Sytuacja śmieszna, ale nie wiem co zrobic. Wychodze z domu i patrze, ze przy bramie lezy pudelko. Zafoliowane. Z etykieta. Przesylka od AMAZON.
Nie dziwi mnie to, bo domofon mam zazwyczaj odlaczony ( bardzo duzo jehowych itp dzwoni) wiec kurierzy wiedza zeby dzwonic na moj nr telefonu i jak mnie nie ma to czesto mowie: Pan wrzuci za płot.
No ale ja nic nie zamawialam. Patrze na etykiete a tam ze to przesylka z Niemiec, gabaryt B i jakis Luise Lcośtam. Adres faktycznie moj. Zadnego nr.
Wchodze na moje konto Amazon i nie mam zamówienia od 3 miesiecy. Dzwonie do meza i pytam czy nie chcial mi zrobic niespodzianki, bo to Suszarka Remington z akcesoriami. Maz mowi ze co prawda widzial stan mojej starej suszarki, ale nie wpadl na to zeby mi kupic nowa,bo na rocznice slubu w maju ma inny pomysl. Z reszta konto mamy jedno ( placimy za nie zeby tez byl amazon prime i bajki i filmy )
Nie wiem co robic, dzwonic na infolinie ze dostalam paczke za ktora nie zaplacilam ?
Oczywiscie wszyscy znajomi ze mam zagrac w totka i cieszyc sie nowa suszarka za kilka stów. No ale chyba mi glupio hahahaha
Co moge z tym zrobic ? I co Wy byscie zrobiły ?
Bralam udzial w milionie konkursow ale musialabym im dac swoj adres, a niczego takiego nie bylo.
Co zabawne jak bylam nastolatka to w jakims Brawo Girl czy czyms wygralam swoja pierwsza prostownice-karbownice do wlosow wlasnie firmy Remington hahahah
A jaki jest adres twój? Bo jeżeli jest twój i dojdą że co zostawili suszarkę to Amazon może wystąpić o zwrot bądź o zapłatę. ja na mikołaja zamawiałam 30 musów z Kubusia dla dzieci i przesłali mi 60 myślałam że to może jakaś promocja na święta. Dzieci dostały po dwa musy a za jakiś miesiąc pan przez allegro napisał do mnie że się pomylili i mam albo zapłacić za nie albo im zwrócić. Na szczęście jakoś się udało że po negocjacjach zapłaciłam chyba połowę ceny ale jednak sytuacja nie zręczna. Więc bym uważała
Nie udowodnia Ci przeciez wiec moglas sie nie zgadzac. Adres jest moj. Ale nie ma żadnego numeru telefonu, kurier też nie dzwonił więc tak naprawdę to też nie mam żadnego dowodu że on zostawił tą paczkę u mnie, Choć właśnie zastanawia mnie to że adres był mój więc zapewne to ktoś kto zamawiał Źle wpisał adres
No właśnie u kuriera było że dostarczono dwie paczki. Wysłali mi potwierdzenie i allegro się straciło i napisali że muszę zwrócić albo towar albo pieniądze
Oznaczenie , przez pomyłkę, to podwójna wysyłka bądź wysyłka na zły adres więc. Chcesz to zostaw jak nikt się nie odezwie to będzie twoje ale jednak jak ktoś się upomni to firma może wystąpić do ciebie o zwrot rzeczy. Kurier teraz automatycznie odnotowuje że towar został dostarczony. Nie musisz już wpisywać kodów ani nic takiego jeżeli kurier oznaczy że przesyłka została dostarczona to została. To tak właśnie jak pisałaś z tym wrzucaniem za ogrodzenie. Przesyłka też została dostarczona kurier ją zeskanował i odnotował dostarczanie.
No jesli dostalas to w dwoch paczkach to owszem. Natomiast jaki maja wewnetrzy monitoring ? Gdzie ? Adres na paczce jest moj. Rownie dobrze ktos mogl mi zrobic prezent tylko goscia nie znam, dlayego nie wiem co z tym zrobic.
Nie maja mojego podpisu ze odebralam paczkę, nie dzwonili do mnie ze kurier pod domem.
W samochodzie w którym jeździ kurier jest monitoring i w niektórych również GPS. Bo przecież nie podpisujesz każdej paczki którą kurię ci dostarczy więc każdy mógł by napisać że przesyłki nie ma bo nie podpisywał i co w tedy kurier mówi że dostarczył a klient że nie. Muszą to jakoś udowodni. Poza tym InPost wymaga od kurierów robienia zdjęć z dostaw
Zostaw na kilka dni jak nikt się nie odezwie to będziesz mieć suszarkę
Haha to faktycznie Twój szczęśliwy dzień i powinnaś w totka zagrać a tak całkiem serio też bym poczekała kilka dni i zobaczyła czy ktoś się upomni o paczkę
Jeśli głupio się z tym czujesz to zadzwoń na infolinię i zapytaj co masz zrobić Nigdy nie miałam takiej sytuacji z Amazon, więc nie wiem co robią w przypadku gdyby sami stwierdzili, że źle wysłali paczkę lub ktoś zgłosi, że jej nie otrzymał
Potraktowałabym to jako prezent. Nikt przecież niczego nie udowodni, a Ty masz nową, świetną suszarkę.
To może być też celowa wysyłka. Wiele firm, zwłaszcza na platformach takich jak Amazon czy Allegro, rozsyła produkty na losowe adresy, żeby potem wystawić sobie pozytywne opinie i poprawić ranking produktu. Calkiem powszechna praktyka, choć nie do końca legalna.
Ja bym zadzwoniła na infolinię. Nie chciałabym, żeby ktoś się odezwał po jakimś czasie, że mam ją oddać lub zapłacić. Poza tym wierze, że to co robimy w jakiś sposób do nas wraca i mam nadzieję, że jeśli kiedyś moja paczka wylądowałaby nie pod tym adresem czy w innej skrytce paczkomatu, to też byłaby mi zwrócona
Ja raz robiłam zwrot paczki i jak otworzyła się moja skrytka, była w niej już jakaś inna paczka. No i ją wyciągnęłam, włożyłam swoją i dopiero potem zaczęłam się zastanawiać… co ja właściwie zrobiłam🙈
Na szczęście zadzwoniłam na infolinię, a pani otworzyła mi puste okienko na zagubione paczki wrzuciłam tam tę nie swoją i temat się zamknął
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.