Poszukiwanie idealnego smoczka

Drogie mamy,
ile smoczków musiałyście przetestować, żeby znaleźć idealny model dla Waszego dziecka? Udało się za pierwszym razem? Może Wasz maluszek nie jest fanem smoczków? Koniecznie dajcie znać, jak to wyglądało u Was! :smiling_face_with_three_hearts:

Dostalam przy pierwszym dziecku w prezencie od siostry smoczki lovi, te bear. Bylam nimi zauroczona i kupilam kolejne. Syn je zaakceptowal.
Teraz rowniez mamy lovi, prime na dzien a swiecace na noc. Zadnych eksperymentow

U nas od początku były smoczki lovi z liskiem
:fox_face: przy każdym dziecku . Nie było problemu z nimi . Ale zanim je wybrałam to kierowałam się tym że nigdzie nie przeczytałam o tych smoczkach żeby były później po nich problemy ze zgryzem

Pierwsze dziecko zaakceptowało Lovi od razu. Miałam też Avent i dla córki lepiej sie sprawdziły te z silikonową tarczą. Syn chwilę ssał Lovi Prime ale odrzucił smoczki, nie chciał ani symetrycznych ani ortodontycznych… ja jestem smoczkiem :rofl:

Moje pierwsze dziecko używało tylko smoczków z Lovi. Od początku się sprawdziły więc nie było potrzeby zmieniać. Oczywiście co miesiąc wymieniałam na nowy, ale tylko z lovi. Bardzo długo nie mogło się z nimi rozstać. Jeśli chodzi o drugie dziecko to dzięki smoczkom innej marki oduczyło się całkowicie używania smoczka. A wyglądało to tak, że na początku również używało smoczków tylko z lovi ponieważ miałam do nich zaufanie. Pewnego dnia brakło mi zapasu smoczków z lovi a obecne dziecko zgubiło więc kupiłam nowy innej marki bo z Lovi akurat nie było w aptece. I co się okazało? Dziecko wyrzucało ten smoczek i go nie chciało. Więc jak wytrzymało noc bez smoczka to już mu nie kupowałam nowego i tak się oduczyło. :slightly_smiling_face: Zdjęcie skarbów mojego dziecka ( w tym pierwszego smoczka z lovi ).

1 polubienie

Mamy kupione jezyki od lovi i prime wraz z etui

Zobaczhmy co za chwile maluch ktory przychodzacy na swiat polubi :slight_smile:

Ja mialam przeróżne firmy - zadnego nie chciala , po każdym
chwilkę possala i za kazdym razem kciuka brała, kciuka pokochała i z nim jest do dziś…

Ale się cieszymy :heart_eyes: :heart:

Ekstra! Dziękujemy za zaufanie :heart:

Cudownie nam to czytać! Bardzo się cieszymy :heart:

1 polubienie

Super! Trzymamy kciuki za akceptację :heart:

1 polubienie

U nas od razu po narodzinach sprawdził się Lovi prime. Później coś się odwidziało i córka zaakceptowała Philips, ale po jakimś czasie znów się odwidziało i nie chciała żadnego… teraz jest Bibs, ale z niego chce zrezygnować o wrócić do Lovi primę lub spróbować Jeżyków bo są śliczne :heart:

U nas avent na początku później Lovi. Teraz obojętne co byle by było do zabawy przed spaniem

Pierwszym smoczkiem córki był smoczek z Lovi i firma Lovi została z nami na cały okres kiedy smoczek był potrzebny🙂

Przy pierwszym dziecku, niestety ale żaden się nie sprawdził. Czy to smoczek czy butelka ze smoczkiem, wielka drama, płacz, wysuwanie językiem… Na początku wierzcie mi to była maskara, ale później jaka ulga jak nie musiałam kombinować, jak tu oduczyć tych smoków :wink:

Lovi uwielbiamy ! Przy 3 tez będę

Ja miałam rózne rodzaje, w tym Lovi i niestety dzieci nie przyjęły. Wypluwały smoczki. Nie wiem dlaczego. Na pewno by pomogły i w sumie chciałam żeby sie polubili.

My od początku używaliśmy z Lovi i Canpol i wszystkie z tych firm córeczka akceptowała aż do odsmoczkowania. Teraz dla drugiej córeczki też kupiłam z Lovi na początek.

Wszystkie są sliczne

Ladne to jedno a drugie i zdecydowanie wazniejsze to to, ze te smoczki nie niszczą zgryzu…