Wykryłam wczesna ciąża, w piątek beta 9, w niedzielę 32, teraz czekam na kolejne wyniki, dziś przy podcieraniu, taki dziwny śluz, martwię się…
Dziś 2/3 dni po dacie miesiączki
Biorę duphostan progesteron był 12.
Koniecznie umów się do lekarza by się pokazać i pogadać. Napewno odpowie na wszystkie twoje pytania
i rozwinę wątpliwości
Przyszła beta 80.2
5.06 beta 9.3
7.06 beta 32.8 255% przyrostu
9.06 beta 80.2 144% przyrostu
Czy to coś znaczy, że przyrost się zmniejszył ?
A robiłaś test ciążowy?
Tak pozytywne
Nikt tu nie jest lekarzem
dla swojego bezpieczeństwa sie umów czy wszystko się dobrze rozwija ![]()
![]()
![]()
A masz umówioną jakąś wizytę u lekarza ?
U jednego to może być nic, a u drugiego coś. Zawsze lepiej skonsultować się z lekarzem. Ja we wczesnej ciąży plamiłam po współżyciu tylko.
A co na to Twoj lekarz ? Bo my tu na forum nie mamy wiedzy medycznej
Cokolwiek Cie niepokoi koniecznie skontaktuj sie ze swoim ginekologiem.
U jednych to nie bedzie niepokojace a u innych juz bedzie. To sprawa mocno indywidualna.
Czy boli Cie brzuch ? Jak sie czujesz ?
Tak jak dziewczyny pisza… skontaktuj sie z lekarzem ![]()
U mnie przy 2 ciazy tez tak bylo ale lekarz powiedzial ze to akurat normalna rzecz - sprawy hormonalne. Ale to ze u mnie bylo ok to nie znaczy ze u Ciebie tez…
A tak wgl to Gratuluje❤️
Nie wiem w sumie co napisać bo nie mam pojęcia co to wsyzysko oznacza, myślę że żadna z nas nie wie, a tylko lekarz będzie w stanie Ci powiedzieć co i jak ![]()
Co by nie było - ja trzymam za Ciebie dziewczyno bardzo mocno kciuki bo Twoje posty co jakiś czas się tu przewijają i wiem jak bardzo Ci zależy na tym żeby mieć bobaska
Przede wszystkim się nie stresuj bo to najgorsze co może być. I uzbrój się w cierpliwość Victoria jest ważne na pierwszym etapie ciąży
Przeszłabym się skontrolować
Najlepiej umow wizyte u ginekologa. Jeśli beta rosnie to potwierdza ciążę, tez miałam robioną więc na badaniu ciąża już raczej będzie mozliwa do potwierdzenia. Jednak wyniki nalezy interpretować łącznie z tygodniem ciąży. Ja jedynie pamiętam że rosnąca beta i conajmniej podwojony wynik wzgledem ostatniego to dobry znak
bądź dobrej myśli ![]()
Jeśli cokolwiek Cię niepokoi to jak najszybciej umów się na wizytę u lekarza, bo my nie jesteśmy w stanie Ci pomóc, a lekarz wykona badanie i sprawdzi czy wszystko oki ![]()
Koniecznie skonsultuj to z lekarzem jesli Cie niepokoi. Wiesz moga byc to poprostu zmiany wygladu sluzu przez hormony. Na pewno jest wszystko ok tylko zawsze lepiej miec potwierdzenie od specjalisty. Daj koniecznie znac czego dowiedzialas sie od lekarza <3
Jesli bierzesz progesteron to domyslalm sie ze jestes w kontakcie z lekarzem. Moze wystarczy teleporada ?
Tak jak dziewczyny piszą wyżej koniecznie umów się na wizytę najszybciej znajdziesz prywatnie , lekarz cię poprowadzi i w razie co rozwieje twoje wątpliwości , da fachową poradę, bo my tu na forum nie jesteśmy lekarzami , możemy poradzić ci coś ze swojego doswiadczenia .
Jedynie vo najważniejsze nie stresuj się bo to wcale nie pomaga😐
@Julia20 jak sytuacja ? ![]()
W takich przypadkach tylko i wyłącznie konsultacja z lekarzem. Nie masz możliwości chociaż teleporady przed wizytą? Mój ginekolog w nagłych przypadkach zawsze oddzwaniał, bądź odpisywał na SMS-y
Daj nam koniecznie znać, jak będziesz wiedziała coś więcej