te z ikea sa bardzo fajne, grube i twarde
Ja karmilam na zwykłej od spania;) najwygodniej bylo polozna w szpitalu tak zalecała i prawie każdy nas tak karmila;)
Nie kupowalam Rogala uwazalam za zbędny wydatek.
a do szpitala bralyscie poduszke do karmienia ??
Anabanana nie brałam. Położna mi przyniosła akurat. Więc miałam poduszkę do karmienia w szpitalu
Wez to wszytsko zabierz to 2 walizki to malo;)
Anabanana nie brałam i raczej starałam się ograniczać rzeczy zabierane do szpitala, na tym wszystkim potem przynosisz szpitalne zarazki do domu, więc im mniej tym lepiej moim zdaniem.
Ewabrz z jednej strony chcemy ograniczyć jak najmniej tego do szpitala a z drugiej chcemy unikać ze czegoś zabraknie a wiadomo jak zakaz odwiedzin to te paczki różnie przekazywane
no wlasnie u nas w szpitalu niby jest lista i ta poduszka jest na liscie ale wlasnie chce jak najmniej zabrac bo pozniej wez to wszystko wypierz...
Ja uzywalam poduszki szpitalnej na której spalam tam nam położne poleciły zakaist rogala jak ktos nie miał;)
U mnie sam szlafrok to pół torby a jeszcze inne rzeczy obawiam się czy zapakuje się w walizkę i torbe ;) a jeszcze jak by rogla brac;)
Na wyjście ze szpitala to kilka kursów trzeba by potem.robic jak by mąż.coś jeszcze podowozil
U nas to samo Anita było.
Jakbym miała tak dodatkowo zabierac rzeczy do szpitala to by mi 2 torby nie starczyły :D
Mi udało się spakować a walizkę i mała torebkę na ramię
Aneczka wszystko zapakowalaś w walizkę lacznie z rzeczami maluszka?
Ja mam taką nie zaduza tą walizkę wiec napewno się nie zmieszczę ale beda ja brała bo ma kółka wiec łatwiej torbę na nią położyć i przewieźć niż dzwigac;)
u nas w szpitalu można było wypożyczyć poduszkę do karmienia choć na stronie nie mieli takiej informacji ,ze jest taka możliwość to dziewczyny skądś wiedziały bo wypożyczały może położne mówiły nie wiem bo ja o tym nie wiedziałam
Mazia może jak chodzily tam do szkoly rodzenia, albo były na wcześniejszej wizycie w szpitalu oglądając porodowke ;)
Anita tak wszystko zapakowałam w walizkę łącznie z rzeczami dla dziecka. Nawet laktator zmieściłam hehe
To albo duza walizka albo poproszę o instruktaż ;)
Ja tak samo walizka średnia i podręczna torebka :da też dużo na pakowałam aż za dużo
Anita jeżeli chodzi o cichy dla siebie to wybierałam takie które jak najmniej miejsca zajmują typu leginsy zamiast spodni dżinsowych, kardigan zamiast bluzy itp ręcznik wzięłam średni a nie wielki plus malutki do rąk. Laktator z pudełka wypakowałam to mniej miejsca zajął. Co na tej zasadzie.
Ja mialam spodnie dresowe + bluze ale w sumie ubrania w ktorych jechałam w tych wracalam;) wiec to nie zwiększyło gabarytu, ale mialam dwa kąpielowe ręczniki jeden na porodowke a drugi na salę;) szlafrok to juz pół walizki;(2 paczki podkładów w sumie duzo jie kładłam moE torba taka nie pojemna corka ma walizkę i powiem ze naprawdę mimo ze mala to jednak pojemna ale czy wszystko się zmieści??? To zagadka chyba dla dziudziula jak będę miała torbę to część moich rzeczy tam upcham;)
No ja podobnie jak Aneczka.
Ja wzięłam też mniejsze opakowania szamponu, żelu pod prysznic tak żebym nie musiała dodatkowych ml targać po szpitalu