Praca zdalna, praca online

Jest na to jakiś konkretny przepis? Nie wiem jeszcze czy wrócę do swojej pracy, bo niestety trochę się z pracodawcą musiałam użerać na chorobowym, ale fajnie byłoby wiedzieć, że mogę zostać zdalnie według prawa. :sweat_smile:

Z tego co wiem nie to na pewno nie możesz w godzinach nocnych pracować oraz masz godzinę na karmienie i nie może chcieć od ciebie zaświadczenia lejars Tylko ty to oświadczasz ewentualnie

O godziny nocne się nie martwię, bo w biurze byłam maks do 17:00. Jedynie telefon sluzbowy miałam zawsze pod ręką, ale po pracy też nie musiałam odbierać, chyba że wiedziałam, że jest to coś pilnego.
Wiem też, że nie może mnie delegować poza stałe miejsce pracy, ale pierwszy raz słyszałam właśnie o tym, że nie może odmówić mi pracy zdalnej.

Nie musisz się godzić na delegację poza miejsce pracy mając małe dziecko

Termin mam teraz na poniedzialrk, ostatni miesiac pracodawca nie mial nic przeciwko zeby przejac na zdalne i wiekszosc czasu pracuje zdalnie, ale wpadam do biura jak to sie mowi reke trzeba trzymac na pulsie :slight_smile: ale zeby przejść calkiem na zdalne to nie wiem czy sie da ale widze ze w necie dziewczyny pisza ze sie da i sa zadowolone :slight_smile: wieadomo zalezy od czlowieka i czy dalabys rade polaczyc prace w domu z dziecmi :slight_smile: bo ja nie wiem czy dalabym rade pracowac w 100 % albo byc oddana dziecku w 100% cos kosztem czegos na pewno…

Wydaje mi się, że to zależy od branży, w której się specjalizujesz. Jeśli jesteś w jakiś sposób związana z informatyką to praca zdalna jest super. Ale poza tym mam wrażenie, że praca zdalna to głównie piramidy finansowe, w co mi na przykład nie chciałoby się bawić.
Chyba że na przykład masz taki zawód, że możesz prowadzić jakieś konsultacje on-line to też fajna opcja.

Branza medyczna wiec akurat ciężko, chyba, ze prowadzenie szkolen online bo inaczej to duzego pola do popisu nie ma.

No właśnie nie wszystko da się online ogarnąć. Chociaż ja jak bym mogła to i tak wolała bym wyjść z domu do pracy

Ja akurat w cieplownictwie w dziale technicznym… teoretycznie tez ciezko ale na tyle przystosowali mi laptopa do pracy zdalnej ze naprawde od wystawiania faktur, po zarzadzanie pracownikami… wiec spoko :slight_smile: