Podgrzewacz do mleka

Dziewczyny zamówiłam podgrzewacz bez użycia wody do mleka ze strony lovi jak wam się sprawdza normalnie wodę wlewacie przygotowaną czy jak

Opinie osób testujących podgrzewacz LOVI AirWarm
Yyyy ten ? tutaj masz opinie osób testujących i tu możesz również dopytać o szczegóły :white_heart:

4 polubienia

Już tam się żadnej wody nie wlewa :flushed: to powietrze grzeje

1 polubienie

Super że podesłałaś Linka :grin:

Mi chodzi do mleka wodę przygotowaną dajecie do mleka i potem do podgrzewacza ?

Ja nie daje :flushed: karmie swoim mlekiem i nie dodaje już tam żadnej wody :face_with_peeking_eye:

Wode przegotowana ostudzona do 40 stopni i dodaje mleko modyfikowane , wtedy nie potrzebuje juz podgrzewacza , bo mleko jest cieple , ale na przyklad jak wyjmuje woreczek z moim mlekiem z lodowki to wtedy podgrzewam .

Możesz zrobić na dwa sposoby podgrzać wodę i potem w niej rozpuścic mleko (ale nie wiem czy zaleca producent rozpuszczać w ciepłej wodzie) albo rozpuścić mleko w wodzie i cala butelkę podgrzać

Wszystko zależy co masz napisane na opakowaniu od mleka. Bo mleka modyfikowane mają różne „zasady” przygotowania .

1 polubienie

wole butelkową źródlaną :slight_smile:

Ja się zastanawiam czy jednak nie kupić jednej takiej by mieć dla małego w razie w bo czasem tak się zdarza że woda w czajniku jest za gorąca do kaszki czy bidonu

Ale mi chodzi czy zagotować wodę i wystudzoną wodę wlać do butelki potem mleko i potem podgrzać czy filtrowaną wodę od razu wlać do butelki i mleko dać i podgrzać

Jeśli chodzi o mleko modyfikowane? To jak już robię to używam przegotowanej wody lekko studzę i daje proszek , i już tego nie podgrzewam tylko daje bezpośrednio . Tylko przefiltrowaną nie gotowana to nie wiem czy bym podała dziecku :sweat_smile:
A w podgrzewaczu podejrzewam swoje mleko jak wyciągam z lodówki :innocent:

Ja zawsze do mm używam przegotowanej i wystudzonej wody . I wtedy podgrzewałam wodę do temperatury , w której trzeba rozrobić mleko według instrukcji na opakowaniu . Ale nigdy nie podgrzewałam wody już rozrobionej z mlekiem. Ja teraz mam mleko , które się przygotowuje w temperaturze pokojowej więc nic nie podgrzewam . To wszystko zależy jakie masz mleko i co jest napisane na opakowaniu.

1 polubienie