czy jesteście w stanie polecić jakąś pracę dodatkową do wykonywania w domu ? przy której może zarobić jakieś pieniążki ?
Na macierzyńskim możesz wykonywać hand made i to co stworzysz sprzedawać w internecie. Najprostszy przykład.
Moja znajoma zainwestowała w zestaw do przedłużania paznokci.Robi te paznokcie koleżankom, ciociom ,sąsiadką.Wiadomo,że nie robi tego tak szybko, dokładnie czy precyzyjnie jak kosmetyczka.Ale miesięcznie potrafi wyciągnąć nawet 1000 zł.
Ciężko doradzić co możesz robić aby w wolnych chwilach zarobić dodatkowe pieniądze ponieważ nie wiemy co lubisz i umiesz robić. Moja koleżanka zrobiła kilka lat temu kurs zdobienia paznokci i nie dość że wydała na niego kilkaset złotych, kupiła mnóstwo lakierów, akcesoriów, jakąś maszynkę do suszenia lakieru itd i okazało się że nie wychodzi jej to dobrze i nie zarobiła na tym ani złotówki , a są osoby które mają takie zdolności w tym kierunku że bez żadnego kuru mogą wymalować na paznokciach prawdziwe cuda więc trudno tak doradzać nie wiedząc jakie jest Twoje hobby ponieważ może własnie warto to co lubisz, w czym jesteś dobra i co sprawia Ci przyjemność przełożyć na sposób na zarabianie pieniędzy.
Napisz może czym się zajmujesz i co lubisz robić ?
To prawda co piszą dziewczyny że to zależy od zainteresowań i umiejętności ale ja myślam że gdybym musiała albo chciała dorobić to wzięłabym pod opiekę innego malucha na kilka godz np albo ewentualnie chciała prowadzić czy odbierać dzieci z przedszkola czy szkoły
Zgadzam się z Anią paznokcie to śliski temat trzeba jednak to lubić i mieć zamiłowanie do tego typu dodatkowej pracy.
Ale jeśli czujesz się na siłach robienia paznokci to owszem może być to dobry pomysł.
Jednak najlepiej będzie faktycznie Ci doradzić jeśli napiszesz czym się interesujesz. Bo może się okazać, że my będziemy doradzać zdobienie paznokci a Ty masz zamiłowanie do szycia.
Ja to bym chciała jakieś śrubki skręcać. Taka praca mózgoczep. Włączyć tv czy radio i uciec myślami
Jeśli, ktoś potrafi to właśnie szycie czy robótki ręczne to świetny pomysł na biznes. Wystarczy popatrzeć na allegro np. ceny kompletu do chrztu robionego na szydełku.
Z tymi paznokciami, to ostatnio jakaś moda nastała Sama na urodziny dostalam lampę i kilka dodatkowych akcesoriów, a resztę dokupiłam
Nie wiem, czy kiedykolwiek będę na tym zarabiać, ale według mnie wychodzą całkiem ładnie
Jeśli się lubi hand made to można faktycznie coś patrzeć w tym kierunku. Ja bardzo chciałam robić albumy te na roczek itp., ale wiecznie mi czasu brakuje… Jak się robi praktycznie wszystko samemu i z dzieckiem trzeba siedzieć 24/h, to później się nie ma czasu, a nawet jak się ma, to się go woli przeznaczyć na coś innego, np odpoczynek
Dodatkowy zarobek na macierzynskim jest bardzo trudny , ale mozna zawsze sprobowac np. Avon Oriflame albo handmade ja ze swego czasu jeszcze w ciazy wykonywalam kartki okolicznosciowe i nawet udalo mi sie troche sprzedac, ale to wszystko zalezy ile czasu mozemy na to poswiecic .
To zależy co lubisz robić oraz w czym jesteś dobra. Wybór wbrew pozorom jest naprawdę duży. Można robić tłumaczenia, udzielać korepetycji, zajmować się rękodziełem, blogować, wypełniać płatne ankiety, zajmować się szeroko pojętym wizażem itp.
Możesz np. otworzyć sklep internetowy z ubraniami dla kobiet bo to chyba najczęściej kobiety robia zakupy w necie. Wszystko może odbywac sie tak, że nie będziesz musiała nawet za często wychodzic z domu. Towar możesz zamawiac z hrtowni internetowej np: Hurtownia odzieży on-line - Wólka Kosowska | Larado.pl przyjdzie Ci towar do domu kurierem więc jedyne co będziesz musiała zrobić to pójść wysłac paczkę komus kto kupi Twój towar-to chyba można nawet potraktowac jako spacer z dzieckiem.
A ja rzeczy robotkowe lubię robić ale co mi z tego jak nie mam kupców. Większość robię na święta Bożego Narodzenia i Wielkanoc, ale klientów brak. Nawet jak studiowałam to przynosilam pokazać ludziom, każdemu się podobało ale jak cena była to już nikt nie chciał. Oczywiście cenę zawsze niższa dawałam niż ktoś kupiłby to samo przez neta lub jarmarkach świątecznych. Na te rzeczy napewno dużo czasu schodzi przy robocie i tak jak dla siebie koszt nie jest wysoki, niestety jednak czas który trzeba poświęcić na zrobienie ozdoby jest już kosztowny.
Karolina ja bawiłam się w tajemniczego klienta, chodziłam po sklepach robiłam zakupy i potem oddawałam produkt i patrzałam na reakcje sprzedawczyń potem trzeba było napisać sprawozdanie i gotowe trochę pieniążków wpadło no i mogłam do sklepów jechać z dzieckiem więc fajna sprawa
Sabina, fajne zajęcie:-) kiedyś widziałam w ogłoszeniach o pracę ale nawet nie pomyślałam że można tak pracować z dzieckiem :
Sabina mi kiedyś proponowano takie zajęcie ale za marne grosze, więc nie opłacało mi się tyle czasu tracić żeby dojechac i wydać na bilet w obie strony do sklepów żeby coś zostało…
Ja znalazłam ogłoszenie w internecie, są też strony z tajemniczymi klientami wypełnia się formularz i oddzwaniają do osób, są różne firmy i w niektórych zwracają za koszty przejazdu więc warto
Wszystko zależy od Twoich upodobań i od tego co potrafisz robić np. szyć? Fajnie jest tworzyć rożne oryginalne lalki czy zwierzaczki lub nawet literki, które później można sprzedawać na swojej stronie np. na fb jest wiele takich miejsc i osób które tak robią więc może coś Cie zainteresuje
Tajemniczy klient to zależy, jak się trafi, bo niektóre są wymagające dość. i pochłaniają sporo czasu. Mój mąż tak pracował na studiach, głównie w sklepach z rtv i agd i to nie było tak hop siup. Sporo było ankiet, badań do wypełnienia, a i sprzęt dość szczegółowo trzeba było oglądać.
Na studiach można sobie odrabiać jako tajemniczy klient jednak jak dla mnie matka z dzieckiem małym to już kiepsko. W dodatku jeśli ktoś na macierzyńskim to wiadomo że na taką pracę warto mieć papierek bo jednak płaci się za sprzęt że swoich i później dopiero kasę oddają