Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Aga czytałam o tej metodzie ale też jeszcze nie stosowałam. Narazie za radą dziewczyn pije femaltiker i to na prawdę działa. Mleka jest co raz więcej. Brzuszek mojej Ani pełny i obie jesteśmy zadowolone :) 

Magicznypazur ja jeszcze z jogurtem naturalnym jadłam. Może w takiej postaci będzie Ci też lepszy. Mimo że nie lubię jogurtów naturalnych to o dziwo mi smakowało 

aneczkaa006 ale mówisz o Femaltikerze?

Magicznypazur bardzo możliwe że tak bo pisze tam na opakowaniu że ewentualnie można dodać ten proszek do jogurtu naturalnego lub owocowego. 

Patrycja. Niedopytalska mnie sam w sobie on nie smakuje. Raz próbowałam z wodą, to był jeszcze gorszy niż z mlekiem. Do jogurtu bym nie dosypała, bo wolę na "strzał" to wypić niż męczyć się z jedzeniem :D

Ja nie miałam potrzeby pić tego, ale wolałabym wypić to na szybko, niż męczyć się z jogurtem, którego też niebyt lubię.

Patrycja Niedopytalska ja również chwalę sobie femaltiker. fakt że jest dosyć słodki, ale wg mnie w smaku bardzo dobry. Ja piję z mlekiem kokosowym/migdałowym. Dobrze też działa na mnie herbatka lactosan.

A gotujecie mleko? Czy takie zimne surowe? 

Magicznypazur tak mówię o femaltikerze. A próbowałaś może inny smak? Jest też czekoladowy. Nie próbowałam więc nie powiem czy lepszy czy gorszy od karmelowego.

Patrycja ja piłam albo z zimnym mlekiem albo z jogurtem

Patrycja. Niedopytalska ja piję to z zimnym mlekiem. Generalnie mleka nie lubię, a gotowane to fujka :<

aneczkaa006 nie próbowałam czekoladowego, bo mieli tylko taki. Może następnym razem wybiorę się do innej apteki, to sprawdzę, bo w wielu aptekach w moim mieście są tylko herbatki, a nie ma ani tabletek ani saszetek do picia.

Magicznypazur może w internecie poszukaj w jakiej aptece jest dostępny w twojej miejscowości

Magiczny pazur jak femaltiker nie smakuje to kawę zbożowa nestle caro pij jeśli lubisz albo luske kakaowa dobrze działa na laktacje. 

MagicznyPazur, koniecznie spróbuj tego czekoladowego. Niebo, a ziemia w porównaniu z karmelem. Serio. Karmelowy piłam z zamkniętym nosem, bo inaczej mi nie szło. Rozpuszczalam w 1/3 szklanki wody - żeby wypić to na 2 łyki. Czekoladowy przypomina mi w smaku kakao i zupełnie mi jego picie nie doskwiera, także u mnie przepaść między tymi dwoma

Nie każdy lubi taki karmelowy smak. Więc czasem warto poszukać innego smaku jak jest dostępny

Dziewczyny a wy pijecie femaltiker bo macie problem z laktacją czy tak zapobiegawczo? 

to_ja_Aga_K to jak mi się skończy karmelowy, to koniecznie poszukam tego czekoladowego. Ja go pije z mlekiem i ledwo idzie przełknąć. Z wodą próbowałam raz i było jeszcze gorzej niestety.

Karolinach ja piję Femaltiker, kiedy zauważam, że mam mniej pokarmu :) nie piję go codziennie :)

Karolinah ja nie pije bo ja mam z kolei problem z nadmiarem pomimo że jem i pije rzeczy które powinny hamować laktacje. 

Ja piłam żeby pobudzić laktacje

Dziękuję dziewczyny, ja jakoś nie zauważyłam żeby były dni, kiedy mam miej pokarmu. Raczej córeczka się najada. Przynajmniej tak wygląda :) 

karolinach, ja piję jak widzę, że mam mniej pokarmu, czyli tak co miesiąc, półtora. Wtedy aplikuję dwie saszetki dziennie :-D i tak do skutku, aż pożądana ilość nie wraca. Jesli masz wystarczajaco pokarmu nie ma co się niepotrzebnie faszerować.