Poród, a wypadające włosy

Kochane czy u was też jest tragedia jeżeli chodzi o wypadanie włosów po ciąży?

Obecnie jestem ponad 4 miesiące po porodzie i moje włosy są dosłownie wszędzie! 

Nie mam już pojęcia jak sobie z tym radzić... Jakieś rady?

U mnie wręcz przeciwnie ;) włosy wypadały w czasie ciąży, a po porodzie prawie wcale ;)

https://lovi.pl/forum/1/wypadajace-wlosy-po-ciazy tu masz już wątek o wypadających włosach...

Jestem 3 miesiące po porodzie i... tak, to jest tragedia. Przynajmniej była do tej pory, bo ostatni tydzień jest jakby trochę lepiej. Tak ciut ciut. Stosuję szampon i odżywkę przeciw wypadaniu włosów marki Dermena, do tego wcierkę Neboa, no i oczywiście suplementuję się witaminami dla mamy karmiącej. Ale włosów na podłodze i tak jest sporo.

Również z tym walczę, jestem 9 miesięcy po porodzie i nadal wypadają garściami mimo suplementacji witamin. Używam tez wcierki anwen. Chętnie skorzystam z Waszych rad

Ja jestem już 7miwscy po porodzie i dalej lecą ale już teoszke mniej bo zmnieilam szampon na Bioxsine i widzę lekka poprawę . O tyle dobry jest ten szampon ze jest naturalny i dobry dla skory głowy a przy tym nie wysusza włosów i można je ładnie rozczesać . Tak ze 2 miesiące trzeba postosowac aby były efekty widoczne.  No i zdrowiej się odżywiam unikam cukru jak tylko to możliwe , mniej smażonego jem bardziej na parze albo gotowane czy pieczone . Bo tez chciałam o figure trochę zadbać i ten brzuch zgubić 

O nieee, ja myślałam że 7 czy 9 miesięcy po porodzie to już włosy wracają do formy. Kurczę, to teraz się zmartwiłam. W internetach czytałam, że takie wypadanie trwa kilka tygodni... Ech, czyli lepiej się nie nastawiać...

Dziękuję za rady, biorę witaminy od kerabione od 3 tygodni i widzę już poprawę, zmienię jeszcze szampon i może jakoś to będzie 🙈❤️

tak i to jest normalne :) hormony szaleja.. ja do roku dalam sobie spokoj i nie walczylam z tym, po odstawieniu dziecka od piersi bylo troche lepiej ale poprawilo sie na dobre jak wprowadzilam kosmetyki the garden polecane na jakiejs grupie mamowej

chyba to tez jest tak za co ma wypaść to wypadanie z tej naszej głowy i nie ma się co martwić jakoś bardzo bo jest to proces który trzeba przetrwać. 

the garden? co to za kosmetyk? nie znam

O tez musze spróbować kerabione. Po wcierce Anwen mam duzo baby hair, ale co z tego jak wciąż wypadają garściami 

Byłam ostatnio u fryzjerki i ona powiedziała, że żadne wcierki, szampony i odżywki nie pomogą. Po prostu te włosy muszą wypaść i tyle. Jestem ciekawa, ile racji jest w tym, co powiedziała.

zielonafasolka to kosmetyki czesko slowackie kupisz je na stronie eksperciwlosow.pl uwazam ze sa boskie, najlepiej zadzialac dwutorowo kosmetyki i suplementy ja biore zestaw silver

wczesniej Pisałam o tym szamponie Bioxsine (używam 4mc ) i powiem szczerze ze włosów wypada mi mniej i mam bardzo dużo baby hair a karmie 8mc wiec myśle ze szampon mi dużo pomógł .

Za to odrastają mi już siwe ;(  co patrze w lustro to jest ich coraz więcej ,1/4 głowy już siwa . Ale jedyny plus ze włosy są i rosną ;) 

Halmanowa Sklad szamponów jest tez bardzo ważny bo jak ma dużo dziadostwa w sobie to osłabia włosy i mogą mocniej wypadać . 

Ja akurat zawsze wybieram szampony o dobrym składzie, nie lubię stosować badziewia :P

Ja zmieniam co jakiś czas szampon ponieważ niby włosy przyzwyczajają się jeżeli stosujemy ten sam szampon dłuższy czas ;) 

gabrielamniszek chcialam sobie zamowic ten zestaw ale znalazlam na stronie test wlosa i wyszlo mi ze powinnam kupic inne wiec wzielam ten zestaw white :D juz sie nie oge doczekac jak przyjdzie

Halmanowa niestety to prawda, jak wypadaja normalnie to po prostu tego nie zauważamy a jak po ciąży jest ich masa, bo przez ten czas nie wyleciał żaden to jest to dla nas drastyczne przeżycie. 

Idziemka - dlatego ja się cieszę, że mam grube i gęste włosy, bo chociaż wypadło i wciąż wypada mi ich bardzo dużo, to tego tak u mnie nie widać, jak np. u koleżanki, która ma cienkie włosy.