Ja plamę zalewam płynem do mycia naczyń i do pralki. Jak to nie pomoże to niemiecke mydelko w kostce do usuwania plam.
Najlepsze na plamy jest mydełko Dr Beckman które można kupić w Rossmannie bądź w Biedronce. Ja od razu nim zapieram plamę i nie mam problemu.
U nas też rządzi Beckmann Mydełko radzi sobie z większością plam.
Mydełko odplamiające z rossmanna, jeśli plama bardzo trudna np. tłusta, dodaję jeszcze do pralki płynu do mycia narzyń.
Czyli robisz tak jak ja. Już o tym tym gdzieś pisałam.
Niedługo w sklepie Aldi pojawi się fajne mydło odplamiające w płynie, marki własnej. Warte wypróbowania.
Ja tłuste plamy wcześniej zapieram w płynie do naczyń, do pralki nie daje już płynu. U nas sprawdza się mydełko Beckmann na większość plam i vanish w płynie. Ale i tak najlepiej trudne plamy zapierać od razu po prostu. Czasami też zostawiam na noc ubranko w misce z proszkiem takim naszym normalnym i moczę tak przez noc.
Dziewczyny jesli moge cos polecic to oprocz mydelka odplamiajacego sa tez super odplamiacze z dr beckmanna. Wklejam zdjecia. Jestbich chyba z 7 rodzajow kazdy do plamy z innego powodu. Ten ktory tu daje jest akurat na tluste. A sa tez np. Na plamy od make upu.
Sa naprawde rewelacyjne. I odplamiaja nawet po czasie.
Również podpisuje się pod komentarzami dziewczyn . Mydełko Dr Beckman najlepsze!
Ja dodatkowo trudniejsze plamy np po burakach lub soku marchewkowym szczególnie na białych ciuszkach zalewam wanishem . Po około 20 minutach czyszczę jeszcze szczoteczką , przepłukuje dobrze gorącą wodą i wkładam z pozostałymi ciuszkami do prania
Agniejeska jeszcze się nie spotkałam z takim odplamiaczem w płynie z tej firmy? Ciekawe czy są dostępne w Pl?
M Jacek - ostatnio w Aldi było mydełko odplamiające w płynie ich marki własne. Porównywalne jakościowo z dr beckmann
Ja też nigdzie nie widziałam odplamiacza w płynie. Często się jest na zakupach. Może u mnie w sklepach nie ma tego odplamiacza w płynie.
agniejeska ja tych w płynie nigdzie nie widziałam niestety, obawiam się, że u nas mogą być niedostępne, ale sprawdzę w punkcie gdzie przywożą właśnie chemię z Niemiec.
Aldi w ogóle chyba nie ma u mnie w mieście, więc po temacie
Ja jestem zachwycona odplamiaczem OXY z biedronki, jest i do białego i do koloru.
Miałam białe koszule, już wiadomo takie sprane i poszarzałe i namoczyłam w OXY i wyprałam dodając jeszcze do prania, wszystko według wytycznych na opakowaniu i byłam mega w szoku jak koszule po praniu wyjęłam bielusieńkie
Tekże polecam, bo cena to też chyba 8 zł!!
Anna no to faktycznie muszę wypróbować jak tak zachwalasz, a i cena jaka. Vanish jest dość drogi niestety.
Ja tam wolę niemieckie mydełko i płyn do mycia naczyń. Najlepsze co może być. Świetnie się sprawdza.
Moczę ciuszki w odplamiaczu z Vanish. Sprawdza się za każdym razem
Na plamy z marchewki najlepiej działa słoneczko
Klaudia prawda! Mimo, że zaprałam body z marchewki to i tak były plamki, po wyschnięciu ich na ogrodzie na słoneczku, body jak nowe i oczywiście vanish kilogramami u nas idzie
Wątpię żeby słońce aż tak działało na plamy. U mnie w takie ciepłe dni pranie wisi na balkonie, a plamy i tak po słoneczku nie znikły.