Czy któraś z Was tak jak ja miała poród uliczny lub bardzo szybki poród??? Wszystko od pierwszych skurczy 40 min .Nie zdążyliśmy do szpitala i mała urodziła się w aucie...
Witaj na forum #teamLOVI!
Czy któraś z Was tak jak ja miała poród uliczny lub bardzo szybki poród??? Wszystko od pierwszych skurczy 40 min .Nie zdążyliśmy do szpitala i mała urodziła się w aucie...
Ja nie, moje porody trwały po 9-12h. Słyszałam ostatnio o dziewczynie, która urodziła na chodniku 100m od kliniki. Na szczęście wszystko skończyło się szczęśliwie;)
Aż zazdroszczę mój poród trwał 12h wywoływany po 9dnich a drugi to cesarka .
z jednej strony to fajnie bo krótko się cierpi ;)
Oj, ja myślałam, ze moj poród (5 godz od odejscia wód) był szybki :)
nie słyszałam wśród znajomych aby ktoś tak szybko urodził. gratulacje. poród niedawno, czy już minął jakiś czas? Wszystko Ok?
Słyszałam tylko o jednej kobiecie,która tak rodziła i każdy kolejny jej poród był coraz krótszy. Mój był wywoływany i trwał 8,5h. Ale przynajmniej krócej się meczylas, chociaż na pewno stres ogromny
U mnie w sumiw okolo 6h od Skurczy co i tak uważam za sukces. Ale kolezanka terazdostala pierwszych skurczy pojechała do szpitala 15 minut i urodziła drugie dziecko
Ja rodziłam od 14 do 18, (o 14 miałam pierwsze badanie na izbie) więc chyba szybciutko się udało.
Mój poród trwał 5,5 h i był wywoływany, dla mnie to było krótko, słyszałam o takich ekspresowych porodach, ale wśród znajomych nikt takiego nie miał. Wszystko się skończyło u ciebie dobrze?
Ja miałam cc i wcale Valentina nie podzielam twoje zdanie, ze się krótko cierpi, bo miałam zespól popunkcyjny i ledwo żyłam:D
U mnie na szczęście wszystko dobrze się skończyło mała dostała 10 pkt . Stres ogromny ale mąż bardziej się zdenerwował chodź żadne z nas nie było na to przygotowane . Ale jest jeszcze jedna rzecz jestem w kolejnej ciąży poród za parę dni i znów obawy jak to będzie......
Prawie 3 lata minęły od tamtego porodu ale stres dalej mi towarzyszy . Z jednej strony tak, krócej się męczyłam bo pierwszy poród 7.5h , drugi 40 min a trzeci to i w domu może być to bardziej stres dla młodszych dzieci mamy plany w razie czego jak się zachować ale nikt mi nie powie jak kolejny będzie przebiegać ..... Więc są dwie strony
myslałam ze takie sytuacje dzieją sie tylko w filmach;) a mówią zby ze skurczami odrazu nie pedzić na szpital;)
co do sytuacji ulicznych;)
moze nie na ulicy, ale ja urodziłam sei w domu;) nie ze wzgledu na mode;) a fakt ze pogotowie zanim dojechało to ja już sie urodziłam;) a najlepsze jest to że mama tego samego dnia była w szpitalu i ja wypisali;)
Aniss to mój mąż też się urodził w domu :D jak nie ma żadnych komplikacji i wszystko z mamą i dzieckiem jest okej to jeszcze pół biedy, gorzej jak się coś dzieje. Wtedy na pewno jest mega stres. Chociaż kiedyś tak się dzieci rodziły, nie było szpitali i jakoś sobie dawali radę :D
U mnie drugi poród od przyjazdu do szpitala trwał 2h więc wydaje mi się że to w miarę szybko
Ja się cieszyłam że rodziłam 4h. Wow 40 minut to jest dopiero coś :D
niektóry to kupę czasu rodzą i się męczą
poród porodowi nie równy ja też myślałam że te krótsze porody sa łatwiejsze;)
Moja znajoma urodziła w taksówce, pan taksówkarz jej pomógł i wezwał też pogotowie od razu. Zabrali ich do szpitala, potem się okazało, że wszystko dobrze :)
wow.. ale przeżycie, zarówno dla mamy jak i dla taksówkarza.. jak w filmie.. tylko w filmie zazwyczaj nadają imię po taksówkarzu ;) hehehe
Ja też obawiałam się, że drugi poród będzie szybki i urodzę w drodze he. Położna mówiła, że kobieta rodziła 36h. Zdążyła wrócić następnego dnia do pracy i odebrać poród. Ze mną kobieta leżała, która rodziła 16h bez znieczulenia.. jednak dla mnie 9h wydaje się długo;)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.