jak słodko
przepiękne ![]()
Dzieci uwielbiają zwierzaki ![]()
![]()
Słodkie te wasze zwierzaczki i dzieciaczki ![]()
Sama słodycz ![]()
Fajnie mieć psa. Też bym chciała, bo to zupelnie inna więź niż z kotem. Ale zbyt duży obowiązek i może za parę lat jak dzieci beda starsze.
My też o tym myśleliśmy, bo fajnie byłoby mieć psa. Ale mamy teraz tyle na głowie, że to po prostu za duży obowiązek. Może kiedyś, jak wszystko trochę się uspokoi
Ale kocham koty
No jest to obowiązek to prawda. Ale zwierzę w domu to inna więź z dzieckiem i uczenie się obowiązku. ![]()
To prawda ![]()
Oj to prawda, obowiazek ogromny. Ja mieszkam w bloku i jak jestem sama ze wszystkim to musze wychodzic z psem 3 razy dziennie, z nosidlem lub corką pod pachą, deszcz nie deszcz, nie ma zmiłuj… o chorobach, kleszczach i innych nie wspominajac.
Oj znam to… My też mieszkamy w bloku i właśnie dlatego nie zdecydowaliśmy się na pieska za dużo obowiązków jak na ten moment
Ja w ogóle jestem zdania, że dziecko jakoś inaczej się wychowuje, jak ma to zwierzę
oczywiście nie każde i nie jest to reguła, ale jakoś tak mi przyszło do głowy
My na pewno weźmiemy psiaka już po przeprowadzce, jeszcze są kłótnie dotyczące rasy, ale jakoś się z mężem dogadamy ![]()
Obowiązek jednak w bloku jest, chociaż w domu jednorodzinnym jest podobnie, bo pies wszystkich swoich potrzeb nie załatwi na podwórku, okej wysiusia się, ale nie zapominajmy też o tym, że pies potrzebuje spacerów, węszenia itp
No bo tak trochę jest. Szczerze moje psy wychodzą zadko na spacery bo nie mamy na to czasu. Mamy wielkie podwórko i jak tą dużą wypuszczamy z kojca to po godzinie oba psy leżą bo nie mają już siły biegać ![]()
zabawa jest codziennie i nawet jak wieczorem siedzę zmęczona to muszę piłeczkę rzucać bo przychodzi piesek i łapa trąca a wyraz pyszczka sam mówi mo rzuć że wreszcie ![]()
Labrador teściowej się dzisiaj uparł i siedział mi pod komodą, bo ostatnio jak odkurzałam, to wypadła stamtąd jej piłka. Tym razem piłki tam nie było, ale chciała się bawić i czekała tam aż przyniosę następną ![]()
![]()
Także rozumiem doskonale, co to znaczy to trącanie nosem ![]()
Hahahhaha śmieszna sparawa
Ja tez planuje miec psa. Ale tak za 2 lata. I chcialabym duzego, najlepiej ze schroniska, choc z tym ciężko bo zazwyczaj wydaja do domow bez dzieci…
Mamy dom, mamy podworko, obok las, park, nawet mamy psi park ! Zamykany,osiatkowany a w srodku rozne konstrukcje dla psow, to jest ekstra !
Zawsze podobaly mi sie owczarki dlugowlose, podhalańskie i oczywiscie mastify tybetanskie.