można np zdalnie pisać opinie do różnych produktów, to nazywa się marketing szeptany. Sama kiedyś też w to się bawiłam, jeszcze przed ciążą. Ale znudziło mi się. Jeśli masz jakieś zdolności manualne i jesteś osobą kreatywną, to można też np szyć zabawki dla dzieci, malować torby eko, w sumie co tylko chcesz, teraz naprawdę jest popyt na takie rzeczy DIY.
Ten pomysł ze sklepem odzieżowym wydaje sie być naprawdę dobry bo w wersji internetowej nie zajmuje aż tyle czasu. Mało tego istnieje już wiele hurtowni internetowych z odzieżą, np:Hurtownia odzieży damskiej on-line - Wólka Kosowska | Larado.pl
w których bez wychodzenia z domu możesz zaopatrzyć swój biznes a przy dziecku jest to naprawde wygodne, że nie musze jeździć po sklepach w poszukiwaniu towaru.
Tak jak pisze matrioszka przy zdolnościach manualnych można wiele zdziałać. Moja szwagierka ogłasza się po znajomych i robi np wiązanki na święta czy stroiki, wcześniej robiła różne dekoracje z papieru a zaczynała od tego że dawała znajomym w prezencie. Teraz wzięła się za robienie bukietów z cukierków na prezent ślubny. Oczywiście wszystko robi z pasją. Na fb widzę po znajomych najczęściej właśnie mamach, że robią np kolczyki, biżuterię dla dzieci, jakieś opaski czy inne dekoracje do włosów. Trzeba po prostu robić coś co sprawia nam przyjemność:)
Dość łatwo jest prowadzić sklep internetowy-chyba, że masz bardzo daleko pocztę?Ja tak robiłam na macieżyńskim i w sumie robię nadal-wszystko dzieje się z domu, raz na jakiś czas wychodzę nadać paczę albo zlecam to mężowi, reszta czynności to praca przed kompem i ewentualnie odbieranie telefonów. Mój sklep ma co prawda “męski” asortyment bo podobny do tego: http://protekt.com.pl/?page=kategoria ale to możesz sobie wybrać coś na czym się znasz, ubranka dla dzieci??Poczytaj sobie o sklepach on-line i możesz spróbować.
Ja sprzedaje rzeczy po dzieciach to też jakaś forma zarobku na macierzyńskim, wystawiam, robię zdjęcia i jeżeli ktoś kupi wysyłam i mam na kolejne zakupy dla dzieci.
Nie wiem czy tutaj była taka dziewczyna co miała talent do robienia m.in. portretów założyła stronę własną i teraz sprzedaje, robienie czegoś co nam sprawia przyjemność a jednocześnie jest pożyteczne okazuje się najlepszym sposobem na dodatkowe pieniążki.
Ja również sprzedaje zadbane ubranka po synku, które mam w stanie idealnym. Poza tym wykonuje metryczki urodzenia, ślubu, takie na pamiątkę. Nie wiem czy mniej więcej wiecie o co chodzi to dodam przykładowe foto. Zawsze parę groszy wpadnie, a satysfakcja mega.
Tak to znam dziewczyny, które pięknie wyszywaja, robią fryzury, makijaże, paznokcie, biżuterię, ozdoby świąteczne, pieką piękne torty… aż zazdroszczę, bo nigdy nie miałam drygu do takich rzeczy.
A co do tajemniczego klienta to brat mojej szefowej był i notabene chodził po salonikach prasowych gdzie pracowałyśmy. on miał łatwo, bo dostał na paliwo, na zakupy (co prawda jakiś drobiazg miał kupić typu totolotek, batonik itp., ale mógł to dla siebie zatrzymać), miał sprawdzać tam kilka rzeczy czy wszystko dobrze ułożone, czy wszzystko dobrze powiedziane, polecone i wystawiał opinię. Tylko to była sezonowka. Chyba tylko przez 2 miesiące pracował, bo więcej nie można, bo ze byłby rozpoznawalny. I z tego jako sprzedawczynie miałyśmy albo premie albo opierdziel. ;))
Gosia piękne te metryczki.
