Biedak zdradziłaś bo dla poduszki, ale chyba warto, skoro plecy nie bolą
Ja nie posiadam takiej poduszki , ale teraz tak myślę ,że do spania byłaby idealna. Ciekawa jestem jakby się sprawdzała przy karmieniu dziecka.
Malina mi niestety ta długa nie pomogła w karmieniu a może po prostu nie potrafiłam jej dobrze wykorzystać.waz,bo tak ja nazwalam znakomicie spisał się w ciąży. Tera ma uszyta nowa poszewke i ma rolę ochraniacza dla synka
MAM myśle ze jakos przeżyje tą zdradę dziś rano wrócił z 24 godzinnego dyżuru i sam wziął moja poduszkę zawinął się w nią i śpi
Ja miałam poduszkę i duży rogal i mały. Duży rogal był bardzo przydatny w ciąży w nocy jak nie mogłam znaleźć pozycji do spania i doskwierał mi ból kręgosłupa. Po ciąży może ona pełnić kolejne funkcje równie przydatne. Używałam jej do karmienia małego ale odkąd dostałam od kuzynki małą fasolkę stwierdzam, że jest dużo lepsza aczkolwiek i z dużą można sobie poradzić. Później poduszka może nam służyć i pomagać jak dziecko uczy się stabilnie siedzieć. Siedzi samo aczkolwiek jeszcze chwiejnie. Można wtedy ją położyć za pleckami dziecka i w razie upadku będzie amortyzowała. No a wcześniej jeszcze można oczywiście wykorzystać ją jako kojec.
Ja po porodzie używałam jako kojec dużej poduszki. Kilka razy do karmienia ale tak jak pisze Kasia jest nie wygodnie, mąż musiał mnie nią oplesc bo inaczej nie miałam jak z dzieckiem usiąść.
Ja do spania uzywalam tego duzego rogala i naprawde bardzo mi pomagal jak juz mialam duzy brzuch bo moglam noge zarzucic a teraz przy krmieniu uzywam tej malej w ksztalcie literki C i tez duzo pomaga bo nie musze trzymac malego przy piersi tylko spokojnie sobie lezy na poduszce a ja go tylko przytrzymuje
W moim przypadku był to zbędny koszt, użyłam Rogala dwa czy trzy razy, niepotrzebnie zajmuje miejsce w domu… Używałam zwykłej płaskiej poduszki do karmienia i taką polecam
ja tera zmam fioła na punkcie poduszek, kupuję rózne, mysle ze i rogal sie przyda chocby dziecku do zabawy, najwygodniej sie karmi na leżąco poduszka wtedy jest zbędna
Osobiście polecam ta poduszkę . W czasie ciąży bardzo dobrze mi sie spało , muszę przyznać ze nawet bez brzuszka jest mega wygodnym rozwiązaniem gdy nie ma sie do kogo przytulić
Poza tym teraz po narodzinach mojego synka używam ja do tzw kojca . Kładę go na brzuszku na kanapie w salonie właśnie z ta poduszka , a ja w tym czasie moge spokojnie poćwiczyć . Ja posiadam poduszkę z Motherhood
jesli mialabym polecac rogala to tylko nie wypelnionego kulkami steropianowymi bo kazde obrocenie = przebudzenie
Ja mialam taka poduszkę i bardzo sobie ja chwale;) Najpierw sluzyla mi podczas ciazy do spania, potem do karmienia a na koncu byla oparciem i ochrona dla siedzącej córki. Długo z niej korzystaliśmy i dop niedawno ja schowalismy:)
A ja zdecydowałam się poczekać do porodu z zakupem poduszki czy rogala i w sumie nie kupiłam mimo iż jestem po cc, od razu karmiłam na leżąco i na siedząco klasycznie, podpierałam sobie łokcie nogami i poduszkami których pełno u nas. Dla mnie kupno rogala okazało soesię zbędne.
A ja kupilam rogala i u mnie lezy bezuzyteczny jak narazie bo pozniej chce wykorzystac go jako podporka dla malej jak bedzie probowac siadac;)
No właśnie słyszałam, że część osób wykorzystuje rogala do podpórki dziecka, czy też asekuracji, żeby nie spadło z łóżka
Mam gdybym nie dostala jej od mojego taty (przywozil nam duzo takich gadżetów z Niemiec o których nie myslalam nawet) to nawet bym o takiej poduszce nie pomyslala;) Ale jak juz ja dostalam to okazala sie bardzo przydatna i dlugo nam sluzyla;)
MAM ja tak robie Jak biore malego do lozka nad ranem, to klade wlasnie rogala zeby w razie co nie spadl
Osobiście jestem zadowolona z zakupu rogala, bardzo mi pomógł przy spaniu w ciąży. Po cc mogłam na spokojnie karmić na siedząco przy jego pomocy, a gdy córka zacznie próbować siadać będzie jako zabezpieczenie przed uderzeniem.
Sądzę, że jak komuś budżet na to pozwala to jak najbardziej warto zakupić taka poduszkę dla wygody własnej podczas ciąży gdy doskwiera kręgosłup i brzuch przeszkadza w znalezieniu odpowiedniej pozycji do snu. Później dla wygody maluszka, który ma doskonale wyprofilowany gadżet do leżenia i jedzenia
Ja akurat mam pożyczone go wiec jak ktoś ma taka możliwość to tez fajna opcja