Podrobione mleko

Czy słyszeliście o podrobionym mleku które zostało zarekwirowane gdzieś w okolicach Bełchatowa??? Nigdzie nie ma informacji co to za mleko i dla jakich dzieci przeznaczone. Wiecie coś więcej??

To było chyba zeykłe mleko w proszku a nie mm

No właśnie chyba mm bo było napisane dla niemowląt

http://belchatow.naszemiasto.pl/artykul/belchatow-tego-jeszcze-nie-bylo-podrabiali-mleko-w-proszku,4347371,artgal,t,id,tm.html
Nawet zdrowie dzieci ich nie obchodzi… Masakra jakaś! Mam nadzieje, że okaże sie, ze to jednak nie mleko dla dzieci, bo na 100% nie jest napisane.

Mąż znalazł ten artykuł w gazecie i pisze tylko że mleko w proszku

W radiu mówili że dla dzieci. Wydaje mi się,że powinni podać firme niezależnie od tego czy to dla dzieci czy zwykłe w proszku.

Ale czemu nikt nie podaje jakie to mleko. Paranoja

Jeśli to mleko dla dzieci uważam że to paranoja ukrywać nazwę :confused: ja też tylko wyczytalam że to mleko w proszku… zero konkretów

Dziewczyny mam nowe informacje.
Nie są w 100% pewne.
Mleko pochodziło z Francji. To mleko w proszku, któro miało iść jako składnik do innych mlek modyfikowanych (najprawdopodobniej wszystkich).
Niby wycofano ale nie wiadomo ile już zostało zużyte.To mleko z salmonellą

ojej no to nieźle . Całe szczęście, że w porę to odkryto i nikt na tym nie ucierpiał

Lola niestety nie wiadomo czy wszystko wycofali :frowning:

:open_mouth: szok a teraz człowiek się zastanawia czy wszystko wycofane czy nie :frowning:

A ja dopiero dziś trafilam na ten artykuł - jakaś masakra…A moja jest na mm ; ((( i mówia ze pierś nie dobra ale przy niej takich wpadek nie ma …

mój też na mm az włos sie jerzy na głowie co to sie dzieje

I jak tutaj nie bac sie podawac mm jak nie wwiadom co to jest.Przymajmniej z piersi wiadomo że to mleko jest i mozna je dziecku dac.Najważniejsze ze zadne dziecko przez to nie ucierpiało.

Kinga666 a skad masz takie informację? Jeśli z salmonella to jakaś masakra dla maluszka

Akone mąż gdzieś w jakiejś gazecie wyczytał.
Niby wycofali ale nie ma jasno napisane że trochę tego mleka juź nie trafiło gdzieś.
My kupujemy miesięczny zapas każdego miesiąca i to co ma teraz jest na 100% bezpieczne. Ale po świętach się skończy i teraz już nie wiem co mam robić

Podobno po wadze ktoś mówił że to bebiko albo hipp bo w paczkach po 600 gram. Plus jest taki ze nie enfamil bo takie podaje ale ciekawe czy dojdą do tego gdzie to mleko poszło dalej

Bez sprawdzonych informacji nie podajcie rodzajów mleka. Ja nigdzie nie znalazłam sprawdzonych danych. Tylko wzmianke, że mogło być użyte do produkcji mm. Więc po co rozsiewać panike?

My mamy bebiko 800