Ja czytałam gdzieś , że pomaga rozjaśnić stare blizny . Ale też to sprawdzę bo mąż ma kilka na plecach po wycięciu pieprzyka i akurat mam małe kawałki więc też chce sprawdzić na jego przykładzie .
To jak sprawdzisz i mu zejdzie to daj znać !
Na pewno się podzielę informacją czy warto . Bo tanie nie są i jak kupić na stare blizny , a nic nie zdziałają to słabo .
Ja używałam takich plastrów na bliznę
Ale dostępna jest też maść która cenowo wychodzi lepiej. Polecam. Jest z jonami złota. Na późniejsze blizny też pomoże ale najlepszy jest efekt jak sie szybko ją zastosuje
Właśnie zastanawiałam sie nad kupnem, uzywam masc ale male efekty wiec moze te plastry poprawia sytuację
No to wlansie o tych plastrach piszemy, a używałaś ich na starsze blizny ?
Tak to właśnie ja ich teraz używam . Widziałaś efekt po nich ?
@Magdalena93 ja już po jednym plastrze widziałam różnicę , jak skończę wszystkie używać to dam znać . Ale tak jak pisałam wyżej poleciła mi je położna i mówiła , że są po nich efekty.
Masc używałam na starsze ale plastry używałam pierwszy raz na tą po cc
@daruniax33 ja je stosowałam jak tylko dostałam zielone światło i moja blizna ładnie wygląda. Jest w niektórych miejscach nawet mało widoczna. Jest gladka. Ja jestem z nich zadowolona. Generalnie jest bardzo malo widoczna. Ale ja ja długo stosowałam zgodnie z tym co podali na opakowaniu (ten minimalny czas)
Mi te maści nic nie pomogły
a mam jedną bliznę na twarzy że jak jej dobrze nie przykryje to ludzie mi mówią że mam brudne pod nosem ![]()
![]()
To może za późno zaczęłaś smarować ?
Akurat maścią od razu po zagoijejiu ![]()
Mi się wydaje że to zależy od blizny i ciała. Na jednych działa jeden krem czy maść a na innych inny. A próbowałaś innej maci ?
Używałam sutricon i silarum , a później w pracy miałam próbki avene
także myślałam o tych plastrach
Ale plastry sutricon to to samo co maść
To jestem ciekawa jak będzie u mnie finalnie . Ale duża nadzieje pokładam w tych plastrach bo już jest różnica . A nie zużyłam jeszcze wszystkich .
Wydaje mi się plastry są zupełnie inne niż maść ![]()
A to ja to dużo opakowań zuzylam bo jednak plaster to 5 dni a mam długą bliznę więc używałam półtorej na raz więc trochę tego schodzi jednak
@Karolinnna inaczej się używa ale skład ten sam
Ja używam plastry silikonowe ale nie wiem w sumie czy coś dają.
Ginekolog powiedział mi że nie muszę bo wygląda to bardzo dobrze ale już miałam wykupione więc chciałam zużyć
A z jakiej firmy masz te plastry ?
Ja miałam też bliznę i smarowałam od razu to mi zeszło , ale to wszystko pewnie zależy od skóry i jaka duża jest ta blizna. Musze poszukać jak się ta maść nazywała