Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Nie miałam tego kremu ale miał krem pharmaceris do biustu przeciw rozstępom… dużo mi nie pomógł bo na dole piersi mi się porobiły krechy…

To mimo że nie karmiłas piersią Ewa? Zawsze mi się wydawało że długie karmienie niszczy piersi a ciąża nie bo tylko urosn a późnej wrócą do stanu pierwotnego.
Mamula104 ja też nie wiem czy to coś da właśnie takie smarowanie :-/
My chyba mamy jakiś kolejny skok rozwojowy, dziś cycamy się co chwile prawie i w nocy to masakra była. Chodzę pije jak głupia i nie wiem czy coś to daje. To już chyba trzecia taka sytuacja u nas :frowning:

To mi ciąża zniszczyła bo przy karmieniu nie robiły się rozstępy, tylko jak rosły podczas ciąży…
Co do karmienia Aga mój mały dzisiaj w ogólenie chce mi pić mleczka… wypija 40 ml i dość :frowning: nie wiem co sie dzieje

A było już tak kiedyś czy to pierwszy raz, chyba czasem się może tak zdarzyć że odmówi bo może więcej potrafi już zmagaxynowac rośnie to i nie wydala tak od razu. Chyba że będzie to się utrzymywać długo to juz poród do niepokoju moze2 jutro już mu sie odmieni.
Mi też nie zawsze mała chce jeść i mam nadmiar tyle ze w cyckach.

E.Dylag, czasami już tak jest z dziećmi, że nie chce im się jeść. Obserwuj czy to jednorazowy przypadek, czy może coś zaczęło męczyć dziecko. Może po wypróżnieniu będzie lepiej, a może potrzebuje więcej wody do przepicia.
A ja znowu mam jakiś kryzys i wspomagam się femaltikerem. Mam nadzieję, że coś się ruszy, bo widać, że mała głodna, wczoraj i dziś musiałam ją dokarmić po 90ml.

No obserwuje… właśnie dzisiaj nie zrobił kupki więc to może przez to jeść nie chce

Spróbuj podać mu więcej wody, aby się kupka trochę rozluźniła. To może wtedy się załatwi.

Moj synek je ostatnio bardzo krótko ale często. E. dylag moj synek czasem tez tak ma ze nie chce jeść ale z tego co kojarzę ty jesteś na mm to synek powinien codziennie robić kupę

syba na mm do 4 dni nie musi robić kupki… więc tym się nie martwie że nie zrobił. bardziej się martwie tym że jeść nie chciał…

mamula dzisiaj właśnie dużo wody wypił. więcej niż zwykle… i nic… ale jutro to już na pewno bedzie bo on tak robi co dwa dni :slight_smile:

Polecam preparat FEMALTIKER ( na bazie słodu jęczmiennego) :slight_smile: Na Karmi od czasu do czasu również możesz sobie pozwiloć:)

E.dylag dzisiaj bez zmian ? Tak mi mówiono na szkole rodzenia ze na mm ma być codziennie kupa, a na cycu może nie być do tygodnia

Ja sobie na karmi właśnie czasem pozwalam ale u mnie jakiś skok rozwojowy ostatnio chyba to się ratuje też sprawdzonymi sposobami.
Z tymi kupami dziewczyny to jest różnie czy po mm czy po kp tu i tu zależy od mleka i od przyswojenia pokarmu przez dziecko, to chyba tak jak z nami nie co dzień każdy chodzi do WC…
Ewa daj znać jak jest dziś?

Jestem w 7 mc, ale u siebie zauważyłam, że im więcej wody piję, tym bardziej czuje, że moje piersi “pracują” oraz pojawia się sączenie, więc może ciągła wymiana płynów też pomoże?

Są jeszcze różne herbatki na laktację, ale wydaje mi się, że w dużej mierze wygrywa czynnik psychiczny i “otwarta” , niezmartwiona głowa.

Była dzisiaj kupka :slight_smile: tylko że twarda :confused:
A mi pediatra powiedziała że na mm do 4 dni może nie robić a na piersi do 10 dni. I kto tu teraz mówi prawde? Tylko nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko nie robiło kupy 10 dni! Ja nie zrobie dwa dni to już brzuch boli a co dopiero takie maleństwo

Ewa pediatra powiedziała dobrze. U mnie rekord to 8 dni podczas karmienia tylko piersią, po czym mała oddała normalną kupkę. Ale moja bliska koleżanka z synkiem tylko o miesiąc starszym od mojej córki, który był na mm miała najdłuższą przerwę 5 dni, po czym zrobił on normalną kupkę. Nie odnosiłabym własnych doświadczeń do samopoczucia dziecka, bo my przecież nie żywimy się wyłącznie mlekiem, prawda?
A z takich ciekawostek gdybyśmy chcieli przełożyć dietę niemowlaka na nasze gabaryty musielibyśmy na dobę wypijać 7-8 litrów mleka…

M.Budnik o femaltikerze piszemy tu chyba na każdej stronie ;-).

No racja Artan :slight_smile: u nas rekord to trzy dni… :slight_smile: więc widze że są lepsi hehe

E.Dylag może potrzebuje trochę więcej wody, szczególnie teraz jak robi się ciepło.

I tak jak na niego to pije bardzo dużo bo kiedyś to tyko język moczył i nic więcej. Teraz na dzień wypija mi ok 100ml

U mnie rekord na kp to 7 dni :slight_smile:

To faktycznie wypija dość dużo wody.
Syba moja robi codziennie i też jest na kp. Mieliśmy tylko jedną przerwę jak dobrze kojarzę, ale nie była tak długa jak u was.