My dzisiaj bylismy poza domem to nic nie gotowalam;-) a tez czasem nie mam.pomyslu co gotowac, ale jak maz byl w święta to narobilismy uszka, pierogi ruskie i jeszcze ugotowalam mezowi fasolke po bretońsku i mi tez troche zastalo, takze mam co jesc a w niedziele jak to w niedziele rosolekm musi byc;)) a na drugie roznie ostatnio robilam makaron z piersi z kurczaka w kawalkach w sosie smietankowo-grzybowym czasem robię sama a czasem kupuje z torebki jest pyszne a synek to uwielbia…on uwielbia makaron w każdej postaci;-)
Ja to sosy grzybowe uwielbiam wokół grzyby pod każdą postacią
Ewcia moja córa też jest strasznie makaronowa. Dla niej codziennie mógł by być makaron na obiad…
A u nas dziś po prostu ziemniaki, kotlet drobiowy i surówka z kapusty kiszonej a jutro że piątek to planuje ziemniaki z kefirem i jajkiem sadzonym. Bo dawno nie było…
Ja tez bym mogła jeść w kółko makaron :).
Ewcia, a nie boisz się dawać synkowi grzybów?
Ja robię jutro jajko sadzone z ziemniakami i do tego albo fasolka szparagowa albo zrobię surówkę z selera i jabłka
mmm już bym to zjadła
Najprostsze obiady są najlepsze
Albo często faszeruję pierś z kury wszystkim co akurat mam i na 45 min do piekarnika na 180 stopni czyli kukurydza, albo feta, albo szpinak, albo ser, albo pieczarki, albo wszystko to razem
do tego ryż i obiad gotowy
Alicja to zależy jakie grzyby bo pieczarki można chyba od 2 roku życia za to grzyby leśne to czeka dłużej poczekać…
A ja jutro rybkę i do tego ziemniaczki i kapucha kiszona
Ja dziś niezbyt Piątkowo ale musiałam, bo mięso mi zostało, a nie lubię mrozic. I jest kapusniak i kotleciki mielone na drugie z ziemniaczkami i buraczkami.
Ja nie wiem co na jutro zrobić chyba karkówka
Super wątek też mam problem z tym ale ja właśnie najczęściej robię dwa obiady ponieważ starań się żywic fit a mój mąż musi mieć tradycyjn obiad typu kotlet. Niektóre rzeczy sobie tylko modyfikuje a niektóre oddzielnie. Zupę gotuję na dwa trzy dni i nie zawsze jest. Dziś było jajko sadzone z ziemniakami i kefirem a jutro barszcz biały i gulasz dla chłopaków z makaronem dla mnie z kasza. inie zaprawiony maka a do tego surówka z ogórka kiszonego pomidora i jabłka
Justyna ja chyba z 2 obiadami bym się nie wyrobiła haha, a tyle mojego ze mogę normalnie pojeść obiadku
Ty masz więcej dzieci ale nie pracujesz
Ale jestem leniwa haha w tym czasie kiedy bym mogła robić sobie fit mogę porobić z filcu albo bloga ogarnąć
Mojemu mężowi ostatnio karkówka w miodzie zasmakowała i mam na niedzielę robić. Ostatnio robiłam żeberka w Coca coli. Na kolacji dziś byli moi rodzice to zrobiłam fit kolację. Jajka w chmurach. 10 minut roboty i gotowe.
A co to są jajka w chmurach?
Mi to się kojarzy z jajkami w koszulkach…
Ja dziś kluski sląskie z sosikiem, pieczeń do tego i surowka z białej kapuchy i marchewki. Mniami.
Ubijasz białka na piane i robisz delikatne dołeczki i wkładasz żółtka w te zagłębienia. To tak w skrócie co to są jajka w chmurach.
Ja dziś zrobiłam pomidorową zupę. Sos słodko-kwaśny z mięsem i schabowe z jajkiem sadzonym.
U mnie dziś spokój z obiadem. Zrobiłam tylko kopiec kreta, bo lubimy bardzo a idziemy do rodziców narzeczonego na obiadek, jeśli tylko da radę się zebrać ten mój chory chlop:-)