Poduszka korygująca, ortopedyczna head care

Najgorzej jest w nocy 😉

U nas synek upodobał sobie prawą stronę. Przekręca główkę, patrzy w prawo.

Kładziemy go do spania na lewym boczku, podczas zabaw i innych aktywności również pamiętamy by robić to z lewej strony...jednak mimo wszystko w pewnym momencie on i tak "leci" na swoją ulubioną stronę.

Również myślę o zakupie tej poduszki. Czy muszę to wcześniej konsultować z fizjo?

Lepiej się poradzić może potrzebne będzie rehabilitację, my chodziliśmy na taką 3 msc i dodatkowa mieliśmy poduszkę 

olkaalex, ja bym takiej poduszki na pewno nie kupiła bez konsultacji ze specjalistą. Może jest konieczna jakaś terapia, np. ze względu na aysmetrię. A może jest wszystko w porządku i należy dziecko zostawić w spokoju.

olkaalex ja też myślę, że lepiej skonsultować się z fizjo, i zobaczyć co zaradzi, może coś podpowie... a ile maluszek ma ?

My stosowaliśmy poduszkę head care i muszę powiedzieć, że byłam wraz z rodziną bardzo zaskoczona. Po 3 tygodniach była widoczna bardzo duża różnica w kształcie główki. Fizjoterapia niestety na kształt główki nie pomaga. Synek miał wzmożone napięcie mięśniowe, preferencje strony, żałujemy, że od razu nie stosowaliśmy poduszki. Fizjoterapia swoją drogą i poduszka swoją. Coraz więcej o poduszkach head care się mówi, pediatra nam zalecił właśnie tę poduszkę, fizjoterapeutka czekała. Tylko trzeba uważać, żeby innej nie kupić bo mnóstwo podróbek sprzedają. W nocy to jest wybawienie i nie tylko, ciągłe przekładanie a on swoje, to był dramat. A tak moglismy się wyspać. Ja uważam, że na pewno warto. Znajomi mieli podobny problem i też byli zachwyceni, efekty widoczne.

Ja bym raczej nie kupiła takiej poduszki bez konsultacji ze specjalistą bo być może trzeba będzie chodzić na rehabilitacje a poduszka była by tylko dodatkiem.

Lepiej to skonsultować 

najlepiej byłoby się skontaktować z lekarzem 

Ja też miałam ta poduszkę ale nie używałam jej długo z tego względu, że ja dużo przekładałam i wstawałam w nocy żeby poprawić dziecko i główka sama nabrała prawidłowego kształtu 

Fajnie że są takie gadżety takie wynalazki typu właśnie jak ta poduszka że rodzic może być spokojny położyć dziecko i nie musi wstawać w nocy aby odpowiednio układać co chwilę dziecko o ile w ciągu dnia jest to do zrobienia w nocy już może być troszeczkę ciężej

Warto qlasnie pilnowac tego ukladania malucha podczas snu czy drzemek ale niektore maluchy maja te swoje ulubione strony;) i glowka sie odkształca wiadomo zawsze warto taka decyzje przedyskutowac ze specjalista na temat poduszki dla spokoju wlasnego ducha zeby nie zaszkodzic maluchowi bo sa rozne poduszki no i warto sugerowac sie rozmiarem bo sa w roznych rozmiarach aby nie zaszkodzic jezzcze bardziej 

U nas na szczęście nie było potrzeby korzystania ze specjalnych poduszek, główka śnie odkształciła się bo mała praktycznie sama zmieniała strony. Czasem jak wydawało mi się że zaczyna preferować jedną stronę, delikatnie odwracałam ją na drugą 

Faktycznie poduszka pomaga używaliśmy u starszego synka ! Tak główka ładnie się kształtuje i warto w nią zainwestować. Nam naprawdę pomogła bo syn tylko na jednej stronie spał a jak go kładłam na inną to się obracał.

My korzystaliśmy z head care bo córa też preferowała jedną stronę i zaczela sie odkształcać główką, na poduszce spała ok półtorej miesiąca bo później zaczęły jej się zawijać uszka . Jednocześnie poszliśmy do fizjo bo mała była pospinana i już jest wszystko ok 

Moja też spała na tej poduszcze, bo fizjo nam zaleciła. Odkształcała nam się główka mimo, że ją przekładałam z boku na bok, to i tak uparcie spała na tej jednej stronie. Poduszka Super, bardzo nam pomogła. 

Ja chyba też ją zamówię, bo moja córka też zaczyna cały czas przekręcać główkę na lewą stronę.. Boję się żeby nie miała odkształconej główki;(

U mojej starszej córeczki niestety był właśnie problem odkształconej główki. Jeździliśmy do osgeopaty , Aleo kazało się , że problem może nie zostać już rozwiązany , ponieważ za późno zgłosiliśmy się do specjalisty . Oczywiście konsultowane to było z 5 różnymi lekarzami i każdy olewał temat , że główką się uformuje . Ehhh

.. 

Ogólnie rzecz biorąc, osteopata właśnie polecił nam taka poduszkę i Główka małej zaczęła wyglądać ładniej. Choć niestety już do końca nie udało się pomóc �

Jagoda mi też tak mówili, że do roku czasu się samo odkształci, ale jakoś nie widziałam poprawy więc interweniowałam;/

Właśnie nie ma co czekać. Lekarze czasami bagatelizują problem, a później okazuje się, że jest już za późno. Taka poduszka to nie jest też niewiadomo jaki wydatek, a myślę, że nie zaszkodzi.