Podgrzewacz i sterylizator - 2w1 czy oddzielnie?

Mam pojemnik na pieczywo ale stoi w szufladzie :slight_smile:

U nas tez w bloku mala klitka ale meble pod wymiar robia robote :stuck_out_tongue_winking_eye:

Dobry plan :smiley:

No właśnie w poprzednim mieszkaniu miałam jedną szufladę cargo i tam miałam pieczywko, a teraz chyba właśnie pokombinuję z pudełkiem w szafce/szyfladzie :smiling_face:

Zdecydownie wyglada to dobrze… na blacie czysto :wink: chyba ze walaja sie butelkj mlodego :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

No tak i więcej blatu roboczego, jak przychodzi do gotowania, to nie musisz wszystkiego przestawiać w kąty i później odstawiać

Polecam chleb chować w szafce nadblatowej, np. W koszyku razem z masłem. W specjalnym woreczku.

Mi właśnie mama kupiła taki woreczek chyba w Lidlu, ale jeszcze z niego nie korzystałam

Ooo dzięki , dobry pomysł

a też zauważyłam, że w szafce chleb dłużej świeży zostaje, a jak jeszcze jest w woreczku lnianym to już w ogóle super

Ja polecam mrozic chleb. Jeśli wiem, że nie zjemy calego albo chcę zrobic zapas na weekend to mrożę. Wyciągam i jest jak świeży.

1 polubienie

Tez lubie sprzety 2w1 zajmuja mniej miesca a jak sie wyjezdza i potrzeba zabrac to tez super sprawa :wink:

Ja też mrożę. Czasami kupuję po prostu 3/4 bochenki, wrzucam do zamrażarki i mam z głowy wycieczki do piekarni przez tydzień :sweat_smile:

U nas w firmie wlasnie takie woreczki z logo naszej firmy robilismy dla pracownikow :wink: niektorzy sniadania normalnie do pracy w nich nosza a ja tez wlasnie chleb w domu przechowuje i ogolnie pieczywo. :slight_smile:

1 polubienie

I w tym chleb , tylko w tym nie schnie ?

Jeśli jest w chlebaku lub w szafce to nie schnie i nie spleśnieje.

To muszę wypróbować :ok_hand:

Ja też tak zaczęłam robić i pomaga :slight_smile:

A jak macie krojony chleb to w tym woreczku foliowym do tego się wkłada ?

Dla mnie genialny sprzęt !