Hej dziewczyny .
Pomocy
Mój synek ma 6 tygodni w niedzielę o 1 w nocy zostaliśmy w szpitalu z powodu kataru i kaszlu oraz plesniawek.
Jak długo się leczy takiego malucha w szpitalu ? Dziś chcą zrobić USG brzuszka , głowy i klatki piersiowej , wyniki z krwi ma w normie a zalecenia są takie aby go inhalowac , dawać krople do nosa 2xdziennie , dają mu raz dziennie jakiś syrop do picia oraz często mam go karmić ( karmię mm) i oczywiście odciągać katarek. Dziś już jest lepiej , maluch ładnie śpi ,je i przybiera na wadze ( od wczoraj do dziś przybrał 50 gram a je średnio 90 ml mm) . Wczoraj jeszcze podawali mu kroplówki dwie ale już ich nie ma mieć. Lekarz mówi że dziś zostajemy jeszcze w szpitalu a potem że jeszcze z nimi trochę będę tutaj nie powiedział ile. Leżymy w Kartuzach w szpitalu.
Z tego co piszesz to wszystko wraca do normy. Dzidziuś jest inhalowany w szpitalu? Masz w domu inhalator/nebulizator (ta nazwa jest fachowa i częściej używana)?
Długość pobytu zależy od stanu dziecka - a ten się poprawia. Czasem 3-4 dni, lekarze chcą dzidziusia poobserwować.
Mm masz gotowe w buteleczkach czy sama rozrabiasz?
Alicja - czas pobytu w szpitalu jest uzależniony od sytuacji i stanu dziecka. U jednego będzie to kilka dni, a drugie dziecko nawet tydzień. Z tego co piszesz wszystko wraca do normy, więc raczej niedługo Was wypuszczą Jeśli chcesz wrócić szybko do domu, to porozmawiaj z lekarzem. Powiedz, że w domu masz inhalator, że będziesz robiła inhalacje etc. jeśli syn już nie będzie miał kroplówek, to możliwe, że zgodzą się na wypuszczenie maluszka do domu.
My tego nie będziemy w stanie ocenić, ale jeśli jest poprawa, wyniki będziecie mieć dobre, to nie będą Was trzymać. Nas trzymali póki córa miała antybiotyk podawany dożylnie, potem do domu, bo inhalacje można robić w domu i całą resztę.
Trzymają Was pewnie z uwagi bardziej na wiek maluszka.
Moja sytuacja jest taka że dziś że zlobka dzwonili że cora chora . Mąż ma 1 zmiane , prowadzi sklep , córkę odebrala babcia , która dziś ma 2 zmianę w pracy. Jutro mąż ma towar , moja mama ma też towar na sklepach i już się sprawą komplikuje a tesciowa jest po operacji kolana i po drugie też już do pracy wrrocila ;(
Ja byłam z córką dopiero co w szpitalu i kiedy była poprawa zostawili nas jeszcze na dzień do obserwacji, w sumie to na półtora dnia jeśli liczyć od pojawienia się poprawnych kup… Różnica jest taka że moja córka ma już rok i leżała z innego powodu. Kroplowka jest czemu? Z antybiotykiem?
Kroplówkę mieli z glukoza , nie powiedzieli mi czemu ale już wyjęli mu weflon . Nie ma antybiotyku. Ma inchalacje , syrop na kaszel ,mam go często karmić i wyciągać aspiratorze gluty i podawać krople do nosa
Ok, źle przeczytałam. To jeśli masz taki problem, to po prostu porozmawiaj z lekarzami i niech Was wypiszą. Zawsze możesz też na żądanie wypisać syna. Albo któraś babcia wziąć opiekę na córkę.
Właśnie babcie obie pracują i obie mają na zmiany i nie da się tym bardziej że jedna ma sklep , mąż ma też sklep a druga pracuje jako opiekunka przy osobach chorych w ośrodku takim gdzie są osoby ubezwłasnowolnione bo cierpią na choroby psychiczne i zaburzenia . Dlatego mam problem.
Ja z córką tydzień po porodzie wylądowałam w szpitalu. Córka miała kaszel i katar. Cały dzień nie chciała nic jeść. W nocy zaczęła ciężko oddychać. Więc pojechaliśmy do ośrodka i z stamtąd od razu do szpitala. Koło godziny drugiej w nocy nas przyjeli. Córka miała przez cały pobyt w szpitalu robioną inchalacje i podawaną sól morską. Córka nie miała gorączki. Po czterech dniach wyszliśmy ze szpitala. Wtedy jeszcze oddział dziecięcy był w moim mieście. Dziecko jak trafi do szpitala to i tak cztery dni jest obserwowane. Szpital od trzeciej doby ma zapłacone za pacjenta. Więc krócej nie trzymają tylko dłużej.
Aneta, zwłaszcza, że przy maluszkach to różnie może być, dziś jest ok, a za chwilę już nie, więc wolą zatrzymać na obserwacji. jak się ma jedno dziecko to nie jest taki problem właśnie… Ale jak leżałam z córką, to z nami n sali była też mam z 3 latką, ale miała jeszcze dwójkę dzieci i wtedy jej mąż poszedł do rodzinnego lekarza i wziął zwolnienie na tamtych maluchów. Trochę kombinowania mieli.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.