Witam,
chciałabym się zapytać w którym tygodniu/miesiącu ciąży zauważyliście, że rośnie brzuch? I jaki był wasz pierwszy objaw ciąży, zanim się dowiedziałaś , że jesteś w ciąży?
Witaj na forum #teamLOVI!
Witam,
chciałabym się zapytać w którym tygodniu/miesiącu ciąży zauważyliście, że rośnie brzuch? I jaki był wasz pierwszy objaw ciąży, zanim się dowiedziałaś , że jesteś w ciąży?
w obu przypadkach mialam taki chwilowy ale baaaaaardzo intensywny ból brzucha
W pierwszej ciąży jakoś koło 12tyg zauważyłam lekki brzuszek już. W drugiej ciąży trochę szybciej. W obu przypadkach odrzuciło mnie od mięsa ( zapach) I od zapachu papierosów. Ale ja odrazu test robilam
Hmm szczerze mówiąc nie pamiętam aż tak dokładnie ale jakoś w 4 miesiącu. Ja od razu robiłam test, więc wiedziałam że jestem w ciąży.
Brzuszek pod koniec 3 mca :)
w 1. ciąży w 5 miesiącu, w 2. już jakoś 3-4
U mnie brzuszek był widoczny w 11 tc.
Pierwszym z objawów było odrzucenie od ulubionego śniadania. Zawsze rano w pracy jadłam serek wiejski wysokobiałkowy, awokado, orzechy i owoce. Pamietam jak dziś, że nie potrafiłam tego zjeść, nie smakowało mi.
Wtedy zapaliła mi się lampka w głowie, że to może być ciąża. W dodatku kolega zza biurka palną tekst: „może ty w ciąży jesteś„ ;)
Moje pierwsze objawy ciąży to tak jak przed okresem;) cały czas myślałam że będę miała okrese, bo bolały mnie piersi i lekko pobolewal brzuch ale spóźniał mi się okres dwa dni a nigdy mi się nie spóźniał nawet jeden dzień i zrobiłam sobie test o wyszła jedna bardzo bladziutka kreska i okazało się że to była ciąża ;) synek ma już 11 lat podobnie miałam z druga i 3 ciążą;)
Tak delikatnie brzuch mi spuchł praktycznie na samym początku ciąży, ale mniej więcej od 4 miesiąca już zaczął się tak charakterystycznie zaokrąglać, że ludzie zaczęli mnie przepuszczać w kolejce.
Co do objawów to oprócz spuchniętego brzucha nic nie było, dlatego gdyby nie test to prędko bym nie zorientowała się że jestem w ciąży.
W pierwszej ciąży brzuch zaczął być widoczny dopiero jakos w 6 miesiącu. W drugiej już się pojawiał jakoś w 3-4 ale jakby ktoś nie wiedział że jestem w ciąży to by nie zauważył. O ciażach dowiadywałam się w terminie spodziewanej miesiączki a pierwsze z objawow to były czule piersi
Miałam mdłości , i wzdęcia . Brzuszek koło 4,5 miesiaca
U mnie tak od 5 miesiąca, a od 6 już był dość wyraźny.
O tak w 6 był kuz taki super widoczny
U mnie brzuszek dosyć mały, do 7 miesiąca wyglądał bardziej na wzdęty niż ciążowy. Dopiero od 7 miesiąca wygląda na ciążowy, aczkolwiek teraz w 9 miesiącu nadal jest dość mały :)
A z pierwszych objawów to na pewno okropne zmęczenie, delikatne bóle w podbrzuszu jak przy miesiączce
Pierwsze co mnie było z zorientowaniem się że jestem w ciąży to spóźniający się okres. Mdłości przyszły dopiero w 2 miesiącu ale długo nie potrwały. Brzuch miałam maly w obu ciazach i chyba najbardziej urósł w 7-8 miesiącu dopiero. A tak nie było nic widać :)
Ja miałam straszne mdłości. Brzuch za równo z córką jak i synem nie był jakiś wielki ale w drugiej ciąży wcześniej było go widać chociaż największy zaczął robić się w 8-9 miesiacu
Mój pierwszy objaw to delikatne przeziębienie . A brzuch długo nie rosną . Dopiero w 18 tc można było zauważyć jakieś większe zmiany
Tak ja tez tak mialam
Takie delikatne opuchnięcie na wysokości wzgórka łonowego to pojawiło się na samiutkim początku, czyli gdzieś 7-8 tydzień? Ale to tylko ja widziałam. A taki faktyczny brzuszek ciążowy, które widziały nawet osoby postronne to gdzieś około 4 miesiąca ciąży.
Objawów jako takich nie miałam, dlatego też wynik testu był zaskoczeniem. Natomiast już trochę później był moment, że nie smakowała mi kawa.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.