Dziękuję Kasiu
Ostatnio widziałam jak mamy robią takie wielkie, ozdobne bombki. Były przezroczyste, w środku zdjęcie maluszka i ozdobione tak przypruszone sztucznym śniegiem. Stojak ze wstazeczka w wybranym kolorze. Wyglądały przepięknie. Nie mogłam się napatrzec. Ciekawe w ogóle jak to było zrobione.
Szał jest też na piernikowe chatki/ choinki itd.
Jeśli ktoś ma talent, pasje, albo chociaż trochę umiejętności manualnych to myślę, że bez problemu może sobie dorobić na boku. Sposobów jest naprawdę sporo. Ale i konkurencja duża. Czasami jak widzę cudeńka w sieci to nie mogę wyjść z podziwu jak ktoś jest uzdolniony
Dziewczynki jeśli chciałybyście otwrorzyć swój własny sklep internetowy to jest taka mozliwość na tej stronie:
http://selino.pl/
Własny sklep otwieracie tam za darmo. Poza tym korzystacie z zatowarowania na stronie, tak wiec nie musicie mieć w zasadzie żadnych pieniędzy na start takiego biznesu.
Tajemniczy klient to fajan robota. Moj kolega sprawdzal hotele w trojmiescie doba w hotelu, jedzenie picie jakie sie chce, korzystanie z udogodnien
fajna fucha
tez pare razy wysylalam cv na takie rzeczy ale nigdy nikt sie nie odezwal
Ja udzielam korepetycji oraz sprzedaje bransoletki czy to kolczyki przeze mnie zrobione
dodatkowo jestem konsultantka w oriflame i też zawsze jakiś grosz wpadnie przy każdym zamowieniu
Moja koleżanka była tajnym klientem w sieci sklepów spożywczo- przemysłowych. Mamy takich z 5-6 w mieście. I w ciągu kilku dni musiała za każdym razem oblatywać wszystkie.
Tajemniczy klient fajnie. Bo nie jest to praca na codzień więc łatwo wypełnić swoje obowiązki a i to tylko kilka godzin więc zawsze się ktoś znajdzie do opieki nad maluchem.
E czy ja wiem. Moze cos bardziej ambitnego Jezeli lubiecie piec i gotować to może własna cukiernia ? Może to byc nawet cos niewielkiego. Znajoma zaopatrzyła się w sprzęt od http://savpol.pl i zaczęła sprzedawać swoje wypieki
Ja swego czasu robiłam spódniczki tutu, kilka zrobiłam na zamowienie.
Jak to wygląda, te spódniczki?
Proponowałabym zastanowić sie nad pracą jako konsultantka kosmetyków: https://agnieszkakowal.pl/ . Ma to swoje zalety. Bo po pierwsze możecie sprzedawać kosmetyki zarabiac. Po drugie możecie kupować kosmetyki o wiele taniej dla siebie. W oriflame jest ten plus,że nie ma obowiązkowej kwoty miesięcznie jaką trzeba wydać aby być konsultantka. Na stronie, do której dałam tutaj link można się zarejestrować oraz przeczytać wszystkie informacje (dostaniecie dostęp do materiałów szkoleniowych ze sprzedaży).
Aktualnie sobie dorabiam i te 2 stówki miesięcznie wpadną (mam kilka kolezanek, które są wielkimi fankami oriflame, sama zresztą również lubię te malowidła).
No właśnie ja na macierzyńskim zaczęłam sprzedawać ubranka po dziecku.Tak polubiłam to pakowanie malutkich kolorowych ubranek,że teraz prowadzę sprzedaż głównie wyprawki niemowlęcej pieluszki,bielizna,pościel z minky.
Więc zapraszam przyszłe mamy na moją stronę
maluszek62 allegro .Produkty sprawdzone testowane osobiście bardzo dobrej jakości.