U SYna nie potrzebowałam, ale z córą już tak. Korzystałam i córa ma główkę śliczną :)
Myszka a to samemu kozna kupic taka poduszkę czy tylko z zalcenia fizjoterapeuty?
To ja tylko dbałam , aby córka raz na jedną stronę raz na drugą spala , na razie nie mamy problemów z główką chociaż była uparta co do jednej strony
Ja kupiłam zamiennik w sklepie medycznym- tez pomogło. DwarazyH ja również pilnowałam syna ze zmianą stron w ciągu spania, na rękach itd.ale w 3 miesiącu uparł się na skręcanie głowy w prawo przez co zaczela sie robić lekko płaska (mimo tego, że po prawej stronie miał pusta ścianę i nic nie mogło go tam interesowac) po wizycie u fizjo, poleciła poduszkę i kilka ćwiczeń na symetrię ciałka.
Nawet nie wiedziałam, że jest taka poduszka. Dobrze wiedzieć, zawsze to można nawet komuś podpowiedzieć.
U mnie ciagle w leqa strone by patrzyla jak spi to na exkach to ta glowke roznie uklada ale tez sie zastanawiam nad ta podusza teraz wszystko sie krztaltuje a jeszcze u nas to w materacu jeszcze pod ciezarem glowki sie wglebienie zrobilo;(
Aniss może wybierz się do fizjo i coś zaradzi?
Chyba tak zrobie ale poki co czekam na termin do onkologa bo mam pare zapisow a to kardiolog echo i nie chce aby daty sie zdublowaly
My mieliśmy ta poduszkę i była poprawa po 3 tyg dla mnie warto ją kupić , jest dość droga ale zawsze można kupić używana , synek miał spłaszczona główkę bo cały czas miał głowę w lewą stronę a teraz już główka jest normalna , robiliśmy też ćwiczenia i rehabilitacje
A uzywana sie nie odksztalca?
Widzialam na allegro za okolo 50zl one tez chyba pelnia podobna funkcje?
Nigdy nie można stosować takich poduszek bez konsultacji z fizjoterapeuta :) poduszka to ostateczność, są ćwiczenia które wyrównują pięknie kształt główki :)
a nie wiem czy taka używana po kimś to spełnia swoje przeznaczenie?
Mój też widzę,ze ma lekko spłaszczona jedną stronę główki,ale on w nocy tylko na jedną stronę układa głowę. Nam neurolog mówiła,że noc rządzi się innymi prawami. Znowu by coś to dało dziecko musi leżeć na tej poduszce,a mój w nocy jest wszędzie .
Nam fizjoterapeuty pozwolił ja używać , używaliśmy po kimś i jak widać pomogła
ja uwazam ze te wsystkie poduszki to pic na wode.
sa neiwygodne dla dzieci, wrecz niebezpieczne. glowka dziecka zwyczajnie spada z tej poduszki i mozna narobic sobie wiecej krzywdy niz to warte.
prawda jest taka ze nastal jakis chory trend na takie przedmioty.
dziecko wg wszelkich zalecen winno spac na materacu , naprzemiennie na stronie i to jest najlepsze co moze je spotkac.
Nie zgadzam się z tobą Anababa. Synek miał spłaszczoną główkę, pediatra mówiła że się wyrówna, kładłam na drugim boczku, podkladalam wałeczek z pieluszki żeby się nie przekręcał, podchodziliśmy na zmianę raz z jednej raz z drugiej strony. Stosowaliśmy się do zaleceń a główka jak była spłaszczona z jednej strony tak była. W końcu jak synek miał 6 MSC kupiłam head care i nie żałuję, bardzo nam pomogła, główka się wyrównała. Stosowaliśmy ja 3-4 MSC bo synek coraz większy i już nie chciał na niej spać.Zaluje że wcześniej jej nie kupiłam, wtedy o wiele szybciej by się skorygowała asymetria. Na pewno nie zaszkodzi taka poduszka. Widziałam dzieci już spore bo 10 letnie i 6 letnie z asymetria i nie chciałam, żeby u mojego dziecka też była widoczna w tym wieku.
Z tej poduszki akurat główka nie spada i to żaden pic , stosowałam to wiem że daje efekt , najlepiej napisać opinię jak się nie stosowalo
Wiecie te poduszki to jakas chyba nowosc kiedys nie sluszalam p nich a moze byly ale nie az tak popularne ?
Mala poczatkowo dalo sie ukladax raz na jednym raz na drugim boczku ale teraz to spi tylko na pleckach ;/ a glowke widać lubi miec na jednej stronie staramy sie aby ja odwracala w druga strone alw wiecie jak to z maluchami jest ;)
Poduszke predzej czy pozniej i tak kupie tylko kwestia jaka ;) czy zwykla czy taka wlasnie z dziura;)
Maziulek moja też z jednej ma spłaszczoną, bo śpi właśnie na tej stronie, ja zawsze ją przekrecę to chwilę i wraca na swoją stronę, jak będe u fizjo to się zapytam, u mnie nie az tak bardzo widoczne to.
u mnie podobnie jest malutko ale stara się aby tą łepetynke przekrecała zagadujemy ją zabawki dajemy w tą przeciwną strone aby nie tylko jedna strona była ciągle