Te z lovi nie dość ze prawie każdemu dziecku pasują to są dodatkowo mega śliczne
My kupiliśmy zestaw lovi w którym była butelka mammafeel i smoczek, od razu mu pasował i już nie szukaliśmy dalej ![]()
My wprowadziliśmy smoczek bardzo szybko, bo jak synek miał kilka dni to w kryzysowych sytuacjach dawaliśmy żeby się uspokoił. Teraz ma prawie 4 miesiące i smoczka używamy na spacerze, w samochodzie i jak synek idzie spać, ale synek szybko go wypluwa - jak już spełni swoją rolę
Od początku używamy smoczków z lovi. O ile w dzień synek toleruje każdy smoczek to do snu najchętniej ssie prime.
Czy jest jakiś powód rezygnacji z bibs? Widziałam dzisiaj w smyku i miały śliczne wzory. Obecnie mamy z lovi i je też uwielbiamy, ale chciałabym sprawdzić inne opcje.
Moje trzy koleżanki używały bibs właśnie ze względów wizualnych . Każda żałuję
Okropny zgryz u ich dzieci takie wypchnięte zęby
Potwierdzam to co napisala @_MamaKinga_1 .
Na poczatku Bibsy byly tylko kauczukowe a kauczuk sie odksztalca od sliny. Inna kwestia jest zle wyprofilowanej tarczy ( w Lovi Prime jest wykrojona i odstajaca od ust).
Zgryz po Bibsach jest okropny oraz moze wystepowac tak zwane Gotyckie Podniebienie. Duzo logopedow i neurologopedow sie o nich zle wypowiadalo
O super, dzięki za wyjaśnienie. To chyba jednak zostaniemy przy lovi. Najwyżej kupimy więcej kolorów, bo jestem matką wariatką.
Nas neurologopeda też chwaliła za wybór smoczków (lovi prime) i za butelkę (wtedy synek pił z medical +)
My też jeśli chodzi o smoczki to tylko z lovi , i syn i teraz córka ![]()
My zrezygnowaliśmy przez to, że te kauczukowe nie są polecane.
Jest rodzaj smoczków bibs supreme, które są lepsze od tej typowej kuleczki kauczukowej, ale wolałam Lovi, bo jest sprawdzone