automat. Moj mąż mnie pochwalił, że jeżdżę lepiej niż starym autem i że jestem stworzona do automatu. :smiling_face:

1 polubienie

No wlasnie chyba musze z mezem pogadac :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: