Poród w chłodne miesiące a spacery

Córka urodziła się na początku grudnia. Pierwsze dwa tygodnie była w domu. Potem chulaj dusza. Powstrzymywał nas tylko Mróz większy niż -10. A tak to młoda codziennie chociaż na 15 minut musiała iść na spacer. Teraz łazimy już w okolicach 1 godziny.

Ja urodziłam 24.10 i pierwszy spacerek mielismy po 5 dniach :slight_smile: pogoda była podobna do obecnej, ale bez deszczu, zaczynałam od 15 min i wydłużałam ten czas. Położna na mówiła że na spokojnie można od razu wychodzić tylko żebyśmy zwracali uwagę czy nie jest przegrzany albo czy nie jest mu za chłodno

Śmiało! Spaceruj!
Tylko odpowiednio ubierz malucha, na początku możesz spróbować werandowania :slight_smile:
My ruszyliśmy na spacery dopiero po miesiącu, bo mrozy były praktycznie zawsze w okolicach -10 i straszne lodowisko na chodnikach.

Właśnie dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek, było 4 stopnie i piękne słoneczko :sun_with_face::sun_with_face::sun_with_face: na razie krótko - 15 minut - ale od jutra wydłużamy :smiling_face_with_three_hearts: zapowiada się piękny weekend to będzie okazja do pospacerowania

1 polubienie

Super :slight_smile: my też na początku tak króciutko a później wydłużałam. Dla mnie to akurat było idealnie bo byłam kilka dni po cc to ciężko mi było wybrać się gdzieś dalej, więc na początku chodziłam z wózkiem po tarasie wzdłuż domu :see_no_evil:

2 polubienia

a jak teraz ubieracie dzieci?

Ja miałam spory dylemat jak ubrać do gondoli i ubrałam za ciepło przy 14 stopniach i słońcu : spodenki średniej grubości, grube skarpetki ( i dolną część była ok), body z długim, bluza, wiatrówka i czapeczka bawełniana.
Dziś ma ten sam zestaw tylko bez bluzy i jest ok :slight_smile: do tego kocyk

1 polubienie

Ja dziś byłam na spacerku bo 16 st i slonce. Synek mial spodenki z polarkiem w środku i skarpetki. Body, bluzę i kurteczkę ale do połowy rozpięta. Cienka czapeczkę. My spacerujemy w spacerówce. Jednak jak dziecko siedzi to mu chłodniej niż jakby już chodził.

2 polubienia