Podłoże na podłogę dla dziecka

To ja myslalam nad takim motylkiem ala na szelkach by chronić głowę jak zrobi bam. Jednak teraz to jest jej wszystko jedno bo mega amortyzuje upadek i plany poszły w zapomnienie. 

To u mnie ślizga się w skarpetkach czasem lub jak jesteśmy u kogoś i ma ślizgie panele

Fajerka czyli w sumie nie warto inwestowac w zakup ?

Mi zawsze bylo szkoda tyxh malych kolanek bo jednak jak sie nei ma dywanu to po panelach to raz ze slisko dwa kolanka musza bolec 

Aniska, u nas się nie sprawdziły, ale też specjalnie nie szukałam, tylko wzięłam ze Smyka pierwsze lepsze. Już chyba lepiej kupić rajstopki, to przynajmniej dziecko może tak sobie nosić, nawet jak się nie sprawdzą. W pewnym momencie pozwoliłam małemu raczkować na gołych kolankach, żeby zwiększyć mu przyczepność, to jaki był zadowolony, bo zaczęło wychodzić raczkowanie na śliskim - a kolankom nic się nie stało :) Tak samo teraz częściej bez skarpetek jest, żeby mu było łatwiej stać.

2razyH, mój mąż też miał taki pomysł, ale mu go wybiłam z głowy. Parę bam dziecko musiało zaliczyć, a teraz się asekuruje jak zawodowiec :)

moja sobie nie dala zalozyc nakolanowek zaraz był płacz 

a takie duże puzzle tez mam i one sa super 

chodziło mi o takie Male właśnie które np w środku jeszcze maja wyjmowane zwierzątka czy literki :L

Kasia ja właśnie takie mam:D ze zwierzątkami wyjmowanymi...

Zawsze można założyc takie rajstopki nawet jak się nie sprawdzą to dziecko może w nich chodzić. Moja będzie akurat latem się uczyć to rajstopki nie wchodzą raczej w grę...

moja Wlasnie ‚chodziła’ w rajtkach 

ale to był przelom wiosna / lato 

5 czerwca zrobiła pierwsze kroki i już na podłogę nie wróciła 

sle ona wgl nie chciała raczkować 

podwijala nogę jedna żeby szybciej się gdzieś przemiescic 🥰😂😂😂

Takie małe kolanka nawet bolą tylko że dzieci patrzą na to trochę Pod innym kątem niż my My patrzymy na Wygodę i po prostu jest dobrze tak jak jest najlepiej mieć gołe nogi gołe kolana gołe stopy ale proste że jak podłoga zimna to też nie można dziecku pozwolić bo później nietrudno o przeziębienie U mnie  akurat maly chetnie raczkowal w ubraniach teraz juz  chodzi samodzielnie ale właśnie bywa że częstowali się na podłodze mimo tego że umie chodzić to bardzo uwielbia samochody i zabawa w samochodami wręcz zmusza go do chodzenia na kolanach dlatego też zakładam na codzień po domu albo jakieś cienkie spodenki albo właśnie najwygodniejszą opcją są rajstopki on gdy tylko zobaczy że na nogach ma skarpetki zaraz je ściąga dlatego takie rajstopki dla mnie są super rozwiązaniem bo ma zakryte całe nóżki a ja nie muszę martwic się tym że zaraz muszę lecieć i go poprawiać

Idziemka, właśnie u nas rajstopki się sprawdzają najlepiej, a jak mały ma spodenki, to najczęściej są gołe stopy, bo skarpetka zaraz jest ściągnięta. To twoja pewnie będzie miała gołe nogi, ale dla chodzącego się uczyć malucha to jest najkorzystniejsze akurat.:)

Mamą być, ale nawet na gołej podłodze, zimą, u syna stópki są ciepłe, nawet jak gołe. Jak się dziecko dużo rusza, to też nie będzie marzło.

Skarpetki czesto ida szybko na bok jak tylko sie maluchy naucza je sciagac;)

Te puzle fajne ale jednak na wieksze przemieszczanie to trzeba by kilka paczek kupic ;)

Bardzo przydatne są piankowe puzzle podłożone  pod matę. Przy najbardziej  ruchliwym dziecku się sprawdzają.

Aniska ja 150 na 150 :D to nie jest wcale takie małe ale fakt jeszcze z jedno by się przydało.

Fajerka moja cały czas gołe stopy bo tak nogami wierci, że zawsze spadną skarpetki...

U nas też przeważnie gole stopy jak na macie się bawimy, dla dziecka to nawet lepiej bo więcej zmysłów bierze udział w zabawie 

A jakie piankowe puzzle polecacie? 

Idziemka, u nas jest mata 180cm na 180 i jeszcze myślimy czy nie kupić więcej :)

Oliwejra, dokładnie, tak :)

Ja polecam tą kupiłam dwa zestawy ♥️

https://allegro.pl/oferta/duza-gruba-mata-piankowa-puzzle-eva-100-x-100-828-10094471408

Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy. https://allegro.pl/apka

dziewczyny a jak czyscicie te puzzle ?

te duże co tu podawałam link to normalnie robot mi odkurza i myje 

a jak ja myje podlogi raz na ruski rok to tez mopem je przejeżdżam 

podnoszę raz w ty otrzepuje i podpieram o siane wtedy robot wszystko odkurzy 

no a te male tak jak miałam wcześniej 

daje do zmywarki bo u mnie jakieś wredne chyba sa i niczym ten syf nie schodził :L

Ja przecieram mokrymi ręcznikami papierowymi bo jednak dziecko dotyka to rękoma, które wkłada do buzi potem a buzia też nieraz ląduje na macie 

Hehe tak sie wydaje nie male ale jak jednak zavznie dreptac troche zabawek i te 1.5 moze ogrsniczyc ruchy jeszcze mamuska sie dosiadzie ;) 

Ja słyszałam o tym sposobie do zmywarki to może być dobry patent 😁