Pomysł na...obiad

a my rosół z indyczka dziś jutro pomidorowa

U nas dziś kotlety z piersi z frytkami i surówka z marchewki dla chłopaków i makaron pelnozisrnisty że szpinakiem dla mnie

Ja dziś zupę meksykańską z przepisu od Agaty zrobiłam. Prze pyszna jest:-)

kurcze tez musze zrobic, ja dziś rosół ba mały przy nodze

Super temat Paulina :slight_smile: Ja czesto mam problem co zrobić do zjedzenia na obiad, fajnie jakby to były jeszcze pomysły na obiad do zrobienia na szybko, bo przy dwójce dzieci czasem trudno o czas na jakis skomplikowany obiad

Przyznawać się kto dziś miał pomidorowke :smiley: bo ja tak.
Nie wiem co jutro zrobić bo pół dnia mnie nie będzie. Może coś na szybko czyli pewnie jakieś naleśniki i tyle.

Ja miałam zrobić ale okazało się ze koncentratu nie mam haha. Jutro też nie wiem co zrobię.

U nas kluski, rolada i zasmazana kapustka;)
Jutro kurczak z ziemniakami i biala kapustą.

U mnie w niedzielę nie było rosołu tylko flaki u teściów, więc od wczoraj jemy rosół, bo mojemu na chorobę najbardziej odpowiada:-) a na drugie wczoraj glulasz z kaszą i ogórem kiszonym, a dziś pierogi z kapusta i z mięskiem.

ja dziś miałam flaki ze słoika haha

U nad kurczak curry z ryżem

U mnie dziś rosół i mięso gotowane z ziemniakami i surówką.

A jutro co robicie

Pulpety w sosie słodko kwaśnym dls mnie z ryżem basmsti dla chłopaków z makaronem

Tez musze jakiś makaron albo ryż zrobić bo chyba ziemniaki mi się skończyły

Ja chyba z kurczaka mięso wyciagne z zamrażarki na jutro i upieke w woreczku.

Jutro będzie zupa pieczarkowa i ziemniaki ubijane z mąką ziemniaczaną :stuck_out_tongue: podawane z boczkiem z cebulką zeszkloną i zsiadłym mlekiem. Mniam! :smiley:

Ja obiad na dziś mam. Ale jeszcze i tak trzeba na zakupy podjechać. Muszę mężowi zrobić porcję obiadowe na klika dni. Przecież jak ja będę z dzieckiem w szpitalu to sobie gotować obiadów nie będzie, a i mi do szpitala obiad przywiezie. Co innego śniadanie czy kolację to sobie zrobi sadzone czy jajecznicę.

Ja miałam cała zamrazarke ugotowanych obiadów przed porodem bo mój mąż nie gotuję nic kompletnie a ja bałam się że jak wrócę po cc to nie będę w stanie gotować i fakt pierwsze 3dnj bardzo się przydały potem już nie miałem problemu i normalny gotowalam ale jak był gorszy dzień to wyjmkwalam i juz

Wczoraj robiłam ogórkową, a dziś po głowie chodzą mi naleśniki meksykańskie bez mięsa z tęgo przepisu