Co polecicie w kontekście organizowania imprezy w domu dla dziecka? Osobiście polecam słomki papierowe, które moje dzieciaki uwielbiają - kupione w sprawdzonym sklepie https://papierowe.slomki.biz/sklep/ chociaż mogę być nieobiektywna, bo generalnie w naszym domu ekologia jest bardzo ważna. Do tego planuję przygotowanie z dziećmi ozdób z makulatury takich jak girlandy czy czapeczki. Macie jeszcze jakieś niskobudżetowe pomysły?
Ja na pierwsze urodziny córeczki sama zrobiłam girlandy. A nawet dwie. Plus na szklanki dekoracje - papierowe motylki z "1". Kupiłam balony i powiedziałam. Do tego planowałam utworzyć patyczki z napisami do zdjęć. Ale czasu zabrakło
Może cotton balls? Baloniki, klej biurowy i wełna ? Później mogą ozdabiać dziecięcy pokój :) Albo ozdoby z masy solnej: sól, mąka i woda. Trening sprawności manualnych + dobra zabawa. Na koniec kiedy wyschną można ładnie pomalować figurki farbkami :)
Balony , muzyka , jedzonko zazwyczaj dzieci same organizują sobie zajęcie ?
Fajnie by było zrobić deser lodowy z sztucznym ogniem jako taka " niespodzianka jedzeniowa "
Balony z helem zawsze robią furorę. Dla dzieci starszych polecam lody. Wiem, że w dużych miastach można zamówić do domu takie sorbety (małe kuleczki) w różnych smakach. Niestety nie pamietam nazwy :( Może ktoś przypomni.
Dzieci też mogą zrobić same deser. Można wczesniej upiec babeczki a one przyozdobią je kremem, cukierkami lub czyms podobnym :)
Na pewno girlanda z papieru i czapeczki są super pomysłem. Girlandę można dodatkowo zrobić jeszcze z bibuły, czy sztucznych kwiatów, w zależności co mamy pod ręką.
Aby zaprowadzić porządek można wykonać zabawne winietki, z papieru w kształcie motylka. Pompony z tiulu do dekoracji pokoju też da się wykonać bardzo szybko, ewentualnie możemy wykorzystać bibułę.
Napisy takie jak imię, czy cyfra można stworzyć z łańcucha od choinki.
Do tych dekoracji warto wykorzystać przy pomocy dziecko, wtedy ten czas spędzony razem jest już w pewien sposób ucztowaniem.
Można porobic serpentyny
Synek na urodzinach miał piniate dzieciaki były zachwycone :D
Super pomysł. Ale chyba trudno zrobić samemu taką piniatę
MamaMalejMajki trzeba Słubic w takie coś się bawić ;) ale myślę że nie jest jakoś mocno skomplikowane. Nie robiłam to nie powiem
Och. Właśnie przypomniało mi się co robili furorę w moim wieku na urodzinach. Konfetti! Można je zrobić ze starych gazet :) Później tylko trochę zamiatania
MamaMałejMajki a te balony z konfetti. Zamówiłam na aliexpres wydaje się że jest ich mało. Ale jak pękł to było sporo sprzątania hehe
Ooo ładnie też wyglądają takie przezroczyste balony w środku z gwiazdkami czy serduszkami a też za grosze na allegro
MamaMałejMajii a masz link do nich ? ;)Chętnie zobaczę ;)
To balony z konfetti. Np. takie https://allegro.pl/oferta/balony-z-konfetti-rose-gold-gwiazdki-serca-zestaw-7814936283?utm_medium=app_share&utm_source=facebook wzięłam pierwsze lepsze ale warto poszukać u innych sprzedawców czy mają taniej.
MamaMałejMajki dzięki za link ;) poszukam.tylko chciałam zobaczyć jak je nazywają i jak wyglądaja ;).
Fajnie wyglądają napełnione helem
MamaMałejMajko nie wątpię. Ja mam tylko takie balony z konfetti taki okrągłymi
No tych balonów jest wiele różnych rodzajów. Każdy wybiera co mu pasuje. Szkoda że hel jest tak drogi