Kalusia to naprawdę ladnie ci je
U nas rowniez aktualnie roznego rodzaju placuszki na topie racuszki czy to z bananem czy jablkiem na cieplo lub w terenie do lapki na zimno uwielbiaja
Witaj na forum #teamLOVI!
Kalusia to naprawdę ladnie ci je
U nas rowniez aktualnie roznego rodzaju placuszki na topie racuszki czy to z bananem czy jablkiem na cieplo lub w terenie do lapki na zimno uwielbiaja
u nas placuszki zawsze były na topie i ja je lubię bo fajnie je można zabrać na spacer i posiłek gotowy :)
Tak placuszki to fajna opcja. Ale jednak trzeba urozmaicenia. Ja stwierdzilam że zrobię pierwszy w życiu hummus. Taki z przepisu dla niemowlaka - zobaczymy co to będzie. Dla mnie to tez nowość będzie.
Humus też robiłam, fajna sprawa;)
Teraz dużo owoców i warzyw sezonowych się zaczyna więc dużo łatwiej z tymi sniadaniami;).
ja hummusu nie robiłam, ale w smaku też mi jakoś nie bardzo podchodzi
Ja w tym tygodniu nie miałam czasu. Ale kupiłam co trzeba więc w końcu zrobię.
W piątek zrobiłam kluski leniwe. Ale Mały wcinal. Bylam w szoku.
Tak teraz przy sezonowych owocach i warzywach łatwiej o urozmaicenie.
U nas póki co serwuję na śniadanie kaszki, owsianki, jaglanki. Rozszerzamy dietę dopiero od miesiąca i jedzenie łapkami jeszcze małemu nie idzie, dlatego póki co wstrzymuje się przed placuszkami i chlebkiem. Staram się zawsze jakiś kawałek przemycić do posiłku, ale lepiej nam idzie jedzenie z łyżeczki.
My rd 2 miesiące już. Nawet ponad. Jemy i łyżeczka i Mały już sam. Ale wlatuja i placuszki i naleśniki już i czasem chlebek Ale i tak mam wrażenie że jemy to samo. Chociaż kaszek mam kilka. I płatki owsiane i jaglane.
Dziewczyny kiedy wprowadzaliście 3 posiłek? Jemy śniadania i obiady. I zastanawiam się czy już kolejny stały. I czy to podwieczorek czy kolacja ma być czy może jakaś przekąska między śniadaniem a obiadem.
Kalusia możesz wprowadzić coś po obiadku jakąś małą przekąskę jako posiłek uzupełniający nawet jakiś owocek, kisiel, budyń z owockami teraz sezon to o wiele łatwiej
U nas królują placuszki bananowe z owocami i jogurtem naturalnym
Albo naleśniki szpinakowe bo są zielone i to się im podoba.
Anka jak robisz naleśniki szpinakiem? Po prostu blendujesz szpinak i robisz ciasto jak na naleśniki? Bo ja ostatnio zrobiłam ale wyszły jakieś takie glutowate wręcz;(
Też chętnie się dowiem. I czy szpinak świeży czy mrozony ?
Właśnie tak dzisiaj pomyślałam że od lipca spróbuję podać jakąś przekąskę/podwieczorek. Zobaczymy na siłę się uda bo Mały ostatnio ma drzemki strasznie nieregularnie. Czasem 1 czasem 2. Raz 15 min a kolejnego dnia godzinę. Także ciężko coś konkretnie zaplanować.
U nas też drzemki są mega nieregularne a chciałabym żeby mały miał już mniej więcej stały plan dnia. Wczoraj podałam małemu na śniadanie wege jogurt kokosowy z ekspandowanym amarantusem i truskawką, myślę że takie coś idealnie nadaje się na 3 posiłek.
A jak robicie kisiel bez cukru? Budynie bez cukru dość łatwo znaleźć, ale z kisielem jest większy problem mam wrażenie. Czy zrobić go po prostu samemu z soku owocowego?
Ja kisiel robiłam z domowego soku malinowego+woda+mączka ziemniaczana. No ale nie można powiedzieć, że jest bez cukru, bo już w samym soku był..
ja robiłam ciasto szpinakowe to tam idzie świeży szpinak, więc do naleśników też
Kisiel też robiłam z soku swojego ale tam też trochę cukru było ale kurcze bez przesady jak mały zje raz na 2 tygodnie Kisiel z cukrem to mu nic nie będzie. A te budynie to faktycznie prawie w każdym sklepie są bez cukru
U nas królowały placuszki, gofry,muffinki wytrawne, pasta jajeczna, jajecznica, owsianka, płatki z mlekiem (płatki bez cukru do znalezienia np w drogerii na R) musli z jogurtem
U nas też placuszki czy to z banana, czy serka. Płatki. Grysik, jajko... chociaz czasami mam wrażenie, że jemy ciągle to samo
O serio są płatki bez cukru? Dobrze wiedzieć
ja kupowałam płatki kukurydziane bez cukru z krukam ,ale chyba już nie mają ich w ofercie
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.