Podwichniecie kości ogonowej A poród sn

Ja słyszałam o takiej sytuacji i czytałam nawet gdzies o tym i niestety skończyło się to CC ale jeśli nie masz pewności warto się poradzić specjalisty jeśli nie jednego to co najmniej dwóch żebyś miała pewność :)

Hej, Czy ktoras  z Was lub znacie kogoś kto urodził sn przy podwichnieciu, przemieszczaniu kości ogonowej?

Czy jest w ogóle szansa na to, czy zostaje tylko cc?

Temat dość dobrze mi znany.

Po 1 porodzie SN nadpękła mi kość ogonowa. Ból odczuwałam około 3 lata, teraz niekiedy również. 

Przy 2 ciąży bałam się co dalej ale wszystko ok. :)

Pogadaj ze swoim lekarzem.

Zdecydowanie musisz to skonsultować z lekarzem prowadzącym bo jak widzisz każdy przypadek jest inny, czasami konczy sie poroden sn a czasami cc. nie ma reguły. 

Dolalsnie jeśli Twój lekarz nie jest w stanie określić to skonsultować to możesz z jeszcze jakimś innym lekarzem dla pewności nie zawsze jest powiedziane że lekarz który jest lekarzem prowadzącym a zaleca CC musi Ci towarzyszyć podczas porodu jeśli chcesz rodzic naturalnie a jest taka możliwość 

W takich przypadkach lekarz prowadzący skieruje cię na badanie do ortopedy i wtedy podejmie decyzję . Nie znam takiego przypadku bardziej to wskazanie do cięcia 

Najlepiej skonsultować to z ortopedą i ginekologiem, każdy przypadek jest inny. Może to być wskazaniem do cięcia, ale nie koniecznością. Ja mam masywna przepuklinę na kręgosłupie i dostałam od ortopedy zaświadczenie o wskazaniu do cięcia, ale kazał mi ostateczna decyzję podjąć z ginekologiem, jednocześnie dając mi zielone światło na poród sn

Najlepiej udać się na konsultację do ortopedy on rozwieje wątpliwości konsultując z lekarzem prowadzącym ciążę 

Skonsultuj to z twoim lekarzem prowadzącym, penie skieruje Cię do odpowiedniego specjalisty i zdecyduje jak masz urodzić, noe ma co się martwić  a zapas 

Najlepiej się poradzić specjalisty albo nawet dwóch żeby mieć porównanie co do wydanej opinii z dwóch stron :) 

Dziękuję za odpowiedzi.

Pod względem teoretycznym wiem co robić, mam konsultacje u ortopedy, ginekolog też zna sprawę. Bardziej myślałam o tym, czy jest tu mama, która urodziła sn przy takim urazie czy ortopeda wyraził zgodę. 

Pozdrawiam :)

Najlepiej skonsultować z lekarzem 

Więc czekamy na wieś i chętnie się dowiemy jakie rozwiązanie zdecyduje lekarz

Dokładnie czekamy na informacje :) dawaj znać i trzymamy kciuki żeby było po twojej myśli :) 

Ja nie znam takiego przypadku więc też w sumie jestem ciekawa jak to się dalej potoczy więc koniecznie daj znać by przyszłe mamy z podobnym problemem wiedziały co robić 

Tak daj nam znać, żebyśmy wiedziały gdyby miało nas to kiedyś spotkać, jakie są możliwość i czy udało Ci się urodzić naturalnie 

Warto wiedzieć 

Jestem więc dobrej myśli z pewnością taki poród to ryzyko jakieś 

mysle ze taki przypadek warto skonsultowac z kilkoma lekarzami.

warto tez sprawdzic szpital w jakim si ebedzie rodzic i poprostu lekarzy

warto o tym porozmawiać z lekarzem , ja nie wiem jak to jest w takim przypadku ale miałam odgiecie kosci ogonowej podczas porodu ;( i powiem wam ze przez bardzo długi okres czasu nie mogłam normalnie siedzieć a każde karmienie dziecka po porodzie było stresem czy dam rade nakarmić małą ;/ bo tak bolało;(