To pewnie też dużo zależy od skóry , bo mi to nie pomogło tyle co stosowałam ![]()
Sutricon, takie mi pani w aptece poleciła więc wzięłam, nie rozglądałam się wcześniej co i jak
Myślę że tak ale na pewno kupie te plastry
Takie stosuje też , myślałam , że jakieś inne.
No właśnie i widziałam że pisałaś że widzisz różnicę a ja kurczę nic i nie wiem może źle stosuje czy co
A nosisz kilka dni tak jak jest tam napisane na ulotce ? Wczoraj założyłam kolejny plaster .
Ja tak max dwa dni, myślisz że to może być przyczyną ? Kurczę wydawało by się że tak nawet lepiej jak jest ‚świeże’
Ja noszę 3 dni pod rząd i ściągam do kąpieli . I pierwszy raz jak zakładam to staram się 24 h go mieć .
Może to być powód bo @Michaska pisała , że nawet dłużej nosiła . Maksymalnie na ulotce jest do 7 dni . Ja nosiłam po 3 dni bo mi klej zawsze już nie trzyma . Ale chcę teraz spróbować dłużej .
To spróbuję dłużej jednak ponosić o ile właśnie będzie się trzymam przyklejany kolejny raz
Jak się kąpię ściągam i odkładam delikatnie w suche miejsce i uważam żeby się nie pozawijał. Po kąpieli doczekuje aż wyschnę i trochę dłużej żeby pory się pozamykały . Tak zaleciła mi położna .
Mi nic nie mówiła :d ostatnio zapomniałam i podczas kąpieli ściągałam to wiadomo że już nie nadawało się do użycia
Mnie na pęknięcie krocza w aptece farmaceutka dała w żelu ale wgl tego nie używałam.
A nie sprawdzała Ci położna blizny ? Tzn . nie badała Cię jak przychodziła do domu ?
Raz tylko zerknęła że dobrze się goi i tyle a na te plastry to że można używać ale mówiła żeby jeszcze poczekać a lekarka która zdejmowała szwy mówiła
Że mogę kupić i używać nic nie mówiła żeby za jakiś czas chociaż ja i tak odczekałam sporo
A to ja się kładłam , sprawdzała bliznę . Pokazała jak masować . I właśnie zalecenia dawała . Ja akurat miałam szwy rozpuszczalne .
Ooo to szkoda że nie miałam jak masować, teraz trzeba znaleźć czas i zapłacić żeby pójść żeby ktoś to pokazał ![]()
Ile ponporodzie szłyście do fizjoterapeuty żeby sprawdził rozejście mięśni ?
To mnie też położna środowiskowa jak ściągnęła po tygodniu szwy to powiedziała żeby odczekać a strupki odpadną i można używać tych plastrów. Ja szybko zaczęłam je stosować
No na pewno
a Ty pękłaś podczas porodu?
Na szczęście nie bo strasznie się tego bałam. Ale byłam szyta wewnątrz bo miałam otarcia