Dziewczyny zamówiłam podgrzewacz bez użycia wody do mleka ze strony lovi jak wam się sprawdza normalnie wodę wlewacie przygotowaną czy jak
Opinie osób testujących podgrzewacz LOVI AirWarm
Yyyy ten ? tutaj masz opinie osób testujących i tu możesz również dopytać o szczegóły ![]()
Już tam się żadnej wody nie wlewa
to powietrze grzeje
Super że podesłałaś Linka ![]()
Mi chodzi do mleka wodę przygotowaną dajecie do mleka i potem do podgrzewacza ?
Ja nie daje
karmie swoim mlekiem i nie dodaje już tam żadnej wody ![]()
Wode przegotowana ostudzona do 40 stopni i dodaje mleko modyfikowane , wtedy nie potrzebuje juz podgrzewacza , bo mleko jest cieple , ale na przyklad jak wyjmuje woreczek z moim mlekiem z lodowki to wtedy podgrzewam .
Możesz zrobić na dwa sposoby podgrzać wodę i potem w niej rozpuścic mleko (ale nie wiem czy zaleca producent rozpuszczać w ciepłej wodzie) albo rozpuścić mleko w wodzie i cala butelkę podgrzać
Wszystko zależy co masz napisane na opakowaniu od mleka. Bo mleka modyfikowane mają różne „zasady” przygotowania .
wole butelkową źródlaną ![]()
Ja się zastanawiam czy jednak nie kupić jednej takiej by mieć dla małego w razie w bo czasem tak się zdarza że woda w czajniku jest za gorąca do kaszki czy bidonu
Ale mi chodzi czy zagotować wodę i wystudzoną wodę wlać do butelki potem mleko i potem podgrzać czy filtrowaną wodę od razu wlać do butelki i mleko dać i podgrzać
Jeśli chodzi o mleko modyfikowane? To jak już robię to używam przegotowanej wody lekko studzę i daje proszek , i już tego nie podgrzewam tylko daje bezpośrednio . Tylko przefiltrowaną nie gotowana to nie wiem czy bym podała dziecku ![]()
A w podgrzewaczu podejrzewam swoje mleko jak wyciągam z lodówki ![]()
Ja zawsze do mm używam przegotowanej i wystudzonej wody . I wtedy podgrzewałam wodę do temperatury , w której trzeba rozrobić mleko według instrukcji na opakowaniu . Ale nigdy nie podgrzewałam wody już rozrobionej z mlekiem. Ja teraz mam mleko , które się przygotowuje w temperaturze pokojowej więc nic nie podgrzewam . To wszystko zależy jakie masz mleko i co jest napisane na opakowaniu.