Pozycje karmienia butelką

ja mojego syna zawsze opieram na łokciu…jakos mi tak wygodnie albo ewentualnie na siedząco …boje sie bardzo ze mi sie zakrztusi mlekiem i ,że stanie sie cos niedobrego.

Moja 3 miesięczna córka ostatnimi czasy (gdy zdarzy nam się karmić butelką) upodobała sobie pozycję “przodem do mnie” leżąc na moich nogach. Z tej pozycji może podziwiać wszystko w pokoju, a szczególnie ukochaną lampę na suficie :slight_smile: Natomiast gdy tylko jest zmęczona muszę ją wziąć na ręce i wtuloną do siebie karmić w pozycji jaką przedstawiła na zdjęciu gonia_03.

ta pozycja też jest fajna, ale tylko do czasu gdy dziecko nie będzie za duże. Mój chrześniak nauczył się jeśc na przewijaku i tylko tam zjadał butelkę, każde dziecko tworzy swoje obrębne rytuały i zwyczaje, które z wiekiem także ulegają zmianie.

Ja karmie mojego w łóżeczku… mały już jest za ciężki żeby trzymać go na rękach… zwkłaszcza teraz jak on 120 ml potrafi ciągnąć godzine… w nocy to też dla mnie udogodniwnie bo go nie rozbudze, a tak jak się dziecko wyciąga z łóżeczka i przekłada to się może obudzić

Ja mojego synka też karmię w łóżeczku. Mały ma główkę na poduszce, patrzy na karuzelę i pije.

Corcie tez karmie na podwyższeniu, na poduszcze klinowej

My też mamy tą poduszke klinową ale jest u nas włóżku a w łóżeczku poukładałam pod materacem ręczniki tak że ma podwyższenie jak na klinie :slight_smile: nie wygląda za fajnie ale zawsze jakiś to sposób

1

Ewa wyglad nie jest wazny, wazne ze bezpieczny smyk jest :wink:

My karmimy się na siedząco, ja siedzę a córka na moich kolanach też siedzi albo w pozycji pół leżącej tuli się do moich ramion gdy jest na moich kolanach.

Karmię synka butelką, gdy wygodnie leży na poduszce, bądź w leżaczku/bujaczku w pozycji półsiedzącej.

Mi zawsze było najwygodniej karmić synka jak był u mnie ba rekach. Przy okazji moglismy sie poprzytulac :wink: kazdy musi znalezc pozycje idealna dla siebie i oczywiście maluszka. Jezeli bedzie mu niewygodnie to niestety nie naje sie tak jak powinien
Albo nie zje do konca albo bedzie chcial szybko skończyć i lapczywie jedzac nabawi sie kolki :\ spokoj jest bardzo wazny przy karmieniu

Ja karmię córkę butelką na siedząco. Albo tak córkę układam jakbym córkce miała dać pierś.