Praca z blizną po cesarskim cięciu

Ja czytałam gdzieś , że pomaga rozjaśnić stare blizny . Ale też to sprawdzę bo mąż ma kilka na plecach po wycięciu pieprzyka i akurat mam małe kawałki więc też chce sprawdzić na jego przykładzie .

To jak sprawdzisz i mu zejdzie to daj znać !

Na pewno się podzielę informacją czy warto . Bo tanie nie są i jak kupić na stare blizny , a nic nie zdziałają to słabo .

1 polubienie

Ja używałam takich plastrów na bliznę

Ale dostępna jest też maść która cenowo wychodzi lepiej. Polecam. Jest z jonami złota. Na późniejsze blizny też pomoże ale najlepszy jest efekt jak sie szybko ją zastosuje

1 polubienie

Właśnie zastanawiałam sie nad kupnem, uzywam masc ale male efekty wiec moze te plastry poprawia sytuację

No to wlansie o tych plastrach piszemy, a używałaś ich na starsze blizny ?

Tak to właśnie ja ich teraz używam . Widziałaś efekt po nich ?
@Magdalena93 ja już po jednym plastrze widziałam różnicę , jak skończę wszystkie używać to dam znać . Ale tak jak pisałam wyżej poleciła mi je położna i mówiła , że są po nich efekty.

1 polubienie

Masc używałam na starsze ale plastry używałam pierwszy raz na tą po cc

@daruniax33 ja je stosowałam jak tylko dostałam zielone światło i moja blizna ładnie wygląda. Jest w niektórych miejscach nawet mało widoczna. Jest gladka. Ja jestem z nich zadowolona. Generalnie jest bardzo malo widoczna. Ale ja ja długo stosowałam zgodnie z tym co podali na opakowaniu (ten minimalny czas)

Mi te maści nic nie pomogły :face_with_peeking_eye: a mam jedną bliznę na twarzy że jak jej dobrze nie przykryje to ludzie mi mówią że mam brudne pod nosem :joy::face_with_peeking_eye:

To może za późno zaczęłaś smarować ?

Akurat maścią od razu po zagoijejiu :frowning:

Mi się wydaje że to zależy od blizny i ciała. Na jednych działa jeden krem czy maść a na innych inny. A próbowałaś innej maci ?

Używałam sutricon i silarum , a później w pracy miałam próbki avene :joy: także myślałam o tych plastrach

Ale plastry sutricon to to samo co maść

To jestem ciekawa jak będzie u mnie finalnie . Ale duża nadzieje pokładam w tych plastrach bo już jest różnica . A nie zużyłam jeszcze wszystkich .

Wydaje mi się plastry są zupełnie inne niż maść :confused:

A to ja to dużo opakowań zuzylam bo jednak plaster to 5 dni a mam długą bliznę więc używałam półtorej na raz więc trochę tego schodzi jednak

@Karolinnna inaczej się używa ale skład ten sam

Ja używam plastry silikonowe ale nie wiem w sumie czy coś dają.
Ginekolog powiedział mi że nie muszę bo wygląda to bardzo dobrze ale już miałam wykupione więc chciałam zużyć

A z jakiej firmy masz te plastry ?

Ja miałam też bliznę i smarowałam od razu to mi zeszło , ale to wszystko pewnie zależy od skóry i jaka duża jest ta blizna. Musze poszukać jak się ta maść nazywała