Witajcie,
Czy używacie poduszki do spania w kształcie litery C, a później do karmienia tej samej? Czy może samą do karmienia? Która jest lepsza i czy tak naprawdę są przydatne, czy to tylko zbędny koszt?
Witaj na forum #teamLOVI!
Witajcie,
Czy używacie poduszki do spania w kształcie litery C, a później do karmienia tej samej? Czy może samą do karmienia? Która jest lepsza i czy tak naprawdę są przydatne, czy to tylko zbędny koszt?
Poduszkę do karmienia dostałam w spadku po mojej koleżance. Ona była z niej bardzo zadowolona najpierw używała jej do spania na bolący kręgosłup a później jako poduszki do karmienia właśnie. Jedna i ta samą. W tak zwanym między czasie kładła mała na niej i ta sobie leżała albo używała jej jako swego rodzaju kojca. Żeby Mała leżąc na brzuszku i chcąc się przewrócić na plecki nie uderzyła się główką. Wg niej poduszka jest bardzo przydatna i sprawdza się w 100% więc i ja mam nadzieję być zadowolona. Moja kuzynka używa tej małej i też ja poleca. Więc kupić warto a która to zależy od potrzeb. Jeśli cierpisz na bóle kręgosłupa kup duża a jeśli tylko do karmienia dziecka wystarczy mała.
A od którego tygodnia używasz tej poduszki do spania? Mam jeszcze mały brzuch a praktycznie go nie widać, nie wiem tylko czy będzie się mi później brzuszek dobrze układał w tej C. Ale mam problemy z ułożenie się do spania i muszę się okladać poduszkami. A poza tym do siedzenia też muszę poduszki poukładać.
Poduszki zacznij używać jak będziesz miała i problem ze spaniem czy siedzeniem. Nie ma odpowiedniej pory od której trzeba najlepiej zacząć. Możesz sobie układać pomiędzy nogi i pod brzuch. Zaraz znajdę jakieś przykładowe zdjęcia i wrzucę
Sama musisz znaleźć najwygodniejszą pozycję i w takiej się układać do siedzenia czy też do spania. Bo dla każdej z nas ta pozycja może być inna.
Ja miałam tylko dużą poduchę do spania, do karmienia jej też używałam i jako kojec. karmiłam głównie na leżąco, ale chyba wolałabym tą małą do karmienia. Chyba byłoby mi wygodniej. A co do spania, to ja przed ciążą też jej używam, bo mam problemy z kręgosłupem i z tym mi wygodniej spać.
gdy byłam w ciąży za namową koleżanki kupiłam sobie dużą poduszkę .Spisała się na 6.Miałam problemy z bolącym kręgosłupem ,więc do spania była super. Póżniej przydała się podczas karmienia i jako kojec. powiem szczerze ,używam ją do spania nawet teraz,bo mam problemy z kręgosłupem,pewnie od noszenia Małego .Skończył rok i już trochę waży.
Poduszki są super!!! Ja mam taką dużą, z której mogę zrobić długi wałek lub związać końce i mieć rogala. Mnie leżącej ciężarnej wręcz ratuje życie. Często muszę w ciągu dnia zmieniać pozycje i albo jest pod plecami, albo pod brzuchem, albo za głową. Uwielbiam Ją!!!
Ja od kilku dni śpię właśnie z poduszką bo coraz ciężej znaleźć mi odpowiednią pozycję do spania. Sprawdza się rewelacyjnie i jestem mega zadowolona z jej posiadania.
Zdecydowałam się i zamówiłam tą poduszkę do spania. Spie z nią od kilku dni i jest rewelacyjna. W końcu nie potrzebuje się już okładać poduszkami a i mąż czasem się w nocy do mojej poduszki przytula W ciągu dnia też do siedzenia lub półleżenia jest bardzo wygodna.
Monika więc nie żałujesz decyzji kupna. Ja gdybym jej nie dostała od koleżanki to po tylu pozytywnych opiniach również zdecydowałabym się ją kupić.
Poduszka dość kosztowna była i mąż nie był z tego powodu zadowolony ale mi się zakup bardzo podoba i mam nadzieje ze długie lata będzie mi służyć.
Pod koniec było mi już ciężko spać, ale cieszę się, że tej poduszki nie kupowałam, bo tylko by sie poniewierała - i tak mamy zagracone mieszkanie. Jeśli chodzi o rogala do karmienia, to też sie na niego napaliłam i cieszę się, że nie było większych rozmiarów, bo bym kupiła, a w trakcie karmienia okazało się, że zupełnie byłby nieprzydatny.
Ola niekoniecznie niepotrzebny. Moja koleżanka kupiła rogala i bardzo bardzo bardzo sobie go chwaliła. Układała na nim Córkę i karmiła, wcześniej na nim spała lub też siedziała oparta o niego służył też jako a’la kojec dla Małej.
Mi teraz rogal bardzo przydaje się do spania a później wykorzystam go do właśnie karmienia.
Duży rogal dla mnie jednak głownie do spania i jako kojec służył. Do karmienia było mi niepraktycznie. A tak była ochrona, dziecko otoczone rogalem na łóżku sobie leżało. Nawet lekarka pochwaliła, że taki fajny. Myślę, że do karmienia lepszy jednak mały rogal, lecz nie miałam, więc trudno ocenić.
To zależy i jak już mam rogala dużego to spróbuje karmić Malucha z jego wykorzystaniem. Jeśli mi nie będzie pasować to zrezygnuje z tego pomysłu chociaż koleżanka bardzo sobie chwaliła taką formę.
Ja nie mialam rogala ale do karmienia fajnie sprawdzila sie poduszka w ksztalcie serca.
Ja moja poduszkę używam już do siedzenia i leżenia w każdej pozycji, najwygodniej mi gdy się uloze przed tv jak dziecko w kojec. Bardzo wygodna. Nawet już mojemu mężowi się podoba
Ja mam długa poduszkę. Spalam z nią 2ostatnie miesiące ciąży. Potem używałam do karmienia mimo iż karmilam butelka to kładłam ja za sobą i w.jednej strony podkładajam pod łokieć dzięki czemu nie dretwiala mi ręką od trzymania malucha. Poduchy używam do dziś mimo że mój synek ma już prawie 14miesięcy właśnie do wieczornego karmienia oraz do zabezpieczenia przed ściana jak biorę małego do łóżka bo łóżko stoi przy ścianie r żeby nie uderzył głową bo potrafi się rzucać.świetnie też sprawdziła się dla mnie jako kojec po cc śpiąc w niej miałam większy komfort że mąż mnie nie urazi niechcący przez sen bo po moich bokach leży poduszka:-P rzeczywiście jest dość kosztowna ale ja nie żałuję zakupu
Moja poduszka mi również ostatnio towarzyszy w każdym momencie dnia i nocy. Nawet mój mąż ostatnio mi ją podkrada w sensie jak idziemy spać to też z niej korzysta.
Justyna koleżanka korzystała z rogala w ten sam sposób jeśli chodzi o karmienie dokładnie tak samo jak Ty i była również bardzo zadowolona tak jak Ty.
Kasia takze udany zakup nie tylko dla Ciwbie ale i meza
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.